Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Lasagne s kuřecím masem a červeným vínem

Lasagne s kuřecím masem a červeným vínem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 40min 2h 0min
Nutriční hodnoty
1788 kalorií 7.0g cukrů 110.0g tuků 126.0g bílkovin

Příprava

Lasagne dle návodu uvaříme. Mezitím si na rozehřátém oleji na pánvi osmažíme česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme i žampióny a maso a smažíme, dokud maso nezhnědne. Přilijeme víno a necháme cca 5 minut povařit. Pak přidáme rajčatový protlak a necháme opět povařit necelých 5 minut. Mezitím už si v jiné pánvi můžeme připravit bešamelovou omáčku. Rozpustíme máslo, do kterého přimícháme mouku a mícháme na mírném ohni cca 2 minuty. Sejmeme pánev z ohně a vmícháme do směsi mléko a mouku. Pak vrátíme pánev zpět na oheň a mícháme dokud omáčka nezhoustne. Poté přidáme polovinu sýra a vejce. Osolíme a opepříme.

Na dno zapékací mísy, kterou si předem vymažeme, dáme tři plátky lasagní a na ně umístíme polovinu rajčatové směsi. Na ni naklademe další tři plátky a pak druhou polovinu rajčatové směsi. Nahoru nalijeme bešamelovou omáčku a posypeme zbytkem parmazánu. Nechápe cca 30 minut zapékat v troubě při teplotě 190°C.

Bulb Tip k receptu

Velmi dobře si na pokrmu pochutnáte se sklenkou lahodného červeného vína.


Petra

26. 03. 2009, Recept navštíven: 3713x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne urobene lasane

13. 10. 2015, 20:25

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý receot na prípravu lasagní

08. 01. 2016, 11:22

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
lasagen vyborné

03. 03. 2016, 11:53

Přidat komentář

Facebook komentáře