Kližka se žampióny, olivami a smetanou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
1640
kalorií
0.0g
cukrů
119.0g
tuků
105.0g
bílkovin
Příprava
Maso, žampióny a olivy nakrájíme na plátky, cibuli na drobno a anglickou slaninu na nudličky.
Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme cibuli a anglickou slaninu. Na povrch položíme plátky masa, hrnec uzavřeme a velmi pomalu dusíme přibližně 10 minut. Poté hrnec otevřeme a ke šťávě, které maso pustilo přidáme tolik vody, aby maso bylo ponořené. Přidáme bujóny a dusíme dalších 30 minut. Následně přidáme nakrájené žampióny a olivy a dusíme ještě 10 minut. Omáčku zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou v trošce studené vody a provaříme. Na závěr vmícháme smetanu, necháme přejít varem a odstavíme.
Tip k receptu
Podáváme s knedlíkem.
JanaB06. 09. 2013
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.