Pravý maďarský guláš
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 40min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2200
kalorií
32.0g
cukrů
164.0g
tuků
112.0g
bílkovin
Příprava
Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule nakrájíme na plátky a bramboru na kostičky. Rozehřejeme si olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme maso a osmahneme jej. Přimícháme postupně oba druhy papriky, kmín, feferonku, bramborové kostičky a rajčatový protlak. Směs pořádne promícháme a zalijeme hovězím bujónem. Vše necháme pozvolna dusit cca1h30.
Tip k receptu
Guláš podáváme s vařenými bramborami, knedlíkem nebo těstovinami. Nejvíce k němu lahodí dobře vychlazené pivo, které uhasí pálivější chuť po feferonce.
Petra04. 04. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziplaneta 30. 01. 2014, 09:45
© 2024, Railsformers s.r.o.