Chybějící obrázek

Pomerančový nákyp

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

944 kalorií
1.0g cukrů
63.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Ze 4 lžic másla a mouky připravíme velmi světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. Po částečném vychladnutí přidáme rum a šťávu z 2/3 pomerančů, 5 žloutků a rozdrcené piškoty a vše promícháme. Pět bílků vyšleháme v tuhý sníh a zvolna je spolu s nakrájenými zbylými pomeranči vmícháme do připravené směsi. Mísu vymažeme máslem a vysypeme cukrem a nákypovou směs v ní upečeme ve středně vyhřátě troubě. Správný nákyp je jemný a je ho dvojnásobně více než před pečením.

přidejte na:
jessynka

26. 04. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
nákyp je skvelý, velmi chutný,lahký

Svetlana 04. 12. 2016, 20:04

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
super dobrý pomarančový nákyp

hanka 16. 12. 2016, 19:25

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
pomarančový nákyp velmi chutný

katka16031 31. 01. 2017, 11:50

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný nákyp

majka 23. 03. 2018, 20:03

Přidat komentář