Kořeněná vepřová pečeně

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 40min

Celkový čas

1h 55min

Porce


Nutriční hodnoty

2435 kalorií
0.0g cukrů
181.0g tuků
180.0g bílkovin


Příprava

Maso vložíme do misky, zalijeme vínem a přidáme bobkové listy. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky a přidáme k masu. Oloupanou cibuli přepůlíme, zapícháme do ní hřebíčky a také přidáme do vína. Misku zakryjeme alobalem a dáme do druhého dne do chladu.
Druhý den maso vyndáme z marinády, pokapeme ho olejem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku vymazaného olejem. Zalijeme marinádou, přidáme kuličky jalovce i cibule a přikryté dáme péci při 180°C asi 100 minut doměkka.
Měkké maso vyndáme a šťávu zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce studené vody.
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo kroketami a zeleninovou oblohou.

Tip k receptu

Tento pokrm se dá připravovat v římském hrnci, v tom případě hrnec před přípravou jen namočíme na 20 minut do studené vody a nemusíme ho vymazávat olejem.

přidejte na:
Angel 666

20. 02. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
výborný recept

hanka 25. 09. 2019, 11:26

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi chutné jedlo

katka16031 30. 09. 2019, 14:51

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo dobrý recept

majka 07. 10. 2019, 20:15

Přidat komentář