Koprová omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
20min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
180
kalorií
0.0g
cukrů
4.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme si základ - jíšku: rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme studeným mlékem a rozšleháme tak, aby se netvořily hrudky. Vlijeme zbytek mléka a vývar a vaříme, dokud neprojde směs varem a mouka nevytvoří hustější základ. Přidáme cukr, ocet, sůl, nadrobno nasekanou koprovou nať, oříšek másla a zalijeme smetanou. Octem a cukrem dochucujeme postupně dle chuti.
Tip k receptu
K omáčce podáváme hovězí vařené maso nebo jen vejce.
Zuzana Mellenová13. 04. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.