Pravý maďarský guláš

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 40min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2200 kalorií
32.0g cukrů
164.0g tuků
112.0g bílkovin


Příprava

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule nakrájíme na plátky a bramboru na kostičky. Rozehřejeme si olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme maso a osmahneme jej. Přimícháme postupně oba druhy papriky, kmín, feferonku, bramborové kostičky a rajčatový protlak. Směs pořádne promícháme a zalijeme hovězím bujónem. Vše necháme pozvolna dusit cca1h30.

Tip k receptu

Guláš podáváme s vařenými bramborami, knedlíkem nebo těstovinami. Nejvíce k němu lahodí dobře vychlazené pivo, které uhasí pálivější chuť po feferonce.

přidejte na:
Chybí obrázek

04. 04. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
myslím , že není důvod přidávat hovězí bujón, místo protlaku používám rajčata

30. 01. 2014, 08:45

Chybí obrázek
skvelý gulaš aj s pretlakom

08. 01. 2016, 11:47

Chybí obrázek
recept na guláš vyborný

19. 08. 2017, 18:03

Chybí obrázek
dobrý guľáš

27. 01. 2018, 20:21

Přidat komentář
Chybí obrázek
madarský gulas musí obsahovat rajce nebo rajský protlak, jinak to není madarský

jóra 17. 08. 2009, 11:37

Chybí obrázek
Recept jsem dostala pod tímto názvem, tak tomu rikejme treba mnamka gulas :-D

Petra 17. 08. 2009, 14:16

labe
jóra by si měl(a) přečíst návod na přípravu. Rajský protlak tam je...

labe 03. 10. 2009, 10:29

Chybí obrázek
vava: ale v rozpisu surovin chybí...každopádně tohle, ač to je jistě dobré má do pravého maďarského guláše stejně daleko, jako z Helsinek do Budapešti

Wattie 14. 10. 2009, 10:12

Chybí obrázek
Recept je opraven. Děkujeme.

Šéfredaktor 14. 10. 2009, 13:04

Chybí obrázek
Bravo!!!!!! Konečně někdo zjistil, že guláš je maďarsky a patrí tam rajče. A Soničko moje příště se ohledně jídla a světovych věci se semnou nehadej!!!!!!

Arsen 14. 12. 2009, 22:28

Ajaja
Tak vedle protlaku přidávám i rajče... a někdy i kousek papriky a zase vynechávám bramboru. Pak vyndám maso, šťávu rozmixuji, obvykle již nemusím zahušťovat... je-li cibule dost, tak to stačí.

Ajaja 07. 02. 2010, 17:35

Chybí obrázek
Sorry, ale toto je maďarský perkelt, ne guláš! Jen u nás se tomu říká guláš, ale to není správně. Skutečný maďarský guláš je řídký jako hustá polévka a je s bramborem, bez přílohy. Nastudujte si to u Maďarky (u mě :-)

Jana Kaas 14. 09. 2010, 12:43

Chybí obrázek
Přečetl jsem tady hodně receptů, ale abych pravdu řekl, tak ani jden mi nepřipomíná ani Maďarský guláš a ani Perkelt. My prostě neuděláme takovou svíčkovou a vy zas naopak nikdy neuděláte náš guláš. Musíme se s tím smířit :-)

HONZA 09. 04. 2011, 01:15

Chybí obrázek
tento recept je na pravy madarsky gulas to jako madar potvrzuji

Karel 17. 06. 2011, 15:11

hOJSADLO
-je to dost dobrý recept. -já raději dávám místo protlaku loupaná rajčata a zelenou papriku. -do perkeltu se dává smetana, takže je jasné, že to nemůže být perkelt. -v Maďarsku je guláš polévka nebo alespoň původně byl. ;-)

hOJSADLO 10. 10. 2011, 21:29

Ajaja
Správně

Ajaja 04. 11. 2011, 17:50

hOJSADLO
pokud bude 10 Maďarů diskutovat o pravém guláši, tak určitě se nedohodnou. Každý z nich dělá guláš správně a nejlepší,ale každý jinak:-) Je to to samé jako když se 10 Čechů bude dohadovat o svíčkové na smetaně.

hOJSADLO 04. 11. 2011, 18:01

hOJSADLO
jo! A do guláše brambory nepatří!!! a nebo je to nějaký novější recept z Moderní Maďarské kuchařky :-D

hOJSADLO 04. 11. 2011, 18:04

Chybí obrázek
moje babička madarka, hodne dobra kucharka, dává brambor i rajče

Zuzana 19. 09. 2012, 18:23

Chybí obrázek
Vždyť na názvu vlastně nezáleží. Španělského ptáčka ve Španělsku také nikdo nezná. Myslím si - hlavně že nám chutná.

bookmen 09. 02. 2013, 11:06

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.