Závin s kyselým zelím

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

3640 kalorií
1.0g cukrů
140.0g tuků
118.0g bílkovin


Příprava

Z droždia, 2 PL vlažnej vody, štipky cukru a múky pripravíme kvások. Vlejeme do preosiatej múky, pridáme vajce, olej, soľ a vlažnou vodou zamiesime tuhšie cesto. Odložíme na 45 minut kysnúť.
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú slaninu, cesnak s cibulou, pridáme vytlačenú pokrájanú kapustu, jablko, cukor, soľ, korenie, rascu a 15-20minut dusíme.
Cesto premiesíme, vyvaľkáme na plát, posypeme strúhankou, pokrájanou šunkou a vychladnutou kapustou. Opatrne zavinieme, dáme na vymastený plech, natrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme rascou a popichame vidličkou.
Pečieme pri 175°C asi 30 minut.

Tip k receptu

Ešte teple pokrájame a pokvapkame kyslou smotanou.

přidejte na:
Chybí obrázek

11. 02. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.