Makový závin
Obtížnost
Čas přípravy
3h 0min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
4h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
5792
kalorií
54.0g
cukrů
307.0g
tuků
121.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme si kvásek z vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a lžičky mouky. Necháme jej vzejít, vykynout. Mouku prosejeme, přidáme špetku soli, cukr, vejce, vzešlý kvásek a nakonec rozehřátý tuk. Vše zpracujeme v těsto a necháme na teplém místě kynout.
Mezitím si připravíme makovou nádivku: mák uvaříme se všemi přísadami (100 g cukru moučka, lžíce medu, 400 ml mléka), nakonec přidáme rum.
Vykynuté těsto rozválíme na plát, potřeme makovou nádivkou, svineme, položíme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a necháme ještě chvíli kynout. Před pečením potřeme závin rozšlehaným vejcem a v mírné troubě pak pečeme cca hodinu.
07. 04. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.