Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Makový závin

Makový závin

Obtížnost Čas přípravy
3h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 4h 0min
Nutriční hodnoty
5792 kalorií 54.0g cukrů 307.0g tuků 121.0g bílkovin

Příprava

Připravíme si kvásek z vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a lžičky mouky. Necháme jej vzejít, vykynout. Mouku prosejeme, přidáme špetku soli, cukr, vejce, vzešlý kvásek a nakonec rozehřátý tuk. Vše zpracujeme v těsto a necháme na teplém místě kynout.
Mezitím si připravíme makovou nádivku: mák uvaříme se všemi přísadami (100 g cukru moučka, lžíce medu, 400 ml mléka), nakonec přidáme rum.
Vykynuté těsto rozválíme na plát, potřeme makovou nádivkou, svineme, položíme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a necháme ještě chvíli kynout. Před pečením potřeme závin rozšlehaným vejcem a v mírné troubě pak pečeme cca hodinu.


Zuzana Mellenová

07. 04. 2009, Recept navštíven: 5645x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre

05. 11. 2015, 13:04

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra klasika

11. 01. 2016, 11:09

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
závin je vynikjuci

23. 05. 2016, 09:48

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
makový závin je prefektný

13. 03. 2017, 19:55

Přidat komentář

Facebook komentáře