Kokosové spirálky s griliášem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do mísy dáme 300 g másla a cukr moučku a utřeme do pěny. Postupně zašleháme žloutky a kůru s citrónovou šťávou. Do máslové směsi prosejeme mouku a kokosovou moučku. Vypracujeme těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a uložíme na hodinu do lednice.
Troubu si rozehřejeme na 160°C a plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vyválíme obdélníkový plát silný 3mm a široký 15cm.
Připravíme si náplň a to tak, že 50 g másla, ořechy a med rozmixujeme na hladkou kaši. Kaši natřeme na obdélníkový plát těsta. Delší stranu obdélníku opatrně zarolujeme ke středu obdélníku, druhou stranu srolujeme stejně. Celé těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 20 minut do mrazáku.
Ze zarolovaného těsta nakrájíme 0,5 cm plátky, skládáme je na plech a pečeme přibližně 12-15 minut.
29. 11. 2010