Makový závin

Makový závin

Obtížnost

Čas přípravy

3h 0min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

4h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

5792 kalorií
54.0g cukrů
307.0g tuků
121.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si kvásek z vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a lžičky mouky. Necháme jej vzejít, vykynout. Mouku prosejeme, přidáme špetku soli, cukr, vejce, vzešlý kvásek a nakonec rozehřátý tuk. Vše zpracujeme v těsto a necháme na teplém místě kynout.
Mezitím si připravíme makovou nádivku: mák uvaříme se všemi přísadami (100 g cukru moučka, lžíce medu, 400 ml mléka), nakonec přidáme rum.
Vykynuté těsto rozválíme na plát, potřeme makovou nádivkou, svineme, položíme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a necháme ještě chvíli kynout. Před pečením potřeme závin rozšlehaným vejcem a v mírné troubě pak pečeme cca hodinu.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

07. 04. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
hanka
velmi dobre

05. 11. 2015, 13:04

katka16031
dobra klasika

11. 01. 2016, 11:09

majka
závin je vynikjuci

23. 05. 2016, 09:48

Svetlana
makový závin je prefektný

13. 03. 2017, 19:55

Přidat komentář
Zavin jsem delala a podle me je tam hodne mleka,musela jsem dosypavat dost mouky a na cukr jsem zapomnela tak je malo sladky,jinak chutove dobry

Zuzi 24. 02. 2019, 07:56

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.