Všechny ingredience na knedlíčky promícháme abychom měli hutnější těsto. Těsto se trochu lepí, na vytváření knedlíčků je dobré si ruce obalit v mouce. Poté z těsta tvarujeme malé knedlíčky, které klademe na talíř. Mezitím si dáme vařit vodu do hrnce a knedlíčky do ní nasypeme. Vytahujeme jakmile nám knedlíčky vyplavou napovrch. Necháme okapat.
Když se nám vaří knedlíčky, připravíme si omáčku. Mražené jahody vysypeme do hrnce a podlijeme vodou, raději méně než více. Necháme jahody úplně rozvařit a poté zasypeme trochou solamylu. Záleží, jak chceme mít omáčku hustou. Nakonec zahuštěné jahody rozmixujeme.
Knedlíčky zalijeme omáčkou a můžeme podávat.
Tip k receptu
Můžeme použít jakékoliv ovoce dle chuti. Kdo má rád, může knedlíčky polít rozpuštěným máslem. Jestliže uvaříte hodně knedlíčků, můžete je zamrazit a později pouze ohřát.