Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Koprová omáčka

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 25min
Nutriční hodnoty
180 kalorií 0.0g cukrů 4.0g tuků 3.0g bílkovin

Příprava

Připravíme si základ - jíšku: rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme studeným mlékem a rozšleháme tak, aby se netvořily hrudky. Vlijeme zbytek mléka a vývar a vaříme, dokud neprojde směs varem a mouka nevytvoří hustější základ. Přidáme cukr, ocet, sůl, nadrobno nasekanou koprovou nať, oříšek másla a zalijeme smetanou. Octem a cukrem dochucujeme postupně dle chuti.

Bulb Tip k receptu

K omáčce podáváme hovězí vařené maso nebo jen vejce.


Přidat na Pinterest
Zuzana Mellenová

13. 04. 2009, Recept navštíven: 7220x


Přidat recenzi
Evík
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Taky jí velmi ráda vařím. někdy ale přidáme kysanou smetanu podle chuti.

29. 01. 2013, 13:04

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyelmi chutná koprova omáčka

22. 10. 2015, 10:23

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo velmi dobrá omáčka k masku

24. 10. 2015, 20:30

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvela omačka

26. 10. 2015, 12:00

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
z čerstveho kopru je vynikajuca a voňavá

09. 05. 2016, 10:24

Přidat komentář
Petra
Kamarádka delala koprovku, tak pridavam fotecku :-) byla moc dobra...udelala ji s vejcem :-)

Petra 21. 08. 2009, 16:14

veerac
Myslím, že je to zbytečně zdlouhavé. Já jen dám do vývaru vařit cibuli, přidám rozkvedlanou mouku ve smetaně (tou to vlastně zahustím) a nakonec dám kopr, který již nechám přejít varem, aby zůstal hezky barevný.

veerac 15. 01. 2010, 23:43

Evík
Dobrý je přidat čerstvý kopr a i naložený.

Evík 01. 03. 2013, 21:40

Facebook komentáře