Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Londýské řezy

Londýské řezy
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 1h 0min , porce

4352 kalorií, 10.0g cukrů, 219.0g tuků, 61.0g bílkovin

Příprava

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, cukr, žloutky, citrónovou kůru a vypracujeme těsto, které poté vyválíme na plátě. Plech vymažeme tukem, vysypeme moukou, dáme na něj těsto a dáme upéct. Pečeme při 180 °C, cca 8-12 minut. Pečeme pouze do polosyrova! Poté těsto z trouby vyjmeme, potřeme marmeládou a na marmeládu navrstvíme náplň, kterou jsme si připravili takto: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přišleháme moučkový cukr, vanilkový cukr, mleté ořechy a vyšleháme. Touto náplní pak potřeme těsto s marmeládou a dáme do trouby zapéct.

Beruska64

05. 01. 2010, Recept navštíven: 1887x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Londýské řezy

Londýské řezy

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, cukr, žloutky, citrónovou kůru a vypracujeme těst...

Zobrazit všechny podobné recepty k Londýské řezy Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
veerac
Neni to hodně sladké? Já jsem dnes dostala tento recept a je na něm napsáno 20 dkg cukru na 5 bílků.

veerac 08. 01. 2010, 18:28

Ajaja
Já obvykle 2O % cukru z každého receptu ubírám... zdají se mi jinak moc sladké

Ajaja 02. 03. 2010, 20:54

veerac
Já také skoro u každého receptu ubírám cukr. Nechápu jak to někomu chutná, tak přeslazené.

veerac 03. 03. 2010, 21:29

Ajaja
Dříve mi to až tak nevadilo, ale když jsem několikrát okusila egyptské a tuniské zákusky, ty byly extra přeslazené, začala mi ta sladkost trochu vadit, takže ubírám a musím říci, že na přitažlivosti moučníky tímto nijak netratily.

Ajaja 04. 03. 2010, 16:46

veerac
Já bych řekla, že naopak při ubrání cukru vyniknou jiné chutě. O tom Turecku je to pravda, také jsem tam byla, ale cukr jsem ubírala už předtím.

veerac 04. 03. 2010, 19:11

Facebook komentáře