Lasagne s kuřecím masem a červeným vínem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Lasagne dle návodu uvaříme. Mezitím si na rozehřátém oleji na pánvi osmažíme česnek a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme i žampióny a maso a smažíme, dokud maso nezhnědne. Přilijeme víno a necháme cca 5 minut povařit. Pak přidáme rajčatový protlak a necháme opět povařit necelých 5 minut. Mezitím už si v jiné pánvi můžeme připravit bešamelovou omáčku. Rozpustíme máslo, do kterého přimícháme mouku a mícháme na mírném ohni cca 2 minuty. Sejmeme pánev z ohně a vmícháme do směsi mléko a mouku. Pak vrátíme pánev zpět na oheň a mícháme dokud omáčka nezhoustne. Poté přidáme polovinu sýra a vejce. Osolíme a opepříme.
Na dno zapékací mísy, kterou si předem vymažeme, dáme tři plátky lasagní a na ně umístíme polovinu rajčatové směsi. Na ni naklademe další tři plátky a pak druhou polovinu rajčatové směsi. Nahoru nalijeme bešamelovou omáčku a posypeme zbytkem parmazánu. Nechápe cca 30 minut zapékat v troubě při teplotě 190°C.
Tip k receptu
Velmi dobře si na pokrmu pochutnáte se sklenkou lahodného červeného vína.
Petra26. 03. 2009