Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pomerančový nákyp

Pomerančový nákyp

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
944 kalorií 1.0g cukrů 63.0g tuků 9.0g bílkovin

Příprava

Ze 4 lžic másla a mouky připravíme velmi světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. Po částečném vychladnutí přidáme rum a šťávu z 2/3 pomerančů, 5 žloutků a rozdrcené piškoty a vše promícháme. Pět bílků vyšleháme v tuhý sníh a zvolna je spolu s nakrájenými zbylými pomeranči vmícháme do připravené směsi. Mísu vymažeme máslem a vysypeme cukrem a nákypovou směs v ní upečeme ve středně vyhřátě troubě. Správný nákyp je jemný a je ho dvojnásobně více než před pečením.


jessynka

26. 04. 2010, Recept navštíven: 1512x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
nákyp je skvelý, velmi chutný,lahký

04. 12. 2016, 20:04

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dobrý pomarančový nákyp

16. 12. 2016, 19:25

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
pomarančový nákyp velmi chutný

31. 01. 2017, 11:50

Přidat komentář

Facebook komentáře