Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kořeněná vepřová pečeně

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 40min 1h 55min
Nutriční hodnoty
2435 kalorií 0.0g cukrů 181.0g tuků 180.0g bílkovin

Příprava

Maso vložíme do misky, zalijeme vínem a přidáme bobkové listy. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky a přidáme k masu. Oloupanou cibuli přepůlíme, zapícháme do ní hřebíčky a také přidáme do vína. Misku zakryjeme alobalem a dáme do druhého dne do chladu.
Druhý den maso vyndáme z marinády, pokapeme ho olejem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku vymazaného olejem. Zalijeme marinádou, přidáme kuličky jalovce i cibule a přikryté dáme péci při 180°C asi 100 minut doměkka.
Měkké maso vyndáme a šťávu zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce studené vody.
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo kroketami a zeleninovou oblohou.

Bulb Tip k receptu

Tento pokrm se dá připravovat v římském hrnci, v tom případě hrnec před přípravou jen namočíme na 20 minut do studené vody a nemusíme ho vymazávat olejem.


Přidat na Pinterest
Angel 666

20. 02. 2011, Recept navštíven: 2624x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře