Omáčka játrová
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
25min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
720
kalorií
0.0g
cukrů
40.0g
tuků
60.0g
bílkovin
Příprava
Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění. Přidáme mletá játra a na mírném plameni mícháme tak dlouho, dokud se játra nezačnou drobit. Přidáme mletý pepř, vodu a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. V troše smetany rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Poté jí provaříme, přidáme sójovou omáčku, bujón a přilijeme zbytek smetany. Necháme přejít varem a odstavíme. Játrovou omáčku podáváme s knedlíkem.
JanaB22. 03. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.