Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Makovec s čokoládovou polevou

Makovec s čokoládovou polevou
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 1h 0min , porce

2286 kalorií, 17.0g cukrů, 160.0g tuků, 62.0g bílkovin

Příprava

Oddělíme žloutky a bílky. Do mísy prosejeme hrubou mouku s kypřícím práškem a smícháme je s mletým mákem. Čokoládu najemno nastrouháme. Troubu rozehřejeme na 180°C. Máslo napěníme se 100 g cukru, postupně přidáváme žloutky a dobře utřeme. Za stálého míchání přidáme vanilkový cukr a moučnou směs s mákem, pak vmícháme strouhanou čokoládu. Nakonec ušleháme do pevného sněhu bílky se zbylým cukrem a opatrně vmícháme do třeného těsta. Dortovou nebo bábovkovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Těsto naplníme do formy - nelijeme je z výšky, klademe je do formy raději velkou lžící. Při plnění formy hrneme těsto od středu ke krajím. Vzniklý dolík se během pečení vyplní a makovec bude na povrchu rovný. Makovec pečeme asi 35-40 minut. Prvních 15 minut troubu neotvíráme, aby se těsto nesrazilo. Po upečení necháme moučních vychladnout a poté jej potřeme rovnoměrně marmeládou a na zaschnutou marmeládu nalijeme čokoládovou polevu.

Bulb Tip k receptu

Suroviny by měly mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu.

Ellis

18. 06. 2011, Recept navštíven: 2509x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Makovec s čokoládovou polevou

Makovec s čokoládovou polevou

Oddělíme žloutky a bílky. Do mísy prosejeme hrubou mouku s kypřícím práškem a smícháme je s mletým mákem. Č...

Zobrazit všechny podobné recepty k Makovec s čokoládovou polevou Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
makovec je u nás velmi oblíben, do těsta přidávám rozpuštěné domácí sádlo
Přidané ingredience: sádlo

24. 02. 2014, 11:19

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý recept na makovec

28. 05. 2016, 18:45

Přidat komentář
Roxana
Makovec pečeme už léta letoucí, ale sádlo bych do něj nedala ani náhodou. Třeba je to zvyk, ale nehodí se mi tam.

Roxana 25. 02. 2014, 11:58

Facebook komentáře