Pudinkovo-jablečný dort
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
2964
kalorií
105.0g
cukrů
120.0g
tuků
44.0g
bílkovin
Příprava
Z mouky, soli, 3 lžic cukru, tuhého másla, vejce, vanilkového cukru a citrónové kůry vypracujeme hladké těsto. To necháme ve folii minimálně hodinu v chladu odpočinout.
Pak vyválíme, vložíme do vysypané formy a propícháme vidličkou. Jablka nastrouháme nebo nakrájíme na kousky a rozložíme na koláč. Oddělíme trochu mléka stranou. Zbytek mléka se smetanou a cukrem přivedeme k varu. V troše mléka rozmícháme pudinky. Vmícháme do vařící hmoty a povaříme. Necháme mírně zchladnout a vmícháme 2 žloutky. Směsí zalijeme jablka, posypeme lupínky z mandlí a pečeme 45 minut. Po 30 minutách dort přikryjeme alobalem.
Zuzana Mellenová29. 04. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.