Mrkvová polévka s jogurtem a zázvorem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mrkev si omyjeme a očistíme, neloupeme. Slupka mrkve má nejvíc živin, proto mrkev pouze pořádně očistíme. Nakrájíme si ji na kolečka a dáme prozatím stranou.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ve větším hrnci si rozpustíme máslo a dáme na něj smažit cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přihodíme mrkev a přibližně 3 minuty smažíme, poté zalijeme vývarem a vaříme doměkka, přibližně 15 minut. Uvařenou mrkev rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme nasekaný zázvor, osolíme, opepříme a přilijeme mléko. Celou polévku necháme ještě přejít varem a můžeme podávat. Polévku podáváme zdobenou se lžící jogurtu.
Tip k receptu
Místo jogurtu může být zakysaná smetana nebo vyšlehaná šlehačka. Polévku můžeme taky posypat čerstvou jemně nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
Sonia00526. 09. 2011