Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 55min
Nutriční hodnoty
548 kalorií 1.0g cukrů 37.0g tuků 32.0g bílkovin

Příprava

Kurča umyjeme a rozporcujeme. Na hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme doň pokrájanú cibuľku s rozotretým cesnakom a zapeníme. Do tohto základu poukladáme rozkrájané kúsky kurčaťa, posolíme, okoreníme a podusíme asi 15 minút. Očistíme a pokrájame šampiňony, udusíme ich, pridáme ku kurčaťu, podlejeme vínom a dusíme spolu, až kým kurča nie je mäkké. Potom ho vyberieme, dolejeme zvyšok vína, pridáme rajčiakový pretlak, premiešame a varíme ešte asi 10 minút. Porciu kurčaťa dáme na misu, polejeme omáčkou a obložíme praženicou.

Bulb Tip k receptu

Podávame s nasucho opečenými hriankami potretými cesnakom.


Přidat na Pinterest
Jozef

21. 07. 2010, Recept navštíven: 4135x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Pane Jozefe, chtěla bych vyzkoušet tento Váš recept. Jen nerozumím poslední větě v postupu - "obložíme praženicou". Myslíte tím ty podušené žampiony? Ale ty se už dávají přímo ke kuřeti při dušení?

Angel 666 29. 03. 2011, 22:18

Jozef
Hotové porcie obložíme praženicou zo štyroch vajíčok(smaženici, vaječinou).Vy si určite s takým jednoduchým receptom poradiťe.Kurča môžeme nahradiť peknou sliepkou, jedlo je o hodne chutnejšie.Ale potom ho treba adekvatné dlhšie dusiť.Prajem príjemný deň a dobrú chuť.Jozef.

Jozef 30. 03. 2011, 08:48

Angel 666
Děkuji moc za rychlou odpověď. Já jsem ta vajíčka v ingrediencích nějak přehlédla :o)). Hezký den i Vám!

Angel 666 30. 03. 2011, 09:03

Angel 666
Nakonec jsem vaječnu míchanici vynechala úplně. S očesnekovanými topinkami to byla moc dobrá večeře. Děkuju Vám za výborný recept a přidávám k němu fotky, snad se Vám budou líbit :o).

Angel 666 30. 03. 2011, 21:12

Facebook komentáře