Závin s kyselým zelím
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
3640
kalorií
1.0g
cukrů
140.0g
tuků
118.0g
bílkovin
Příprava
Z droždia, 2 PL vlažnej vody, štipky cukru a múky pripravíme kvások. Vlejeme do preosiatej múky, pridáme vajce, olej, soľ a vlažnou vodou zamiesime tuhšie cesto. Odložíme na 45 minut kysnúť.
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú slaninu, cesnak s cibulou, pridáme vytlačenú pokrájanú kapustu, jablko, cukor, soľ, korenie, rascu a 15-20minut dusíme.
Cesto premiesíme, vyvaľkáme na plát, posypeme strúhankou, pokrájanou šunkou a vychladnutou kapustou. Opatrne zavinieme, dáme na vymastený plech, natrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme rascou a popichame vidličkou.
Pečieme pri 175°C asi 30 minut.
Tip k receptu
Ešte teple pokrájame a pokvapkame kyslou smotanou.
Jozef11. 02. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.