Mřížkový jablkový či hruškový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2511
kalorií
56.0g
cukrů
109.0g
tuků
39.0g
bílkovin
Příprava
Jablka či hrušky oloupeme a nastrouháme na struhadle nahrubo. V kastrůlku s trochou hody a cukrem krystal je podusíme doměkka.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem. Na vále pak do směsi nakrájíme kousky změklé Hery, do důlku uprostřed vložíme vejce a vlijeme vlažné mléko. Vše zpracujeme rukama v hladké těsto. Kousek těsta dáme stranou, zbytek vyválíme na plát či kolo, podle toho, jakou formu použijeme. Položíme na vysypaný plech, poklademe vychlazenou ovocem, můžeme posypat rozinkami a skořicí. Těsto dané bokem rozválíme, nakrájíme na proužky a vytvoříme s nimi na koláči mřížku. Pečeme ve vyhřáté troubě.
17. 04. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.