Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Plněné lilky

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 1h 10min
Celkový čas: 1h 40min , porce

1352 kalorií, 4.0g cukrů, 120.0g tuků, 39.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Lilky očistíme, rozkrojíme na půl a vydlabeme dužinu tak, aby vznikla schránka silná 1,5 cm. Lilky dáme do osolené vroucí vody a vaříme 5 minut. Poté je necháme okapat. Na rozpáleném oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájenou dužinu z lilků, očištěné a nadrobno nakrájené houby. Zalijeme vodou, přidáme kmín, sůl, pepř dle chuti a dusíme, dokud houby nejsou měkké a voda se téměř nevypaří. Přidáme nasekané ořechy a necháme projít varem. Touto nádivkou naplníme vydlabané lilky, dobře upěchujeme a pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Podáváme jako přílohu, nebo jako hlavní chod s chlebem a zeleninovou oblohou.

Milena

16. 06. 2009, Recept navštíven: 2805x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Plněné lilky

Plněné lilky

Lilky očistíme, rozkrojíme na půl a vydlabeme dužinu tak, aby vznikla schránka silná 1,5 cm. Lilky dáme do ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Plněné lilky Link-arrow
Thumb.1264002008-3753

Domácí housky

K trošce vlažného mléka přidáme kvasnice, trochu mouky a vyrobíme tak kvásek, který necháme vykynout. Poté ...

Thumb.chleba

Domácí chléb kmínový

Připravíme si kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, zasypeme je lžičkou cukru a necháme v teple v...

Thumb

Italský domácí chléb

Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynut...


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře