Ořechový koláč na Boží hod

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

3012 kalorií
1.0g cukrů
211.0g tuků
66.0g bílkovin


Příprava

Dortovou formu vymažeme máslem. Troubu rozehřejeme na 190°C. Oddělíme žloutky a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny s cukrem a postupně přidáváme lískové oříšky, citronovou kůru i šťávu. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Lehké těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme asi 60 minut. Korpus necháme ve formě vychladnout, poté opatrně sejmeme okraj a necháme zcela vychladnout.
Na polevu si našleháme smetanu dotuha a pomalu do ní zašleháme 2 lžíce cukru moučka a rum. Natřeme na vychlazený dort a dle libosti ozdobíme.

přidejte na:
Ellis

24. 04. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept

dušanka 03. 04. 2016, 16:26

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný dobrý koláč

Svetlana 20. 12. 2016, 20:26

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Dá se to dělat i s vlašskýma ořechama?

Emka 11. 11. 2018, 13:04