
Makový závin
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Připravíme si kvásek z vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a lžičky mouky. Necháme jej vzejít, vykynout. Mouku prosejeme, přidáme špetku soli, cukr, vejce, vzešlý kvásek a nakonec rozehřátý tuk. Vše zpracujeme v těsto a necháme na teplém místě kynout.
Mezitím si připravíme makovou nádivku: mák uvaříme se všemi přísadami (100 g cukru moučka, lžíce medu, 400 ml mléka), nakonec přidáme rum.
Vykynuté těsto rozválíme na plát, potřeme makovou nádivkou, svineme, položíme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a necháme ještě chvíli kynout. Před pečením potřeme závin rozšlehaným vejcem a v mírné troubě pak pečeme cca hodinu.
07. 04. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 05. 11. 2015, 13:04

katka16031 11. 01. 2016, 11:09

majka 23. 05. 2016, 09:48

Svetlana 13. 03. 2017, 19:55
Zuzi 24. 02. 2019, 07:56