Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 55min , porce

548 kalorií, 1.0g cukrů, 37.0g tuků, 32.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Kurča umyjeme a rozporcujeme. Na hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme doň pokrájanú cibuľku s rozotretým cesnakom a zapeníme. Do tohto základu poukladáme rozkrájané kúsky kurčaťa, posolíme, okoreníme a podusíme asi 15 minút. Očistíme a pokrájame šampiňony, udusíme ich, pridáme ku kurčaťu, podlejeme vínom a dusíme spolu, až kým kurča nie je mäkké. Potom ho vyberieme, dolejeme zvyšok vína, pridáme rajčiakový pretlak, premiešame a varíme ešte asi 10 minút. Porciu kurčaťa dáme na misu, polejeme omáčkou a obložíme praženicou.

Bulb Tip k receptu

Podávame s nasucho opečenými hriankami potretými cesnakom.

Jozef

21. 07. 2010, Recept navštíven: 3816x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Kurča umyjeme a rozporcujeme. Na hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme doň pokrájanú cibuľku s rozotretým ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo Link-arrow
Thumb

Domácí česnekový chléb

Máslo, česnek, sůl, oregano, tymián důkladně rozšleháme. Veky nakrájíme na plátky, které z obou stran potře...


Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Pane Jozefe, chtěla bych vyzkoušet tento Váš recept. Jen nerozumím poslední větě v postupu - "obložíme praženicou". Myslíte tím ty podušené žampiony? Ale ty se už dávají přímo ke kuřeti při dušení?

Angel 666 29. 03. 2011, 22:18

Jozef
Hotové porcie obložíme praženicou zo štyroch vajíčok(smaženici, vaječinou).Vy si určite s takým jednoduchým receptom poradiťe.Kurča môžeme nahradiť peknou sliepkou, jedlo je o hodne chutnejšie.Ale potom ho treba adekvatné dlhšie dusiť.Prajem príjemný deň a dobrú chuť.Jozef.

Jozef 30. 03. 2011, 08:48

Angel 666
Děkuji moc za rychlou odpověď. Já jsem ta vajíčka v ingrediencích nějak přehlédla :o)). Hezký den i Vám!

Angel 666 30. 03. 2011, 09:03

Angel 666
Nakonec jsem vaječnu míchanici vynechala úplně. S očesnekovanými topinkami to byla moc dobrá večeře. Děkuju Vám za výborný recept a přidávám k němu fotky, snad se Vám budou líbit :o).

Angel 666 30. 03. 2011, 21:12

Facebook komentáře