Kořeněná vepřová pečeně
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso vložíme do misky, zalijeme vínem a přidáme bobkové listy. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky a přidáme k masu. Oloupanou cibuli přepůlíme, zapícháme do ní hřebíčky a také přidáme do vína. Misku zakryjeme alobalem a dáme do druhého dne do chladu.
Druhý den maso vyndáme z marinády, pokapeme ho olejem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku vymazaného olejem. Zalijeme marinádou, přidáme kuličky jalovce i cibule a přikryté dáme péci při 180°C asi 100 minut doměkka.
Měkké maso vyndáme a šťávu zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce studené vody.
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo kroketami a zeleninovou oblohou.
Tip k receptu
Tento pokrm se dá připravovat v římském hrnci, v tom případě hrnec před přípravou jen namočíme na 20 minut do studené vody a nemusíme ho vymazávat olejem.
Angel 66620. 02. 2011