Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 40min 2h 0min
Nutriční hodnoty
2200 kalorií 32.0g cukrů 164.0g tuků 112.0g bílkovin

Příprava

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule nakrájíme na plátky a bramboru na kostičky. Rozehřejeme si olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme maso a osmahneme jej. Přimícháme postupně oba druhy papriky, kmín, feferonku, bramborové kostičky a rajčatový protlak. Směs pořádne promícháme a zalijeme hovězím bujónem. Vše necháme pozvolna dusit cca1h30.

Bulb Tip k receptu

Guláš podáváme s vařenými bramborami, knedlíkem nebo těstovinami. Nejvíce k němu lahodí dobře vychlazené pivo, které uhasí pálivější chuť po feferonce.


Petra

04. 04. 2009, Recept navštíven: 49385x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
myslím , že není důvod přidávat hovězí bujón, místo protlaku používám rajčata

30. 01. 2014, 08:45

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvelý gulaš aj s pretlakom

08. 01. 2016, 11:47

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na guláš vyborný

19. 08. 2017, 18:03

Přidat komentář
Thumb
madarský gulas musí obsahovat rajce nebo rajský protlak, jinak to není madarský

jóra 17. 08. 2009, 11:37

Petra
Recept jsem dostala pod tímto názvem, tak tomu rikejme treba mnamka gulas :-D

Petra 17. 08. 2009, 14:16

labe
jóra by si měl(a) přečíst návod na přípravu. Rajský protlak tam je...

labe 03. 10. 2009, 10:29

Thumb
vava: ale v rozpisu surovin chybí...každopádně tohle, ač to je jistě dobré má do pravého maďarského guláše stejně daleko, jako z Helsinek do Budapešti

Wattie 14. 10. 2009, 10:12

Šéfredaktor
Recept je opraven. Děkujeme.

Šéfredaktor 14. 10. 2009, 13:04

Thumb
Bravo!!!!!! Konečně někdo zjistil, že guláš je maďarsky a patrí tam rajče. A Soničko moje příště se ohledně jídla a světovych věci se semnou nehadej!!!!!!

Arsen 14. 12. 2009, 22:28

Ajaja
Tak vedle protlaku přidávám i rajče... a někdy i kousek papriky a zase vynechávám bramboru. Pak vyndám maso, šťávu rozmixuji, obvykle již nemusím zahušťovat... je-li cibule dost, tak to stačí.

Ajaja 07. 02. 2010, 17:35

Thumb
Sorry, ale toto je maďarský perkelt, ne guláš! Jen u nás se tomu říká guláš, ale to není správně. Skutečný maďarský guláš je řídký jako hustá polévka a je s bramborem, bez přílohy. Nastudujte si to u Maďarky (u mě :-)

Jana Kaas 14. 09. 2010, 12:43

Thumb
Přečetl jsem tady hodně receptů, ale abych pravdu řekl, tak ani jden mi nepřipomíná ani Maďarský guláš a ani Perkelt. My prostě neuděláme takovou svíčkovou a vy zas naopak nikdy neuděláte náš guláš. Musíme se s tím smířit :-)

HONZA 09. 04. 2011, 01:15

Thumb
tento recept je na pravy madarsky gulas to jako madar potvrzuji

Karel 17. 06. 2011, 15:11

hOJSADLO
-je to dost dobrý recept. -já raději dávám místo protlaku loupaná rajčata a zelenou papriku. -do perkeltu se dává smetana, takže je jasné, že to nemůže být perkelt. -v Maďarsku je guláš polévka nebo alespoň původně byl. ;-)

hOJSADLO 10. 10. 2011, 21:29

Ajaja
Správně

Ajaja 04. 11. 2011, 17:50

hOJSADLO
pokud bude 10 Maďarů diskutovat o pravém guláši, tak určitě se nedohodnou. Každý z nich dělá guláš správně a nejlepší,ale každý jinak:-) Je to to samé jako když se 10 Čechů bude dohadovat o svíčkové na smetaně.

hOJSADLO 04. 11. 2011, 18:01

hOJSADLO
jo! A do guláše brambory nepatří!!! a nebo je to nějaký novější recept z Moderní Maďarské kuchařky :-D

hOJSADLO 04. 11. 2011, 18:04

Thumb
moje babička madarka, hodne dobra kucharka, dává brambor i rajče

Zuzana 19. 09. 2012, 18:23

bookmen
Vždyť na názvu vlastně nezáleží. Španělského ptáčka ve Španělsku také nikdo nezná. Myslím si - hlavně že nám chutná.

bookmen 09. 02. 2013, 11:06

Facebook komentáře