Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Krůtí (kuřecí) prsa s mandlemi

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 7min
Celkový čas: 17min , porce

1352 kalorií, 6.0g cukrů, 95.0g tuků, 82.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Prsa nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, osolíme a přidáme 1/2 rozkvedlaného vejce - promícháme pak přidáme namočený škrob (solamyl rozmícháme v trošce vody) a znovu promícháme, můžeme nechat chvilku odležet.
Cibuli rozpůlíme a krájíme podélně na tenké plátky (ne napříč jako na kolečka), zelenou část pórku rozkrojíme napříč na asi 3-4 cm dlouhé kousky a ty potom rozložíme na sebe a po vláknech nakrájíme na tenké nudličky.
Rozpálíme na sucho wok nebo hlubší pánev (nebo i kastrol) potom na rozpálený wok nalijeme olej, když se z oleje začne kouřit, vložíme na něj maso a rychle restujeme - vidličkou rychle mícháme, tak aby se nám maso k sobě nespeklo a aby se nám rozdělilo na jednotlivé kousky.
Když všechno maso zbělá, přidáme cibuli, pórek, mletý kmín, mandle a dobře promícháme a stále na velkém ohni restujeme.
V trošce vývaru (vody) rozmícháme sůl a glutamán a maso podlijeme. Promícháme, zakápneme vínem, popřípadě přidáme trošku oleje a vývaru (vody) a za stálého míchání restujeme asi minutu. A mělo by být hotovo.
Maso by mělo být už měkké, ale světlé a poměrně suché (všechna tekutina by se nám měla vsáknout do masa) nebo jen s troškou omáčky, která by měl být trošku slanější s vůní po kmínu a vínu.
Podáváme ihned.

Bulb Tip k receptu

Jídlo nesmí být úplně suché, pokud se začne v sosu objevovat olej znovu podlijeme vývarem(vodou)promícháme a hned stáhneme z ohně.
Podáváme s rýží nebo praženými nudlemi a salátem.

hOJSADLO

09. 10. 2009, Recept navštíven: 5276x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Krůtí (kuřecí) prsa s mandlemi

Krůtí (kuřecí) prsa s mandlemi

Prsa nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, osolíme a přidáme 1/2 rozkvedlaného vejce - promícháme pak p...

Zobrazit všechny podobné recepty k Krůtí (kuřecí) prsa s mandlemi Link-arrow
Thumb

Vařená rýže

Rýži propláchneme a necháme okapat. Rýži vložíme do osolené vody, vaříme bez pokličky na mírnem ohni a sbír...


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept vyskúšaný, odporúčam urobiť

09. 10. 2016, 18:05

Přidat komentář
Petra
Výborný recept! Jsem z něj nadšená! Perfektní popis! Jen by mě zajímalo, jestli toho rýžového vína dát opravdu jen tak málo nebo vice?

Petra 09. 10. 2009, 08:10

hOJSADLO
víno je velice aromatické, tak opravdu jen trošku, já si to víno ředím vodou a tím to podlévám

hOJSADLO 09. 10. 2009, 10:04

Angel 666
Rýžového vína stačí skutečně jen náprstek, aby ovonělo pokrm.

Angel 666 10. 10. 2009, 00:57

Ajaja
glutaman bych teda ze zdravotních důvodů raději vynechala, ale jinak je to dobrota

Ajaja 02. 01. 2010, 16:24

hOJSADLO
Ajajo. copa máš proti glutamánu? Alergie? Pokud se používá přírodní je to dobrý, ale ty český glutasoly apod taky nemusím :-) Nejlepší je že ani sami dietologové a lékaři nevědí jest-li je Gl. škodlivý nebo ne. Připadá mi to jako s máslem -před 10-15 roky bylo máslo špatné a nezdravé, ale umělá másla byla IN a najednou v posledních letech se to začíná obracet.

hOJSADLO 02. 01. 2010, 20:13

Ajaja
Já kvůli vysokému tlaku - doktorka mě před ním varovala. Ale možná máš pravdu, že to bude s tím máslem. Stejně jako se sádlem (to zase obsahuje asi 3 aminokyseliny, které nejsou v jíné složce potravy..., jak bylo posléze zjištěno). Ale jinak dobrý, je vidět, že vaření Tě živí a baví. A jak vidíš, díky Tobě jsem tu i já.... :-)

Ajaja 02. 01. 2010, 21:03

hOJSADLO
O glutámánu raději nebudu polemizovat. Může tam být a nemusí tam být, každý podle chuti. Jak to, že jsi tu kůlivá mě? Já jsem tu teprve pár měcíců.:-)

hOJSADLO 02. 01. 2010, 22:54

Ajaja
No jednou mi od Tebe přišel e-mail s odkazem na tyto stránky (poslal jsi to na Akoutan... a tuto adresu mám trvale přesměrovanou na haddey - Lika ceska a z té Ti také posílám "pozdravy"....) :-)

Ajaja 03. 01. 2010, 10:48

Roxana
Glutaman nesnáším (tedy duševně), co ho znám, dává se hlavně - dříve se říkalo "rychlosůl" v Masném průmyslu a při zabijačkách. Dnes jsou schopni ho nacpat i do jahodového dortu. Ovšem kvůli zdravotním důsledkům a děti vůbec ne!!! se snad propracujem k rozumu. Proč myslíte že jsou masné výrobky tak červené?

Roxana 28. 01. 2010, 09:17

hOJSADLO
Myslím,že vaše informace o glutamátu jsou poněkud mylné. Nechci se glt. zastávat,ale... -Glt. jídlo nemůže obarvit -rychlo sůl(praganda) je směs chemikálíí -Glt. je přírodní produkt-extrakt z obilných klíčků, dováží se z Číny (wei-su) Japonska(a-ji-moto) -pokud člověk nemá alergii na Glt. je téměž neškodný-vědci se stále ještě nedohodli. Zdravotní důsledky jsou diskutabilní. -u nás se prodává umělý Glt. pod názvem Glutasol a osahuje větší množství soli. -masné výrobky se barví nějakými dusitany nebo něčím podobným,ale ne Glt. :-))

hOJSADLO 28. 01. 2010, 11:05

Roxana
Glutamát za léta co ho znám prošel značným vývojem, nicméně zdravým se nestal, dětem se nedoporučuje a další si můžete přečíst na stránkách Univerzity Karlovy v Praze. Jak na něj nahlížím já, je moje věc, Vy si ho konzumujte na kila, nně to nevadí. Každý má právo na svůj názor, nepřesvědčil jste mne, stejně jako UK nepřesvědčí Vás.

Roxana 28. 01. 2010, 21:52

Angel 666
Ano, i já důsledně sabotuju všechno, kde je glutamát. Ať je třeba přírodní látkou, nikdo mě nikdy nepřesvědčil, že je to něco zdravého. Myslím, že bez něj se docela dobře obejdem. Praganda je opravdu něco jiného, než glutamát, nepoužívám ani jedno!

Angel 666 28. 01. 2010, 22:32

hOJSADLO
Jen tak na okraj. pijete pivo? Tak pivo obsahuje Glt.- Jíte třeba sojové klíčky? I v nich je Glt. Slad i obiloviny obsahují přírodní Glt. A samozřejmě spousta dalších potravin obsahuje přírodní Glt. Tak jak se Glt. vyhýbáte? Jinak v USA dělali velikánský výzkum o Glt. a zjistili "prdlačku".Tak mě překvapuje že na UK to vědí:-) Jinak, kdo chce ať jej nepoužívá,je to věc každého. Nikoho nenutím jej jíst, jen používejte mozek a nenechte se ovlivňovat stádovým myšlením(viz třeba globální oteplování).

hOJSADLO 29. 01. 2010, 00:20

Roxana
Pivo nepiju, nechutná mi, vlastně nepiji žádný alkohol už dlouho. Když má každý jíst co chce, tak mne laskavě nemluvte do toho, co jím a co ne. Mně po Vaší stravě a pivu také nic není. Jestli používám mozek, po tom Vám taky nic není, ani u Vás si nejsem dvakrát jista... Stádovým myšlením a davovou psychózou jsem díky bohu nikdy netrpěla a nenechala se ovlivňovat, jako se nenechám ani Vámi. Ale to Vy jistě víte líp než já, protože zjišťuji, že rozumíte úplně všemu, vše víte a spadl jste sem najednou z nebe - jako první učený, GRATULUJI - běžně z nebe nepadají. Ovšem, jestli jste ten prudič, jež se najde v každé diskuzi, bohužel jste si vybral špatnou oběť. Já se s Vámi hádat nebudu, nebaví mne to a když už musím - jedině s inteligentními lidmi, kteří mi za to stojí.

Roxana 29. 01. 2010, 13:25

hOJSADLO
Milá paní Roxano, já se rád nechám poučit,narozdíl od Vás. Ale musí mě poučovat člověk který danému tématu rozumí. Pokud nevíte jaký je rozdíl mezi rychlosolí a Glutámánem tak nepoučujte a nekažte bludy ještě Vám někdo uvěří. ******** Glutamán- -vyskytuje se ve všech živých organismech, většinou ve vázané formě jako součást proteinů. Lidské tělo syntetizuje v průměru asi 50 g glutamátu denně. V běžné potravě jej člověk denně ve vázané formě konzumuje asi 10 g a ve volné formě asi 1 g. -je obsažen i v přírodní potravě. Větší koncentrace (nad 0,1 %) se nacházejí zejména ve většině hub, kterým dávají charakteristickou chuť, dále v některých sýrech (zejména v parmezánu a rokfóru) a ve zralých rajčatech. Tak mi teď zkuste napsat, že glutamán nejíte!

hOJSADLO 29. 01. 2010, 15:26

Ajaja
Tak maso do červena skutečně barví dusitany...

Ajaja 29. 01. 2010, 16:46

Ajaja
... a glutamát zdravému člověku v malém množství a občas neuškodí. Horší je to u těch, co trpí na vysoký tlak...

Ajaja 29. 01. 2010, 16:47

Roxana
Jo jo, chemie, máš Ajajo pravdu.

Roxana 29. 01. 2010, 18:40

Roxana
HOJSADLO, o globálním oteplování tu taky poučujete, patrně ho taky máte v malíčku, protože s Glutamátem hodně souvisí. Ale již jednou jsem řekla, že sporům ani provokatérům neholduji a řekla jsem i proč. Netvrdím, že glutamát nekonzumuji (kde jsem to psala?), protože to bych nesměla jíst nic. Jen že ho (jako pár dalších věcí) neuznávám a moc mu nevěřím. Své projevy běžte psát na nějaké akademické stránky, tam se lépe hodí. Já si budu myslet a dělat co uznám za vhodné já a ne Vy.

Roxana 29. 01. 2010, 18:50

Tatiana
ahojky ve spolek...bych rekla, ze celkem agresivni diskuze a občas silna slova. Řekla bych, že Hojsadlo má pravdu a jen proto, že s ním někdo nesouhlasí nebo má snad jiny názor, mohl by být méně agresivní. Nic proti, Roxano, ale zda se mi, jakoby sis vylevala svou agresi a podražděnost na nepravych místech...to, co je na receptech tohodle chlapa super je jeho zkušenost a taky popisy receptu...ještě jsem tady nenatrefila na tak super popis :-) škoda, že už nic nepřidávaš, Hojsadlo ;-)

Tatiana 29. 01. 2010, 20:18

Roxana
Tatiano, nemám důvod si vylévat agresi, ale přece jenom si chci dělat co chci já a ne co mi někdo diktuje, na to jsem dost stará. A podrážděná nemám být z čeho, spíš naopak,ale unavená jsem to jo.

Roxana 29. 01. 2010, 22:33

hOJSADLO
Roxano-Nerad polemiziji s někým o něčem čemu nerozumí. Prostě a jednoduše do čínských jídel glutámán patří. Používajího už stovky let (a Japonci jej začali průmyslvě vyrábět na začátku minulého století)a jak vidět jim neublížil. Pokud chcete vařit originál čínská jídla musíte se smířit s tím, že tam patří i glutamán. Je to to samé jako když budete vařit mexickou kuchyni a nebudete používat rajčata nebo čili. **************** Tatiano nudle připravuji(jedny smažené a druhé "nafouknuté"), ale otevíráme další restauraci a tak nemám moc času a nálady.

hOJSADLO 30. 01. 2010, 02:16

Tatiana
Roxano, nechtěla jsem se tě dotknout. Jen mi příjde, že ti opravdu nikdo nic nediktuje. Hojsadlo jen brání svůj recept a asijskou kuchyni, se kterou má naprostou pravdu. Ty bys taky bránila svou věc. Jen to jde dělat trošku více lidsky a možná asretivněji :-) Měla by sis odpočinout :-) ......... Hojsadlo, už jsem myslela, že jsi na mně zapomněl :-) Já jsem se snažila něco jako nudle vložit sama, ale jen to jen nahražka...až budeš mít čas, určitě je sem vlož, protože jsem na nich závislá :-) Hodně štěstí s otevřením restaurace!!!

Tatiana 30. 01. 2010, 09:23

Roxana
Ale vždyť já se nemíním hádat, jen si zase stojím za svým, možná tvrdě, omlouvám se tedy, ale nediv se. Že jsem přetažená,abych někomu něco dlouze vysvětlovala, že kamarádce skočila 18tiletá dcera z okna - sektářka, neteř se rozvedla, kam se podíváš stojí to za houby, to myslím vážně, dost sleduji lidi a vidím, jak jsou strašně podráždění, proti tomu jak je znám, tak nemám už sílu se tu dohadovat, ani na to nejsem, to jste si mohli všimnout, že jsem spíš na srandičky. Ale není mi nějak dobře, představa jít odpoledne na běžky mně děsí, nemohu se pohnout, chytají mne křeče do nohou, už jsem se naprala magneziem a to jsou další věci. To však není příčina, že bych musela být vulgární či agrsivní. Jen jsem se dopálila, protože jsem měla pocit, že mi někdo něco vnucuje a to nesmesu, manipulaci - že je Glutaman všude atd, co tedy jím, no to bych nesměla jíst, pít ani dýchat. Já to zpočátku tak brala, ale přečti si i výroky druhé strany....nejen moje, vím že to myslíš dobře, to neříkám. Ale nechme toho, já prostě příště nebudu reagovat či jen přitakávat a je pokoj. A že jsou jeho recepty dobré, já neříkám že ne, ale vařími našim a znáš rto, ti by mi ot nejdedli, toje trochu "ostrouhaný" jídelníček. Tam s fantazií skončím hodně rychle :-))))

Roxana 30. 01. 2010, 10:01

Roxana
Hojsadlo, ježíš, když tam patří tak ho tam dávej, proboha,já Ti ho neberu, jen nevím pořád co si o něm myslet...já netušila, že se Tě to tak dotkne, tak se Ti omlouvám.. A hádat se tu s nikým nebudu, mne to mne nebaví, tak jsem radši šla na server, kde se rozebírají věci, u kterých se člověk spíš zasměje. A to je asi zdravější. Ale nazývat mne tu někým, kdo tomu nerozumí, to už je moje věc, jestli vařím pravá čínská jídla, či parodie na ně bez Glutamánu. Jsou věci, které já ani doma používat kvůli dietě nesmím, tak se přizpůsobuji. On stačí vysoký tlak a dva cukrovkáři a má o radost postaráno, do toho dcera,která najednou nevím kde získá alergii na mléko a to je konec. Protože kolikrát něco sní, kde člověk netuší, že vůbec mléko je a pak málem umře. Stačí salám..a zas mi řekni, že tam mléko není.

Roxana 30. 01. 2010, 10:11

hOJSADLO
Roxano pokud se chceš hádat tak si najdi jinou oběť. Přečti si celou diskuzi od začátku a snad to pochopíš. Já nikomu nic nevnucuji,jen se snažím uvést věci na správné místo. Někdo to pochopí napoprvé někdo asi nikdy.:-( PS. přiznám, že nevím jestli dávájí do salámů mléko. Myslím jen že maso na uherák se v mléce máčí. Jelikož s mlékem nemám žádné problémy (krom někdy rychlejšího kroku:-) ), tak jsem se o to to téma nikdy nijak moc nezajímal. Mě spíš zajímá jestli je v tom salámu opravdické maso.

hOJSADLO 30. 01. 2010, 13:26

Roxana
Ach jo, připadám si jako kolovrátek, včera jsem řekla já, že na hádání si najděte jinou obět, mé hobby to není. Náhle se to dozvím od Vás. Proboha! Vařte a jezte si co chcete. Já taky. A bude klid.

Roxana 30. 01. 2010, 15:24

hOJSADLO
Roxano-Myslím,že by jste se měla začít léčit u Dr. Chocholouška (Admin ať promine)

hOJSADLO 30. 01. 2010, 16:41

Hanca333
Nejde nečím to víno Shao-sing nahradit? Jen se chci zeptat prosím Předem děkuji za odpověď.

Hanca333 09. 02. 2010, 07:11

hOJSADLO
Hanco333- za totáče se jako náhražka používala suchá dezertní vína(Tesavela,Metropol..) dá se použít i Shery dry, ale v dnešní době Shao-sing mají skoro v každém supermarketu. Popřípadě i Vietnamci na tržnicích jej mají, nebo mají vietnamské rýžové víno(nevím jak se ale jmenuje). Nebo Japonské Saké-to je taky rýžové víno. Když je nouze nejvyšší, dá se použít i jakékoli suché víno, ale výsledek je trochu odlišný od původní chuti.

hOJSADLO 09. 02. 2010, 09:17

Hanca333
Tak díky za odpověď!!!Takhle podrobně jsem si myslela že to ani nejde :-) Fakt jseš asi skvělej kuchař, díky.

Hanca333 09. 02. 2010, 11:36

Roxana
V Praze - Vysočanech je prodejna těchto všech ingrediencí, je až nemožné, co tam vše mají a levněji než jinde, jenže to mám teď z ruky. Možná se to teď dá sehnat všude, ale před pár lety tam jezdila celá Praha.

Roxana 09. 02. 2010, 13:07

Ajaja
Tak u nás se docela rozmáhají vietnamské prodejničky s potravinami a zeleninou, případně večerky... Jestli jsem dobře pochopila, víno může být různé, hlavně ale rýžové ?

Ajaja 09. 02. 2010, 16:37

hOJSADLO
Může to být jakékoli rýžové víno. I sami Číňani mají spoustu druhů rýžových vín- na pití nebo na vaření. Shao-sing je nejznámější a nejprodávanější po celém světě.Je to víno na vaření, ale dá se i pít -teplé jako saké, ale Saké je trochu jemnější a chutnější(podstatně dražší). Láhev Shao-sing 0,7 l stojí okolo 100,-Kč, v 10-ti litrovém kanystru stojí 65,-Kč litr.

hOJSADLO 10. 02. 2010, 11:20

Ajaja
Díky, po nějakém se u nás poohlédnu, bez toho by to nebylo "ono".

Ajaja 10. 02. 2010, 16:44

Jozef
Vynikajúci recept.Veľká škoda pre tuto stránku že už recepty nepridávate.Prosím ešte to zvážte a napíšte nejaký recept.Jozef.

Jozef 08. 11. 2010, 19:25

Ajaja
hojsadlo, i já se přidávám - přidej receptíky :-)

Ajaja 13. 11. 2010, 18:32

Facebook komentáře