Listový špenátový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Listové těsto rozdělíme na poloviny a obě postupně rozválíme na pomoučeném vále. Jednu část těsta vložíme do hlubšího plechu tak, aby po stranách trochu přesahovalo. Špenát umyjeme, odstraníme stonky, nakrájíme, mražený špenát necháme trochu rozmrazit. Špenát, tvaroh a nastrouhaný sýr dáme do mísy. Přidáme na oleji osmaženou cibuli, osolíme, opepříme, ochutíme mletým kmínem a vmícháme tři žloutky. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze tří bílků a směs vylijeme na připravené těsto. Přikryjeme druhou částí těsta, okraje k sobě jemně přitiskneme, povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem, propícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme deset minut při nejvyšší teplotě, potom teplotu stáhneme na polovinu a upečeme dozlatova.
Mall13. 11. 2009