Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 138

Kuřecí prsa s bambusovými výhonky

Kuřecí prsa s bambusovými výhonky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 250 g bambusových výhonků, 1 lžíce kari koření, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce másla, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžíce Solamylu

Kuřecí prsa si omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky, nebo tenké nudličky. Osolíme, opepříme a vložíme do mísy. Zasypeme mletou paprikou a solamylem a pořádně promícháme. Vložíme přibližně na 2 hodiny do lednice, ale nemusí to nutně být. N...

Kuřecí nudličky s estragonem

Kuřecí nudličky s estragonem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, sůl, pepř, 80 g anglické slaniny, hrstka čerstvého estragonu, 4 lžíce bílého vína, 200 ml sladké smetany, olej

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Na rozehřátém oleji maso restujeme, po chvíli přihodíme nudličky slaninky a opékáme, až je maso měkké. Měkké maso zastříkneme vínem, přidáme nasekaný čerstvý estragon a podl...

Letní ovocné osvěžení  :-)

Letní ovocné osvěžení :-)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 1 hrnek polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, 5 lžic horké vody, 2 lžíce kakaa, 150 g jahod, 150 g malin, 1 lžíce Solamylu, 1 vanilkový cukr, 1 balení smetany ke šlehání , 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 500 ml mléka, 1 lžíce cukru krystal, čokoláda na ozdobu, 20 amaretek

Žloutky vyšleháme s cukrem krupicí, přidáme vodu a kakao. Z bílků vyšleháme sníh a lehce vmícháme do žloutků. Do menšího plechu vyloženým pečícím papírem vlijeme těsto. Na těsto naskládáme amaretky a dáme do vyhřáté trouby asi na 15-20 minut. Nech...

Pikantní pálivá salsa

Pikantní pálivá salsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule (nakrájená najemno), 1 lžíce olivového oleje, 6 rajčat (nakrájených - můžete zbavit i slupky), 1 lžíce cukru krupice, šťáva z jednoho citrónu, 1 stroužek česneku (prolisovaný), 0,5 lžičky kmínu římského (mletý), 1 sterilovaná paprička jalapeňo, 100 g čerstvého nastrouhaného zázvoru, 1 lžička kukuřičného škrobu, drcený barevný pepř , sůl

Cibuli osmahneme na oleji (cca 3 minuty). Přidáme rajčata a všechny další ingredience kromě škrobu. Zalijeme troškou vody, až dostaneme na oko kašovitou směs. Vaříme cca 30 minut na mírném plameni. Na závěr promícháme škrob v trošce vody a směs jí...

Rakouské bramboráky od Rýna

Rakouské bramboráky od Rýna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor (moučných velkých), 2 středně velké cibule, 2 vejce, sůl, brusinkový kompot, mletá skořice

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C. Oloupeme brambory, osušíme a nastrouháme najemno. Cibuli taktéž oloupeme a najemno nastrouháme k bramborům. Přidáme vejce a sůl a pořádně promícháme. Dva plechy vyložíme pečícím papírem, na který klademe t...

Obyčejné bramborové noky

Obyčejné bramborové noky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 1 vejce, 250 g hrubé mouky, sůl

Brambory uvaříme ve slupce (cca 20 minut). Necháme je vychladnout a oloupeme. Pak je v míse rozmačkáme a přidáme vejce, mouku a trochu soli. Vypracujeme těsto (můžeme v něm nechat kousky brambor, ale žádné hrudky). Těsto necháme odstát cca 10 minu...

Kreolská salsa

Kreolská salsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 1 červená paprika (kapie), 1 zelená paprika (kapie), 3 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce limetové šťávy, 1/2 lžíce oregana, 1/2 lžičky kmínu římského, špetka soli, špetka pepře

Rajčata spaříme a oloupeme. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na pánev nalijeme olivový olej a cibuli s paprikou na něm chvíli opékáme. Volíme mírný plamen, cibule by měla jen zesklovatět. Mezitím si n...

Vařený marcipán k potahování i modelaci

Vařený marcipán k potahování i modelaci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky cukru moučka, 1 hrneček vody, 4 hrnečky jemně pomletých mandlí

Svaříme vodu s cukrem a mícháme v hrnci tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí. Přisypeme mandle a mícháme tak dlouho, až se hmota skoro přestane lepit. Odstavíme z tepla. Hmotu dál promícháváme dřevěnou vařečkou a když dostatečně zchladne, tak i ...

Zeleninový svačinkový salát

Zeleninový svačinkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce , 1 svazek ředkviček, 1 jablko, 4 hrsti polníčku, 10 ml olivového oleje, špetka pepře, špetka soli, hrst řeřichy, 2 jarní cibulky

Vejce uvaříme natvrdo, poté je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Ředkvičky důkladně omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Z jablka odstraníme jádřinec a nakrájíme ho na plátky. Jarní cibulku nakrájíme na kolekčka. Ze soli, pepře a oleje umícháme zálivku....

Ředkvičkové pesto s parmazánem

Ředkvičkové pesto s parmazánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek ředkviček (pouze listy), 20 g oloupaných mandlí, 20 g parmazánu/parmezánu, 3 lžíce dýňového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), špetka soli

Parmazán nastrouháme, ředkvičkové listy omyjeme a česnek oloupeme a prolisujeme. Mandle vhodíme do mixéru a rozmixujeme najemno. Nyní všechny ingredience vložíme do hmoždíře a rozdrtíme na kaši. Můžeme použít i mixér, ale není to ono. Pesto jíme...

Tradiční jihočeské jidáše

Tradiční jihočeské jidáše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce cukru krupice, 1 balení droždí (kvasnic), 500 g hladké mouky, 1 lžíce citronové kůry, špetka soli, 120 g másla, 2 žloutky, 250 ml polotučného mléka

V polovině mléka rozmícháme droždí spolu s jednou lžící cukru a jednou lžící mouky. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout 10 minut. Změklé máslo vyšleháme spolu se žloutky do pěny. Pak do směsi přimícháme kvásek, mléko, sůl a citrónovou kůr...

Dietní vepřové medailonky s mrkví a libečkem

Dietní vepřové medailonky s mrkví a libečkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa (řízky nebo 8 medailonků), 4 mrkve, 1 svazek libečku, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Maso naklepeme a rozpůlíme na dvě části (pokud jsme koupili již naporcované medailonky, stačí je jen naklepat). Nasolíme a napepříme a mezi dvě půlky pak vložíme pár listů libečku a část mrkve. Ovážeme nití nebo potravinářským provázkem a na másle...

Květákové karbanátky s parmazánem

Květákové karbanátky s parmazánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 střední mrkev, sůl a pepř dle chuti, 2 vejce, 50-100 g parmazánu, hrst petrželky, 2 šálky polohrubé mouky na zahuštění, strouhanka na obalení, olej na osmažení

Květák si rozvaříme ve velkém hrnci bez pokličky, aby z něj odcházeli čpavé látky. Mezitím co se nám vaří květák, si ve velké míse najemno nastrouháme parmazána očištěnou mrkev. Uvařený květák scedíme a přídáme do mísy k mrkvi a parmazánu. Vidličk...

Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 lžička Dijonské hořčice, 150 g zakysané smetany, 1 lžíce kečupu, šťáva z jednoho citronu, 1 červená cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 4 kulaté housky, 8 listů různých salátů, 1 avokádo, 80 g gorgonzoly, sůl a pepř dle chuti

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, cibuli na menší kousky a společně nasekáme v mixéru nahrubo. K masu přidáme hořčici, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíci kečupu a většinu citronové šťávy. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Navlhčíme si ruce a z...

Salát s kuřecím masem

Salát s kuřecím masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 balení zakysané smetany, 1 plechovka sterilované kukuřice, 1 konzerva hrášku, 1 cibule, 400 g kuřecího masa, špetka kari koření, špetka soli, špetka pepře

Necháme uvařit těstoviny, na pánvi osmažíme kostičky kuřecího masa, přidáme cibuli, osolíme, opepříme, a dáme přiměřeně kari. Když je kuřecí maso již hotovo, zalijeme zakysanou smetanou, krátce promícháme a odstavíme. Do těstovin nasypeme hrášek a...

Domácí tortilly chips

Domácí tortilly chips

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 tortil (odpovídá 1 balení v obchodě), koření na pizzu, olej

Olej smícháme s pizza kořením (můžeme použít i jiné koření - např. na americké brambory) a připravíme potěr. Potřeme s ním tortilly a ty pak rozřežeme na trojúhelníčky (nejdříve na polovinu a pak na čtvrtiny atd.) Trojúhelníky pak rozložíme na peč...

Lenčiny sterilované okurky

Lenčiny sterilované okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg okurek, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžička soli, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 0,5 bobkového listu, 14 kuliček hořčičného semínka, 1 dcl octa

Okurky očistíme, opereme, naskládáme do sklenic. Do každé sklenice dáme 1 dcl octa, 2 polévkové lžíce cukru, 1 lžičku soli, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, kousek bobkového listu, 14 kuliček hořčičného semínka, dolijeme vodou. Zavíčkujem...

Rychlá jahodová marmeláda

Rychlá jahodová marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 800 g cukru krupice, 0,5 lžičky kyseliny citronové, 1 balení Pektogelu

Jahody očistíme, opereme, rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Jahodový protlak vaříme 10 minut od bodu varu. Přidáme ostatní přísady a dále vaříme 10 minut. Teplou marmeládu naplníme do suchých skleniček a zavíčkujeme.

Kuřecí perkelt

Kuřecí perkelt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 bobkový list, 1 lžička mleté papriky (sladká nebo pálivá podle chuti), 20 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli

Kuře rozporcujeme na menší díly. Cibuli nasekáme najemno a zpěníme ji na másle. Přihodíme kousky kuřete a z obou stran je opečeme. Přihodíme mletou papriku, velmi krátce ji orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme bobkový list a sůl. Přikryjeme pokl...

Rybí závitky

Rybí závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky bílé veky, 1 cibule, 1 hrneček mléka, 150 g žampionů, 60 g másla, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce citronové šťávy, 600 g rybího filé

Veku nakrájíme na kostky a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno. Žampiony očistíme a rozkrájíme na plátky. Na polovině rozpáleného másla zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony a opečeme doměkka. Vmícháme petrželku, osolíme a opepř...

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 100 g kvalitní hořké čokolády, 100 g cukru krupice, 3 lžíce višňového likéru nebo džusu, 8 vajec, cukr moučka na posypání

Troubu rozehřejem na 230°C. 8 malých misek na suflé vymažeme máslem a postavíme na plech. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a do rozpuštěné čokolády zamícháme 50g cukru krupice a višňový likér nebo džus. Vše dobře promícháme a odstavíme z ohně. V...

Těstoviny v gorgonzolové omáčce s  kuřecím masem a bazalkou

Těstoviny v gorgonzolové omáčce s kuřecím masem a bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 2 kuřecí prsa, 2 kousky taveného sýru, 100-150 g gorgonzoly, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce bazalky, 500 g těstovin

Nejprve si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím co se nám vaří těstoviny si připravíme omáčku. Kuřecí prsa si omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a kuřecí maso na něm opečeme doměkka, přidáme tavený sýr, který...

Třešňový svítek

Třešňový svítek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 3 vejce, 3 lžíce cukru krupice, špetka soli, 250 g polohrubé mouky, lžíce oleje na vymazání plechu, miska třešní

V mléce rozmícháme vejce, přidáme cukr, špetku soli a mouku a vše prošleháme dohladka. Plech vytřeme olejem a dáme do trouby rozehřát. Na nahřátý plech nalijeme těsto a hned poklademe vypeckovanými třešněmi. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minu...

Tygrovaná jogurtovka

Tygrovaná jogurtovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 hrneček cukru krupice, 1 lžíce rumu, 1 hrneček mléka, 300 ml bílého jogurtu, špetka citronové kůry, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme rum, mléko, jogurt, citronovou kůru. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu necháme bílou a druhou obarvíme kakaem. Formu vymažeme a vysypeme a střídavě nalijeme do formy...

Koprovka podle Ondřeje

Koprovka podle Ondřeje

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 l mléka, 200 ml smetany ke šlehání, 400 ml zakysané smetany, sůl dle chuti, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce octa, 1 kg hovězí klížky, 1 cibule, 3 hřebíčky, 1 svazek kopru

Nejprve si dáme vařit maso. Maso omyjeme a vložíme do tlakového hrnce, osolíme, přidáme hřebíček a rozpůlenou cibuli i se slupkou. Zalijeme vodou po rysku, tak aby bylo maso pod vodou a tlakový hrnec uzavřeme a maso na mírném plameni vaříme přibli...

stránka: