Nadívaný chléb krále Ječmínka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rozpustíme si máslo a mezitím si nadrobno nakrájíme česnek, který pak na másle lehce osmahneme, maličko osolíme a opepříme. Bochníček chleba nakrájíme na asi 1 cm silné krajíčky, ale tak, abychom jej nedokrojili. Každý krajíček z obou stran potřeme rozpuštěným máslem s česnekem. Pak už jen jednotlivé plátky chleba prokládáme tím, co jsme si připravili. Pak krajíčky chleba pěkně k sobě přitiskneme, potřeme je zbylým máslem s česnekem a zabalíme do alobalu. Pečeme na 18OºC asi 2O minut, pak ještě 1O minut poté, co jsme otevřeli alobal - chlebík získá krásnou kůrčičku. Chléb servírujeme tak, že jej rozkrájíme na jednotlivé krajíčky i s tím, čím jsme jej naplnili. Stačí přidat už jen trochu zeleninky nebo nakládanou okurku, pivíčko či vínko.
Ajaja02. 03. 2010