Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ořechový koláč na Boží hod

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
3012 kalorií 1.0g cukrů 211.0g tuků 66.0g bílkovin

Příprava

Dortovou formu vymažeme máslem. Troubu rozehřejeme na 190°C. Oddělíme žloutky a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny s cukrem a postupně přidáváme lískové oříšky, citronovou kůru i šťávu. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Lehké těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme asi 60 minut. Korpus necháme ve formě vychladnout, poté opatrně sejmeme okraj a necháme zcela vychladnout.
Na polevu si našleháme smetanu dotuha a pomalu do ní zašleháme 2 lžíce cukru moučka a rum. Natřeme na vychlazený dort a dle libosti ozdobíme.


Přidat na Pinterest
Ellis

24. 04. 2012, Recept navštíven: 1648x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

03. 04. 2016, 16:26

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný dobrý koláč

20. 12. 2016, 20:26

Přidat komentář

Facebook komentáře