Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pařížské jahodové řezy

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
12min 1h 12min
Nutriční hodnoty
4224 kalorií 77.0g cukrů 268.0g tuků 81.0g bílkovin

Příprava

Deň pred pečením si uvaríme salko v dostatočnom množstve vody, varíme ho asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Tiež si pripravíme čokoládovú šľahačku. Šľahačkové smotany dáme menšieho kastróla, pridáme 100 g nalámanej čokolády a necháme prejsť varom. Vychladíme a uložíme do chladničky.
Žĺtky so 150 g cukru vyšľaháme do peny, postupne pridáme preosiatu múku a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou. Pečieme pri 180°C asi 11 - 12 minút. Piškótu necháme v plechu vychladnúť.
Maslo a cukor vyšľaháme do peny, pridáme uvarené vychladené salko a krém natrieme na piškótu. Na krém husto poukladáme umyté, očistené a osušené jahody. Čokoládovú šľahačku vyšľaháme a natrieme na jahody. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a zákusok necháme stuhnúť v chladničke. Nakrájame a ozdobíme čerstvými jahodami.

Bulb Tip k receptu

Skúšala som aj s malinami a zákusok bol tiež vynikajúci.


Přidat na Pinterest
uschi3

16. 04. 2010, Recept navštíven: 18280x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuce

27. 09. 2016, 12:58

Pajunc
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Úžasný dezert

29. 09. 2016, 08:02

Přidat komentář
Thumb
zdravím z prahy supr recept zítra ho du dělat tak doufám že si mi povede.)

Belzicka 11. 06. 2010, 23:15

uschi3
Tento rok som ho robila tiež, ale namiesto čokoládovej šľahačky som dala obyčajnú. Len sa po ňom zaprášilo.

uschi3 09. 06. 2011, 08:23

Facebook komentáře