Ořechový koláč na Boží hod
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
3012
kalorií
1.0g
cukrů
211.0g
tuků
66.0g
bílkovin
Příprava
Dortovou formu vymažeme máslem. Troubu rozehřejeme na 190°C. Oddělíme žloutky a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny s cukrem a postupně přidáváme lískové oříšky, citronovou kůru i šťávu. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Lehké těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme asi 60 minut. Korpus necháme ve formě vychladnout, poté opatrně sejmeme okraj a necháme zcela vychladnout.
Na polevu si našleháme smetanu dotuha a pomalu do ní zašleháme 2 lžíce cukru moučka a rum. Natřeme na vychlazený dort a dle libosti ozdobíme.
24. 04. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.