Pečená panenka se sušenými švestkami
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
25min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
1228
kalorií
0.0g
cukrů
40.0g
tuků
168.0g
bílkovin
Příprava
Panenku pečlivě očistěte od blány. Hřebíčky a badyán utlučte v hmoždíři nebo umelte a smíchejte se skořicí, olejem a maso směsí potřete. Nechte chvilku marinovat.
Mezitím očistěte mrkev, pastináky a překrojte je na poloviny. Do kastrůlku dejte vařit osolenou vodu. Mrkev s pastinákem povařte asi 5 minut ve vroucí vodě, pak je sceďte. Marinované maso osolte, obalte sušenou šunkou. Vložte do zapékací misky a obložte uvařenou mrkví s pastinákem, neoloupanými stroužky česneku a sušenými švestkami.
Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 15–20 minut. Panenka by po rozříznutí měla být lehce růžová. Podávejte s bramborami nebo tmavým pečivem.
Šéfredaktor30. 10. 2012
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.