Knedlíčky z tvarohu s jahodovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Všechny ingredience na knedlíčky promícháme abychom měli hutnější těsto. Těsto se trochu lepí, na vytváření knedlíčků je dobré si ruce obalit v mouce. Poté z těsta tvarujeme malé knedlíčky, které klademe na talíř. Mezitím si dáme vařit vodu do hrnce a knedlíčky do ní nasypeme. Vytahujeme jakmile nám knedlíčky vyplavou napovrch. Necháme okapat.
Když se nám vaří knedlíčky, připravíme si omáčku. Mražené jahody vysypeme do hrnce a podlijeme vodou, raději méně než více. Necháme jahody úplně rozvařit a poté zasypeme trochou solamylu. Záleží, jak chceme mít omáčku hustou. Nakonec zahuštěné jahody rozmixujeme.
Knedlíčky zalijeme omáčkou a můžeme podávat.
Tip k receptu
Můžeme použít jakékoliv ovoce dle chuti. Kdo má rád, může knedlíčky polít rozpuštěným máslem. Jestliže uvaříte hodně knedlíčků, můžete je zamrazit a později pouze ohřát.
Sonia00520. 09. 2011