Pravý maďarský guláš

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 40min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2200 kalorií
32.0g cukrů
164.0g tuků
112.0g bílkovin


Příprava

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule nakrájíme na plátky a bramboru na kostičky. Rozehřejeme si olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme maso a osmahneme jej. Přimícháme postupně oba druhy papriky, kmín, feferonku, bramborové kostičky a rajčatový protlak. Směs pořádne promícháme a zalijeme hovězím bujónem. Vše necháme pozvolna dusit cca1h30.

Tip k receptu

Guláš podáváme s vařenými bramborami, knedlíkem nebo těstovinami. Nejvíce k němu lahodí dobře vychlazené pivo, které uhasí pálivější chuť po feferonce.

přidejte na:
Petra

04. 04. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
myslím , že není důvod přidávat hovězí bujón, místo protlaku používám rajčata

planeta 30. 01. 2014, 08:45

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
skvelý gulaš aj s pretlakom

majka 08. 01. 2016, 11:47

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na guláš vyborný

palino 19. 08. 2017, 18:03

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý guľáš

katka16031 27. 01. 2018, 20:21

Přidat komentář
Chybějící obrázek
madarský gulas musí obsahovat rajce nebo rajský protlak, jinak to není madarský

jóra 17. 08. 2009, 11:37

Chybějící obrázek
Recept jsem dostala pod tímto názvem, tak tomu rikejme treba mnamka gulas :-D

Petra 17. 08. 2009, 14:16

labe
jóra by si měl(a) přečíst návod na přípravu. Rajský protlak tam je...

labe 03. 10. 2009, 10:29

Chybějící obrázek
vava: ale v rozpisu surovin chybí...každopádně tohle, ač to je jistě dobré má do pravého maďarského guláše stejně daleko, jako z Helsinek do Budapešti

Wattie 14. 10. 2009, 10:12

Chybějící obrázek
Recept je opraven. Děkujeme.

Šéfredaktor 14. 10. 2009, 13:04

Chybějící obrázek
Bravo!!!!!! Konečně někdo zjistil, že guláš je maďarsky a patrí tam rajče. A Soničko moje příště se ohledně jídla a světovych věci se semnou nehadej!!!!!!

Arsen 14. 12. 2009, 22:28

Ajaja
Tak vedle protlaku přidávám i rajče... a někdy i kousek papriky a zase vynechávám bramboru. Pak vyndám maso, šťávu rozmixuji, obvykle již nemusím zahušťovat... je-li cibule dost, tak to stačí.

Ajaja 07. 02. 2010, 17:35

Chybějící obrázek
Sorry, ale toto je maďarský perkelt, ne guláš! Jen u nás se tomu říká guláš, ale to není správně. Skutečný maďarský guláš je řídký jako hustá polévka a je s bramborem, bez přílohy. Nastudujte si to u Maďarky (u mě :-)

Jana Kaas 14. 09. 2010, 12:43

Chybějící obrázek
Přečetl jsem tady hodně receptů, ale abych pravdu řekl, tak ani jden mi nepřipomíná ani Maďarský guláš a ani Perkelt. My prostě neuděláme takovou svíčkovou a vy zas naopak nikdy neuděláte náš guláš. Musíme se s tím smířit :-)

HONZA 09. 04. 2011, 01:15

Chybějící obrázek
tento recept je na pravy madarsky gulas to jako madar potvrzuji

Karel 17. 06. 2011, 15:11

hOJSADLO
-je to dost dobrý recept. -já raději dávám místo protlaku loupaná rajčata a zelenou papriku. -do perkeltu se dává smetana, takže je jasné, že to nemůže být perkelt. -v Maďarsku je guláš polévka nebo alespoň původně byl. ;-)

hOJSADLO 10. 10. 2011, 21:29

Ajaja
Správně

Ajaja 04. 11. 2011, 17:50

hOJSADLO
pokud bude 10 Maďarů diskutovat o pravém guláši, tak určitě se nedohodnou. Každý z nich dělá guláš správně a nejlepší,ale každý jinak:-) Je to to samé jako když se 10 Čechů bude dohadovat o svíčkové na smetaně.

hOJSADLO 04. 11. 2011, 18:01

hOJSADLO
jo! A do guláše brambory nepatří!!! a nebo je to nějaký novější recept z Moderní Maďarské kuchařky :-D

hOJSADLO 04. 11. 2011, 18:04

Chybějící obrázek
moje babička madarka, hodne dobra kucharka, dává brambor i rajče

Zuzana 19. 09. 2012, 18:23

Chybějící obrázek
Vždyť na názvu vlastně nezáleží. Španělského ptáčka ve Španělsku také nikdo nezná. Myslím si - hlavně že nám chutná.

bookmen 09. 02. 2013, 11:06