Chybějící obrázek

Mřížkový jablkový či hruškový koláč

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2511 kalorií
56.0g cukrů
109.0g tuků
39.0g bílkovin


Příprava

Jablka či hrušky oloupeme a nastrouháme na struhadle nahrubo. V kastrůlku s trochou hody a cukrem krystal je podusíme doměkka.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem. Na vále pak do směsi nakrájíme kousky změklé Hery, do důlku uprostřed vložíme vejce a vlijeme vlažné mléko. Vše zpracujeme rukama v hladké těsto. Kousek těsta dáme stranou, zbytek vyválíme na plát či kolo, podle toho, jakou formu použijeme. Položíme na vysypaný plech, poklademe vychlazenou ovocem, můžeme posypat rozinkami a skořicí. Těsto dané bokem rozválíme, nakrájíme na proužky a vytvoříme s nimi na koláči mřížku. Pečeme ve vyhřáté troubě.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

17. 04. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobrý ovocný koláč, možno použit rozne druhy ovocia

hanka 21. 01. 2016, 15:20

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
koláč je chutný, velmi dobrý

katka16031 17. 03. 2017, 19:39

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept je dobrý

majka 28. 08. 2019, 20:14

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi dobrý recept na koláč

dušanka 23. 11. 2019, 20:12

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept dobre využiteľný s roznym ovocím

palino 06. 01. 2020, 10:25

Přidat komentář