Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pařížské jahodové řezy

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 12min
Celkový čas: 1h 12min , porce

4224 kalorií, 77.0g cukrů, 268.0g tuků, 81.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Deň pred pečením si uvaríme salko v dostatočnom množstve vody, varíme ho asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Tiež si pripravíme čokoládovú šľahačku. Šľahačkové smotany dáme menšieho kastróla, pridáme 100 g nalámanej čokolády a necháme prejsť varom. Vychladíme a uložíme do chladničky.
Žĺtky so 150 g cukru vyšľaháme do peny, postupne pridáme preosiatu múku a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou. Pečieme pri 180°C asi 11 - 12 minút. Piškótu necháme v plechu vychladnúť.
Maslo a cukor vyšľaháme do peny, pridáme uvarené vychladené salko a krém natrieme na piškótu. Na krém husto poukladáme umyté, očistené a osušené jahody. Čokoládovú šľahačku vyšľaháme a natrieme na jahody. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a zákusok necháme stuhnúť v chladničke. Nakrájame a ozdobíme čerstvými jahodami.

Bulb Tip k receptu

Skúšala som aj s malinami a zákusok bol tiež vynikajúci.

uschi3

16. 04. 2010, Recept navštíven: 17441x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pařížské jahodové řezy

Pařížské jahodové řezy

Deň pred pečením si uvaríme salko v dostatočnom množstve vody, varíme ho asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pařížské jahodové řezy Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuce

27. 09. 2016, 12:58

Pajunc
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Úžasný dezert

29. 09. 2016, 08:02

Přidat komentář
Thumb
zdravím z prahy supr recept zítra ho du dělat tak doufám že si mi povede.)

Belzicka 11. 06. 2010, 23:15

uschi3
Tento rok som ho robila tiež, ale namiesto čokoládovej šľahačky som dala obyčajnú. Len sa po ňom zaprášilo.

uschi3 09. 06. 2011, 08:23

Facebook komentáře