Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Listový špenátový koláč

Listový špenátový koláč

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
2720 kalorií 13.0g cukrů 161.0g tuků 103.0g bílkovin

Příprava

Listové těsto rozdělíme na poloviny a obě postupně rozválíme na pomoučeném vále. Jednu část těsta vložíme do hlubšího plechu tak, aby po stranách trochu přesahovalo. Špenát umyjeme, odstraníme stonky, nakrájíme, mražený špenát necháme trochu rozmrazit. Špenát, tvaroh a nastrouhaný sýr dáme do mísy. Přidáme na oleji osmaženou cibuli, osolíme, opepříme, ochutíme mletým kmínem a vmícháme tři žloutky. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze tří bílků a směs vylijeme na připravené těsto. Přikryjeme druhou částí těsta, okraje k sobě jemně přitiskneme, povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem, propícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme deset minut při nejvyšší teplotě, potom teplotu stáhneme na polovinu a upečeme dozlatova.


Mall

13. 11. 2009, Recept navštíven: 1757x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
špenátový koláč velmi dobrý

16. 01. 2016, 19:32

Přidat komentář

Facebook komentáře