Chybějící obrázek

Lasagne s kuřecím masem a červeným vínem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 40min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1788 kalorií
7.0g cukrů
110.0g tuků
126.0g bílkovin


Příprava

Lasagne dle návodu uvaříme. Mezitím si na rozehřátém oleji na pánvi osmažíme česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme i žampióny a maso a smažíme, dokud maso nezhnědne. Přilijeme víno a necháme cca 5 minut povařit. Pak přidáme rajčatový protlak a necháme opět povařit necelých 5 minut. Mezitím už si v jiné pánvi můžeme připravit bešamelovou omáčku. Rozpustíme máslo, do kterého přimícháme mouku a mícháme na mírném ohni cca 2 minuty. Sejmeme pánev z ohně a vmícháme do směsi mléko a mouku. Pak vrátíme pánev zpět na oheň a mícháme dokud omáčka nezhoustne. Poté přidáme polovinu sýra a vejce. Osolíme a opepříme.

Na dno zapékací mísy, kterou si předem vymažeme, dáme tři plátky lasagní a na ně umístíme polovinu rajčatové směsi. Na ni naklademe další tři plátky a pak druhou polovinu rajčatové směsi. Nahoru nalijeme bešamelovou omáčku a posypeme zbytkem parmazánu. Nechápe cca 30 minut zapékat v troubě při teplotě 190°C.

Tip k receptu

Velmi dobře si na pokrmu pochutnáte se sklenkou lahodného červeného vína.

přidejte na:
Petra

26. 03. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborne urobene lasane

hanka 13. 10. 2015, 20:25

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý receot na prípravu lasagní

Svetlana 08. 01. 2016, 11:22

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
lasagen vyborné

dušanka 03. 03. 2016, 11:53

Přidat komentář