Pařížské jahodové řezy

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
12min

Celkový čas

1h 12min

Porce


Nutriční hodnoty

4224 kalorií
77.0g cukrů
268.0g tuků
81.0g bílkovin


Příprava

Deň pred pečením si uvaríme salko v dostatočnom množstve vody, varíme ho asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Tiež si pripravíme čokoládovú šľahačku. Šľahačkové smotany dáme menšieho kastróla, pridáme 100 g nalámanej čokolády a necháme prejsť varom. Vychladíme a uložíme do chladničky.
Žĺtky so 150 g cukru vyšľaháme do peny, postupne pridáme preosiatu múku a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou. Pečieme pri 180°C asi 11 - 12 minút. Piškótu necháme v plechu vychladnúť.
Maslo a cukor vyšľaháme do peny, pridáme uvarené vychladené salko a krém natrieme na piškótu. Na krém husto poukladáme umyté, očistené a osušené jahody. Čokoládovú šľahačku vyšľaháme a natrieme na jahody. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou a zákusok necháme stuhnúť v chladničke. Nakrájame a ozdobíme čerstvými jahodami.

Tip k receptu

Skúšala som aj s malinami a zákusok bol tiež vynikajúci.

přidejte na:
uschi3

16. 04. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajuce

katka16031 27. 09. 2016, 12:58

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Úžasný dezert

Pajunc 29. 09. 2016, 08:02

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný recept, perfektne rezy

hanka 22. 12. 2018, 21:37

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to velmi dobrý koláčik

Svetlana 13. 05. 2019, 19:20

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
tento recept se mi moc líbí,ráda vyzkouším,moc pěkné foto

planeta 07. 06. 2019, 12:20

Přidat komentář
Chybějící obrázek
zdravím z prahy supr recept zítra ho du dělat tak doufám že si mi povede.)

Belzicka 11. 06. 2010, 23:15

Chybějící obrázek
Tento rok som ho robila tiež, ale namiesto čokoládovej šľahačky som dala obyčajnú. Len sa po ňom zaprášilo.

uschi3 09. 06. 2011, 08:23