Králičí pomazánka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso omyjeme a vložíme do hrnce spolu s očištěnými stroužky česneku a načištěnou cibulí. Okořeníme pepřem, solí a novým kořením a zalijeme vodou. Vaříme cca hodinu, než maso změkne. Poté v maso, cibuli a česnek vložíme do zapékací mísy. Přidáme sádlo a posypeme maso majoránkou. Nakonec přilijeme ještě trochou vody, která nám zbyla po vaření masa. Vše pečeme ve středně rozehřáté troubě cca 1 hodinu. Po dopečení maso vyjmeme, vykostíme a spolu s cibulí a česnekem vložíme do mixéru a rozmixujeme tak, aby se směs dala krásně rozetřít na chleba. Vše vložíme zpět do zapékací mísy a smícháme se šťávou a sádlem, co zbyly po výpečení kýty. Celou pomazánku necháme vychladnout a poté ji dáme do lednice, aby krásně ztuhla.
Tip k receptu
Raději vyjměte před rozmícháním nebo po něm kuličky nového koření a pepře, aby na chlebu nikomu nevadily a nemusely se odstraňovat během konzumace.
Po namazání na cleba doporučujeme ještě dosolit a dopepřit a zapít sklenkou dobře vychlazeného piva.
Šéfredaktor28. 07. 2009