Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Křenová omáčka podle sonizny

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 20min 1h 30min
Nutriční hodnoty
932 kalorií 2.0g cukrů 2.0g tuků 11.0g bílkovin

Příprava

Mrkev a petržel oloupeme a necháme v celku. Dáme je do hrnce, přidáme maso, nové koření, pepř a bobkový list a vaříme hodinu.
Poté vývar necháme lehce zchladnout, maso vylovíme a nakrájíme na plátky. Vývar přecedíme, zeleninu a koření vyhodíme.
Sádlo necháme rozpustit v hrnci, přidáme mouku a mícháme až začne jíška vonět. Zalijeme to litrem vývaru a smetanou. Povaříme 15-20 minut.
Mezitím nastrouháme křen. Polovinu ho přidáme do omáčky a dvě minuty povaříme. Ochutnáme a popřípadě přidáme více křenu.
Omáčku můžeme propasírovat, ale není to nutné.

Bulb Tip k receptu

Omáčku podáváme s plátkem uzeného masa a s knedlíkem.


Přidat na Pinterest
sonizna

16. 09. 2015, Recept navštíven: 1070x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný a výdytný recept

17. 09. 2015, 19:40

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné

18. 09. 2015, 20:21

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborna chrenova omačka

22. 09. 2015, 14:50

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
suoer chrenova omáčka

20. 03. 2016, 21:51

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chrenová omáčka je vydarená

23. 06. 2017, 09:47

Přidat komentář

Facebook komentáře