Pomerančový nákyp
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
944
kalorií
1.0g
cukrů
63.0g
tuků
9.0g
bílkovin
Příprava
Ze 4 lžic másla a mouky připravíme velmi světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme. Po částečném vychladnutí přidáme rum a šťávu z 2/3 pomerančů, 5 žloutků a rozdrcené piškoty a vše promícháme. Pět bílků vyšleháme v tuhý sníh a zvolna je spolu s nakrájenými zbylými pomeranči vmícháme do připravené směsi. Mísu vymažeme máslem a vysypeme cukrem a nákypovou směs v ní upečeme ve středně vyhřátě troubě. Správný nákyp je jemný a je ho dvojnásobně více než před pečením.
jessynka27. 04. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.