
Mřížkový jablkový či hruškový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Jablka či hrušky oloupeme a nastrouháme na struhadle nahrubo. V kastrůlku s trochou hody a cukrem krystal je podusíme doměkka.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem. Na vále pak do směsi nakrájíme kousky změklé Hery, do důlku uprostřed vložíme vejce a vlijeme vlažné mléko. Vše zpracujeme rukama v hladké těsto. Kousek těsta dáme stranou, zbytek vyválíme na plát či kolo, podle toho, jakou formu použijeme. Položíme na vysypaný plech, poklademe vychlazenou ovocem, můžeme posypat rozinkami a skořicí. Těsto dané bokem rozválíme, nakrájíme na proužky a vytvoříme s nimi na koláči mřížku. Pečeme ve vyhřáté troubě.
17. 04. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 21. 01. 2016, 15:20

katka16031 17. 03. 2017, 19:39

majka 28. 08. 2019, 20:14

dušanka 23. 11. 2019, 20:12

palino 06. 01. 2020, 10:25