Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Makovec s čokoládovou polevou

Makovec s čokoládovou polevou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2286 kalorií 17.0g cukrů 160.0g tuků 62.0g bílkovin

Příprava

Oddělíme žloutky a bílky. Do mísy prosejeme hrubou mouku s kypřícím práškem a smícháme je s mletým mákem. Čokoládu najemno nastrouháme. Troubu rozehřejeme na 180°C. Máslo napěníme se 100 g cukru, postupně přidáváme žloutky a dobře utřeme. Za stálého míchání přidáme vanilkový cukr a moučnou směs s mákem, pak vmícháme strouhanou čokoládu. Nakonec ušleháme do pevného sněhu bílky se zbylým cukrem a opatrně vmícháme do třeného těsta. Dortovou nebo bábovkovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Těsto naplníme do formy - nelijeme je z výšky, klademe je do formy raději velkou lžící. Při plnění formy hrneme těsto od středu ke krajím. Vzniklý dolík se během pečení vyplní a makovec bude na povrchu rovný. Makovec pečeme asi 35-40 minut. Prvních 15 minut troubu neotvíráme, aby se těsto nesrazilo. Po upečení necháme moučních vychladnout a poté jej potřeme rovnoměrně marmeládou a na zaschnutou marmeládu nalijeme čokoládovou polevu.

Bulb Tip k receptu

Suroviny by měly mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu.


Ellis

18. 06. 2011, Recept navštíven: 2683x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
makovec je u nás velmi oblíben, do těsta přidávám rozpuštěné domácí sádlo
Přidané ingredience: sádlo

24. 02. 2014, 11:19

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept na makovec

28. 05. 2016, 18:45

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
makovec vyskúšaný a velmi dobrý

05. 02. 2017, 13:37

Přidat komentář
Roxana
Makovec pečeme už léta letoucí, ale sádlo bych do něj nedala ani náhodou. Třeba je to zvyk, ale nehodí se mi tam.

Roxana 25. 02. 2014, 11:58

Facebook komentáře