Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Koprová omáčka

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 5min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 25min , porce

180 kalorií, 0.0g cukrů, 4.0g tuků, 3.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Připravíme si základ - jíšku: rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme studeným mlékem a rozšleháme tak, aby se netvořily hrudky. Vlijeme zbytek mléka a vývar a vaříme, dokud neprojde směs varem a mouka nevytvoří hustější základ. Přidáme cukr, ocet, sůl, nadrobno nasekanou koprovou nať, oříšek másla a zalijeme smetanou. Octem a cukrem dochucujeme postupně dle chuti.

Bulb Tip k receptu

K omáčce podáváme hovězí vařené maso nebo jen vejce.

Zuzana Mellenová

13. 04. 2009, Recept navštíven: 6951x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Koprová omáčka

Koprová omáčka

Připravíme si základ - jíšku: rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme studeným mlékem a rozšleháme tak...

Koprová omáčka - rychlá

Koprová omáčka - rychlá

Kopr omyjeme, odstraníme tvrdé stonky a nakrájíme na jemno. Do studeného mléka přidáme bujón a hotovou inst...

Koprová omáčka s hovězím masem a vejcem

Koprová omáčka s hovězím masem a vejcem

Maso vaříme vcelku dvě hodiny doměkka. Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme mouku a připravíme si jíšku. Pot...

Zobrazit všechny podobné recepty k Koprová omáčka Link-arrow
Thumb.24761

Houskové knedlíky kynuté – s droždím

Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Do mléka přidáme droždí a vytvoříme kvásek, který necháme ...

Thumb

Houskové knedlíky kynuté – s práškem do pečiva

Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme se solí a práškem do pečiva. V mléce rozkvedláme vajíčko a přidá...

Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...


Přidat recenzi
Evík
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Taky jí velmi ráda vařím. někdy ale přidáme kysanou smetanu podle chuti.

29. 01. 2013, 13:04

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyelmi chutná koprova omáčka

22. 10. 2015, 10:23

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo velmi dobrá omáčka k masku

24. 10. 2015, 20:30

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvela omačka

26. 10. 2015, 12:00

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
z čerstveho kopru je vynikajuca a voňavá

09. 05. 2016, 10:24

Přidat komentář
Petra
Kamarádka delala koprovku, tak pridavam fotecku :-) byla moc dobra...udelala ji s vejcem :-)

Petra 21. 08. 2009, 16:14

veerac
Myslím, že je to zbytečně zdlouhavé. Já jen dám do vývaru vařit cibuli, přidám rozkvedlanou mouku ve smetaně (tou to vlastně zahustím) a nakonec dám kopr, který již nechám přejít varem, aby zůstal hezky barevný.

veerac 15. 01. 2010, 23:43

Evík
Dobrý je přidat čerstvý kopr a i naložený.

Evík 01. 03. 2013, 21:40

Facebook komentáře