Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Maková buchta

Maková buchta

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
4656 kalorií 64.0g cukrů 276.0g tuků 159.0g bílkovin

Příprava

Z pokrmového tuku, cukru krupice, kypřícího prášku do pečiva, 2 vanilkových cukrů a 1 vejce vypracujeme hladké těsto. Pomletý mák přidáme do mléka, přivedeme k varu a vaříme 15 minut, dokud nevznikne hustá hmota. Vychladlou hmotu smícháme se 6 žloutky, 2 vanilkovými cukry a rozinkami. Přidáme ušlehaný sníh z 6 bílků a vše důkladně promícháme. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vytvarujeme nízký okraj a přebytečné těsto odřízneme. Vlijeme makovou hmotu a rovnoměrně rozetřeme. Zbytek těsta rozválíme, vytvarujeme obdélník a nakrájíme na proužky, které pokládáme na makovou hmotu. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 150 °C.

Bulb Tip k receptu

Vychladlou buchtu můžeme ozdobit bílou polevou.


Milena

04. 06. 2009, Recept navštíven: 3649x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
makovu buchtu som vyskúšala a vydarila sa velmi

29. 01. 2017, 15:38

Přidat komentář

Facebook komentáře