Křenová omáčka podle sonizny
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mrkev a petržel oloupeme a necháme v celku. Dáme je do hrnce, přidáme maso, nové koření, pepř a bobkový list a vaříme hodinu.
Poté vývar necháme lehce zchladnout, maso vylovíme a nakrájíme na plátky. Vývar přecedíme, zeleninu a koření vyhodíme.
Sádlo necháme rozpustit v hrnci, přidáme mouku a mícháme až začne jíška vonět. Zalijeme to litrem vývaru a smetanou. Povaříme 15-20 minut.
Mezitím nastrouháme křen. Polovinu ho přidáme do omáčky a dvě minuty povaříme. Ochutnáme a popřípadě přidáme více křenu.
Omáčku můžeme propasírovat, ale není to nutné.
Tip k receptu
Omáčku podáváme s plátkem uzeného masa a s knedlíkem.
sonizna16. 09. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 17. 09. 2015, 19:40

Svetlana 18. 09. 2015, 20:21

katka16031 22. 09. 2015, 14:50

palino 20. 03. 2016, 21:51

hanka 23. 06. 2017, 09:47