Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
45min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
548
kalorií
1.0g
cukrů
37.0g
tuků
32.0g
bílkovin
Příprava
Kurča umyjeme a rozporcujeme. Na hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme doň pokrájanú cibuľku s rozotretým cesnakom a zapeníme. Do tohto základu poukladáme rozkrájané kúsky kurčaťa, posolíme, okoreníme a podusíme asi 15 minút. Očistíme a pokrájame šampiňony, udusíme ich, pridáme ku kurčaťu, podlejeme vínom a dusíme spolu, až kým kurča nie je mäkké. Potom ho vyberieme, dolejeme zvyšok vína, pridáme rajčiakový pretlak, premiešame a varíme ešte asi 10 minút. Porciu kurčaťa dáme na misu, polejeme omáčkou a obložíme praženicou.
Tip k receptu
Podávame s nasucho opečenými hriankami potretými cesnakom.
Jozef21. 07. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.