Makedonské zapečené fazole

Obtížnost

Čas přípravy

1dní 0h 30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1dní 1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2592 kalorií
1.0g cukrů
85.0g tuků
180.0g bílkovin


Příprava

Fazole propláchneme a namočíme přes noc. Druhý den uvaříme s bobkovým listem a rozkrájenou cibulí. Zároveň uvaříme 4 vejce natvrdo. Pekáček dobře vymastíme olejem, vložíme do něj vrstvu fazolí, poklademe je na plátky nakrájenými vařenými vejci, posypeme balkánským sýrem, mírně osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Dáme zapéci do trouby. Po 15 minutách zapékání rozšleháme v mléce zbylá vejce, pokrm zalijeme a pečeme ještě asi 20 minut při vysoké teplotě.

přidejte na:
Chybí obrázek

27. 04. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Roxana
Fazole milujeme a připravujeme na různé způsoby. Většinou neopomíjím zeleninu, pak ani nezalévám smetanou, zdá se mi pak moc chutí. Jinak - výborný a zdravý recept. :-)
Přidané ingredience: Zelenina

11. 06. 2014, 18:06

Chybí obrázek
celkom chutne pripravené fazule

23. 05. 2017, 10:24

Chybí obrázek
dobrý spôsob prípravy fazule

07. 06. 2017, 21:33

Chybí obrázek
chutná zapečená fazuľal

10. 02. 2018, 20:34

Chybí obrázek
chutný recept

17. 04. 2019, 18:31

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.