Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Smažené kostky z filé

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 40min
Nutriční hodnoty
5994 kalorií 2.0g cukrů 272.0g tuků 812.0g bílkovin

Příprava

K přípravě tohoto jídla se snažíme vyhledat druh filé, které se co nejméně rozpadá....

Filé nakrájíme na kostky a obalíme v těstíčku, které připravíme z vajec, mouky, lisovaného česneku, soli a mletého kmínu.

Rozpálíme větší množství oleje na pánvi a opečeme do zlatova.

Bulb Tip k receptu

Velice jednoduché, nenáročné, rychlé a chuťové překvapivé jídlo.
Jediný problém je v tom, že dříve velké kostky filé šly krásně krájet na úhledné kostičky a nerozpadaly se, dnes je s filé větší problém najít vhodnou variantu. Někdy je lepší použít i ploché filety, přestože nejsou tak úhledné, ale drží pohromadě.


Přidat na Pinterest
Roxana

22. 02. 2010, Recept navštíven: 5287x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
obalované filé děláváme často, je to dobrá rychlovka, kmín ani česnek nepřidávám,(vyzkouším) do vajíčka přidávám 3 lžíce piva
Přidané ingredience: pivo

21. 03. 2014, 06:52

Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
pivo by velmi změnilo chuť, je to spíš omeletové těsto a hlavně česnek. Obrázky jsem nedávala já, ani jeden ale neodpovídá receptu, musím dodat svoje foto, ovšem nevím jak na to, aby bylo jako úvodní - pravé! Ostatní ať si tam jsou. Planeto, Ty tu prostě píšeš o úplně jiném receptu, , je jich mnoho, lae když tam ubereš ingredience, co tam patří a dáš, co tam nejsou, přece nemůžeš psát recenzi na jídlo, které jsi neochutnala !!! Napiš svůj recept.
Přidané ingredience: pivo ??? česnek, česnek, česnek

25. 07. 2014, 15:18

hanka
Restaurant_star Restaurant_star
chystám sa tento recept vyskúšať,určite dobré to bude

30. 12. 2016, 18:10

Přidat komentář
mrak
Takže to jde i s pangásem.

mrak 22. 02. 2010, 19:44

Roxana
Určitě! V době, kdy já jsem tohle dělala nebyl. Byly kostky filé - pamětnice, kde jste???, které byly fakt levné, ne jako dnes je filé hodně drahé a krásně se krájelo a nerozpadalo, měla jsem opravdu kostky. Já myslím, že to z něho bude dobré.

Roxana 22. 02. 2010, 19:53

Angel 666
Jak jsem zjistila až doma, z obalu, koupila jsem si na tento recept filety ze štikozubce argentinského. Nakrájely se z něj pěkné kousky, které držely pohromadě. V těstíčku jsem vyměnila jednu lžíci hladké mouky za celozrnnou, nakonec se mi zdálo nějaké hutné, tak jsem přidala 2 lžíce bílého vína a pak už bylo všechno O.K. Kousky rybky jsem před obalením opepřila a pokapala citronem. A výsledkem byl moc dobrý oběd! Roxano, dík za recept- opravdu- v jednoduchosti je krása. Přidávám Ti sem dvě fotečky, snad se Ti budou líbit.

Angel 666 28. 06. 2010, 11:21

Roxana
Díky Angel! I jsem se zasmála, nakonec jsi vymyslela skoro nový recept a děkuješ mi za něj! Ani tu potvoru, cos připravovala, neznám! Inu, tehdy bylo jedno filé a byl pokoj, dneska neví člověk co koupit, hlavně, když se to nerozpadne a není to plné vody. No, hlavně že chutnalo! :D))))))))

Roxana 28. 06. 2010, 11:48

Angel 666
Rox, děkuju Ti hlavně za to vnuknutí, za nápad, co uvařit. Ale nemyslím, že bych Tvůj recept až tak změnila, jen jsem si ho doladila, k obrazu svému :o))). A ten štikozubec je fakt dobrá rybička, jestli na ni narazíš, tak vyzkoušej.

Angel 666 28. 06. 2010, 13:33

Roxana
Máš pravdu, že vymyslet co uvařit je na přípravě jídla kolikrát to nejtěžší. Tu rybu neznám, docela jsem se nad názvem pobavila, to víš, že když ji někde "ulovím", zkusím ji!

Roxana 28. 06. 2010, 21:31

Facebook komentáře