Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
45min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

548 kalorií
1.0g cukrů
37.0g tuků
32.0g bílkovin


Příprava

Kurča umyjeme a rozporcujeme. Na hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme doň pokrájanú cibuľku s rozotretým cesnakom a zapeníme. Do tohto základu poukladáme rozkrájané kúsky kurčaťa, posolíme, okoreníme a podusíme asi 15 minút. Očistíme a pokrájame šampiňony, udusíme ich, pridáme ku kurčaťu, podlejeme vínom a dusíme spolu, až kým kurča nie je mäkké. Potom ho vyberieme, dolejeme zvyšok vína, pridáme rajčiakový pretlak, premiešame a varíme ešte asi 10 minút. Porciu kurčaťa dáme na misu, polejeme omáčkou a obložíme praženicou.

Tip k receptu

Podávame s nasucho opečenými hriankami potretými cesnakom.

přidejte na:
Jozef

21. 07. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zaujímavý recept na kurča

Svetlana 28. 08. 2017, 19:42

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutne urobné kurča, da sa ešte vylepšiť

dušanka 11. 10. 2017, 21:48

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi chutne pripravené

katka16031 10. 01. 2018, 21:34

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept je chuťovo dobrý

majka 10. 12. 2018, 14:29

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept

palino 21. 02. 2019, 20:10

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Pane Jozefe, chtěla bych vyzkoušet tento Váš recept. Jen nerozumím poslední větě v postupu - "obložíme praženicou". Myslíte tím ty podušené žampiony? Ale ty se už dávají přímo ke kuřeti při dušení?

Angel 666 29. 03. 2011, 22:18

Chybějící obrázek
Hotové porcie obložíme praženicou zo štyroch vajíčok(smaženici, vaječinou).Vy si určite s takým jednoduchým receptom poradiťe.Kurča môžeme nahradiť peknou sliepkou, jedlo je o hodne chutnejšie.Ale potom ho treba adekvatné dlhšie dusiť.Prajem príjemný deň a dobrú chuť.Jozef.

Jozef 30. 03. 2011, 08:48

Chybějící obrázek
Děkuji moc za rychlou odpověď. Já jsem ta vajíčka v ingrediencích nějak přehlédla :o)). Hezký den i Vám!

Angel 666 30. 03. 2011, 09:03

Chybějící obrázek
Nakonec jsem vaječnu míchanici vynechala úplně. S očesnekovanými topinkami to byla moc dobrá večeře. Děkuju Vám za výborný recept a přidávám k němu fotky, snad se Vám budou líbit :o).

Angel 666 30. 03. 2011, 21:12