Koprová omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
20min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
180
kalorií
0.0g
cukrů
4.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme si základ - jíšku: rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme studeným mlékem a rozšleháme tak, aby se netvořily hrudky. Vlijeme zbytek mléka a vývar a vaříme, dokud neprojde směs varem a mouka nevytvoří hustější základ. Přidáme cukr, ocet, sůl, nadrobno nasekanou koprovou nať, oříšek másla a zalijeme smetanou. Octem a cukrem dochucujeme postupně dle chuti.
Tip k receptu
K omáčce podáváme hovězí vařené maso nebo jen vejce.
Zuzana Mellenová13. 04. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Evík 29. 01. 2013, 13:04

Svetlana 22. 10. 2015, 10:23

majka 24. 10. 2015, 20:30

palino 26. 10. 2015, 12:00

dušanka 09. 05. 2016, 10:24

hanka 05. 07. 2017, 21:07
Komentáře
Přidat komentář© 2021, Railsformers, s.r.o.
Petra 21. 08. 2009, 16:14
veerac 15. 01. 2010, 23:43
Evík 01. 03. 2013, 21:40