Kuřecí ptáčci v trojobalu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuřecí prsa přes potravinářskou folii naklepeme na tenké plátky. Každý plátek okořeníme grilovacím kořením a pepřem jen z jedné strany. Stranu, kterou jsme okořenili, potřeme plnotučnou hořčicí. Na potřenou stranu položíme plátek šunky. Na kraj plátku položíme nudličku Nivy, trochu strouhaného Eidamu a do zlatova orestované cibule na oleji. Plátek poté zatočíme jako ptáčka a na okrajích spíchneme párátky. Všechny ptáčky obalíme dvakrát v trojobalu (v mouce, vejci a strouhance. Postup ještě jednou opakujeme). Poté smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci asi 10 minut na mírnou teplotu. Podle tloušťky pro jistotu vložíme ptáčka po vyndání z fritovacího hrnce, asi na 1 minutu do mikrovlnné trouby. Abychom se ujistili, že bude řádně propečen i ve středu. Při servírování nezapomeneme vytáhnout párátka.
kristyna.kohoutova06. 11. 2009