
Kuře ve smetanové zelné omáčce
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuře si rozdělíme na několik porcí, porce kuřete osolíme, opepříme. Rozpustíme si sádlo v hrnci, cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a zpěníme ji na rozpuštěném sádle, když je cibule zpěněná, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, okmínujeme, podlijeme trochou vody, přidáme utřený česnek a přivedeme k varu. Poté přidáme porce kuřete a dusíme doměkka. Když je kuřecí maso měkké, vyjmeme ho, odložíme stranou a do šťávy vložíme překrájené kysané zelí, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Do smetany přisypeme mouku, rozšleháme a když je zelí měkké, přilijeme do šťávy smetanu rozšlehanou s moukou a povaříme cca 20 minut.
Beruska6417. 12. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 20. 11. 2016, 18:20

hanka 27. 11. 2016, 21:11

majka 05. 01. 2020, 20:34

katka16031 30. 09. 2020, 00:09