Oříškové šohajky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

1705 kalorií
0.0g cukrů
123.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Do malého kastrůlku si nalijeme mléko a na mírném ohni zahřejeme, poté přidáme cukr a rozpustíme jej v mléce. Dále k mléku přidáme máslo a občas zamícháme, dokud se máslo nerozpustí. K této tekutině přidáme ořechy s rozdrcenýma piškotama. Mícháme tak dlouho, dokud se část tekutiny neodpaří a nevznikne lepkavá hmota. Odstavíme a necháme vychladnout.
Mezitím, co nám chladne náplň, připravíme si papírové košíčky. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a ztužený tuk. Půl rozpuštěné čokolády nalijeme postupně na dno košíčků a necháme zatuhnout. Na tuhou čokoládu poklademe lžící oříškovou hmotu a přelijeme druhou polovinou čokolády. Ozdobíme oříšky nebo mandlemi.

Tip k receptu

Velmi jednoduchy a rychlý recept a přitom je velmi chutný. Místo ořechů můžeme použít lentilky nebo bílé čokokousky

přidejte na:
Sonia005

15. 12. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
starý oblúbený recept, ktorý robím často

Svetlana 31. 10. 2016, 22:25

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
osvedčený dobrý recept, u nás velmi obľúbený

palino 19. 04. 2017, 12:52

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
sladke, dobré

katka16031 25. 11. 2017, 20:52

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá sladkosť

dušanka 24. 07. 2018, 16:21

Přidat komentář