Závin s kyselým zelím

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

3640 kalorií
1.0g cukrů
140.0g tuků
118.0g bílkovin


Příprava

Z droždia, 2 PL vlažnej vody, štipky cukru a múky pripravíme kvások. Vlejeme do preosiatej múky, pridáme vajce, olej, soľ a vlažnou vodou zamiesime tuhšie cesto. Odložíme na 45 minut kysnúť.
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú slaninu, cesnak s cibulou, pridáme vytlačenú pokrájanú kapustu, jablko, cukor, soľ, korenie, rascu a 15-20minut dusíme.
Cesto premiesíme, vyvaľkáme na plát, posypeme strúhankou, pokrájanou šunkou a vychladnutou kapustou. Opatrne zavinieme, dáme na vymastený plech, natrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme rascou a popichame vidličkou.
Pečieme pri 175°C asi 30 minut.

Tip k receptu

Ešte teple pokrájame a pokvapkame kyslou smotanou.

přidejte na:
Jozef

11. 02. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo výborný závin

majka 22. 10. 2019, 20:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
závin vydarený

hanka 23. 11. 2019, 19:49

Přidat komentář