Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kurča umyjeme a rozporcujeme. Na hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme doň pokrájanú cibuľku s rozotretým cesnakom a zapeníme. Do tohto základu poukladáme rozkrájané kúsky kurčaťa, posolíme, okoreníme a podusíme asi 15 minút. Očistíme a pokrájame šampiňony, udusíme ich, pridáme ku kurčaťu, podlejeme vínom a dusíme spolu, až kým kurča nie je mäkké. Potom ho vyberieme, dolejeme zvyšok vína, pridáme rajčiakový pretlak, premiešame a varíme ešte asi 10 minút. Porciu kurčaťa dáme na misu, polejeme omáčkou a obložíme praženicou.
Tip k receptu
Podávame s nasucho opečenými hriankami potretými cesnakom.
Jozef21. 07. 2010
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 28. 08. 2017, 19:42

dušanka 11. 10. 2017, 21:48

katka16031 10. 01. 2018, 21:34

majka 10. 12. 2018, 14:29

palino 21. 02. 2019, 20:10
Angel 666 29. 03. 2011, 22:18
Jozef 30. 03. 2011, 08:48
Angel 666 30. 03. 2011, 09:03
Angel 666 30. 03. 2011, 21:12