Maková buchta
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
4656
kalorií
64.0g
cukrů
276.0g
tuků
159.0g
bílkovin
Příprava
Z pokrmového tuku, cukru krupice, kypřícího prášku do pečiva, 2 vanilkových cukrů a 1 vejce vypracujeme hladké těsto. Pomletý mák přidáme do mléka, přivedeme k varu a vaříme 15 minut, dokud nevznikne hustá hmota. Vychladlou hmotu smícháme se 6 žloutky, 2 vanilkovými cukry a rozinkami. Přidáme ušlehaný sníh z 6 bílků a vše důkladně promícháme. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vytvarujeme nízký okraj a přebytečné těsto odřízneme. Vlijeme makovou hmotu a rovnoměrně rozetřeme. Zbytek těsta rozválíme, vytvarujeme obdélník a nakrájíme na proužky, které pokládáme na makovou hmotu. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 150 °C.
Tip k receptu
Vychladlou buchtu můžeme ozdobit bílou polevou.
Milena04. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.