Kuře ve smetanové zelné omáčce
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
672
kalorií
0.0g
cukrů
13.0g
tuků
22.0g
bílkovin
Příprava
Kuře si rozdělíme na několik porcí, porce kuřete osolíme, opepříme. Rozpustíme si sádlo v hrnci, cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a zpěníme ji na rozpuštěném sádle, když je cibule zpěněná, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, okmínujeme, podlijeme trochou vody, přidáme utřený česnek a přivedeme k varu. Poté přidáme porce kuřete a dusíme doměkka. Když je kuřecí maso měkké, vyjmeme ho, odložíme stranou a do šťávy vložíme překrájené kysané zelí, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Do smetany přisypeme mouku, rozšleháme a když je zelí měkké, přilijeme do šťávy smetanu rozšlehanou s moukou a povaříme cca 20 minut.
Beruska6417. 12. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.