Oříškové šohajky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do malého kastrůlku si nalijeme mléko a na mírném ohni zahřejeme, poté přidáme cukr a rozpustíme jej v mléce. Dále k mléku přidáme máslo a občas zamícháme, dokud se máslo nerozpustí. K této tekutině přidáme ořechy s rozdrcenýma piškotama. Mícháme tak dlouho, dokud se část tekutiny neodpaří a nevznikne lepkavá hmota. Odstavíme a necháme vychladnout.
Mezitím, co nám chladne náplň, připravíme si papírové košíčky. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a ztužený tuk. Půl rozpuštěné čokolády nalijeme postupně na dno košíčků a necháme zatuhnout. Na tuhou čokoládu poklademe lžící oříškovou hmotu a přelijeme druhou polovinou čokolády. Ozdobíme oříšky nebo mandlemi.
Tip k receptu
Velmi jednoduchy a rychlý recept a přitom je velmi chutný. Místo ořechů můžeme použít lentilky nebo bílé čokokousky
Sonia00515. 12. 2010