Chybějící obrázek

Makový závin

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

3h 0min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

4h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

5792 kalorií
54.0g cukrů
307.0g tuků
121.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si kvásek z vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a lžičky mouky. Necháme jej vzejít, vykynout. Mouku prosejeme, přidáme špetku soli, cukr, vejce, vzešlý kvásek a nakonec rozehřátý tuk. Vše zpracujeme v těsto a necháme na teplém místě kynout.
Mezitím si připravíme makovou nádivku: mák uvaříme se všemi přísadami (100 g cukru moučka, lžíce medu, 400 ml mléka), nakonec přidáme rum.
Vykynuté těsto rozválíme na plát, potřeme makovou nádivkou, svineme, položíme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a necháme ještě chvíli kynout. Před pečením potřeme závin rozšlehaným vejcem a v mírné troubě pak pečeme cca hodinu.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

07. 04. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobre

hanka 05. 11. 2015, 13:04

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobra klasika

katka16031 11. 01. 2016, 11:09

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
závin je vynikjuci

majka 23. 05. 2016, 09:48

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
makový závin je prefektný

Svetlana 13. 03. 2017, 19:55

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Zavin jsem delala a podle me je tam hodne mleka,musela jsem dosypavat dost mouky a na cukr jsem zapomnela tak je malo sladky,jinak chutove dobry

Zuzi 24. 02. 2019, 07:56