
Maková buchta
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z pokrmového tuku, cukru krupice, kypřícího prášku do pečiva, 2 vanilkových cukrů a 1 vejce vypracujeme hladké těsto. Pomletý mák přidáme do mléka, přivedeme k varu a vaříme 15 minut, dokud nevznikne hustá hmota. Vychladlou hmotu smícháme se 6 žloutky, 2 vanilkovými cukry a rozinkami. Přidáme ušlehaný sníh z 6 bílků a vše důkladně promícháme. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vytvarujeme nízký okraj a přebytečné těsto odřízneme. Vlijeme makovou hmotu a rovnoměrně rozetřeme. Zbytek těsta rozválíme, vytvarujeme obdélník a nakrájíme na proužky, které pokládáme na makovou hmotu. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 150 °C.
Tip k receptu
Vychladlou buchtu můžeme ozdobit bílou polevou.
Milena04. 06. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 29. 01. 2017, 15:38

majka 23. 02. 2019, 20:11

katka16031 01. 08. 2019, 21:28

palino 03. 03. 2020, 13:39