Krůtí (kuřecí) prsa s mandlemi
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Prsa nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, osolíme a přidáme 1/2 rozkvedlaného vejce - promícháme pak přidáme namočený škrob (solamyl rozmícháme v trošce vody) a znovu promícháme, můžeme nechat chvilku odležet.
Cibuli rozpůlíme a krájíme podélně na tenké plátky (ne napříč jako na kolečka), zelenou část pórku rozkrojíme napříč na asi 3-4 cm dlouhé kousky a ty potom rozložíme na sebe a po vláknech nakrájíme na tenké nudličky.
Rozpálíme na sucho wok nebo hlubší pánev (nebo i kastrol) potom na rozpálený wok nalijeme olej, když se z oleje začne kouřit, vložíme na něj maso a rychle restujeme - vidličkou rychle mícháme, tak aby se nám maso k sobě nespeklo a aby se nám rozdělilo na jednotlivé kousky.
Když všechno maso zbělá, přidáme cibuli, pórek, mletý kmín, mandle a dobře promícháme a stále na velkém ohni restujeme.
V trošce vývaru (vody) rozmícháme sůl a glutamán a maso podlijeme. Promícháme, zakápneme vínem, popřípadě přidáme trošku oleje a vývaru (vody) a za stálého míchání restujeme asi minutu. A mělo by být hotovo.
Maso by mělo být už měkké, ale světlé a poměrně suché (všechna tekutina by se nám měla vsáknout do masa) nebo jen s troškou omáčky, která by měl být trošku slanější s vůní po kmínu a vínu.
Podáváme ihned.
Tip k receptu
Jídlo nesmí být úplně suché, pokud se začne v sosu objevovat olej znovu podlijeme vývarem(vodou)promícháme a hned stáhneme z ohně.
Podáváme s rýží nebo praženými nudlemi a salátem.
09. 10. 2009