Pařížské jahodové řezy
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Den před pečením si uvaříme salko v dostatečném množství vody, vaříme ho asi 2 hodiny a poté necháme vychladit. Také si připravíme čokoládovou šlehačku. Šlehačkové smetany dáme do menšího hrnce, přidáme 100 g nalámané čokolády a necháme přejít varem. Vychladíme a obojí uložíme do ledničky.
Žloutky se 150 g cukru vyšleháme do pěny, postupně přidáme prosátou mouku a nakonec sníh z bílků. Těsto vylejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C asi 11-12 minut. Piškot necháme v plechu vychladnout.
Máslo a cukr vyšleháme do pěny, přidáme uvařené vychlazené salko a vzniklý krém natřeme na piškot. Na krém hustě položíme umyté, očištěné a osušené jahody. Čokoládovou šlehačku vyšleháme a natřeme na jahody. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou a zákusek necháme ztuhnout v ledničce. Nakrájíme a ozdobíme čerstvými jahodami.
Tip k receptu
Zkoušela jsem i s malinami a zákusek byl také výborný.
uschi316. 04. 2010