Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 139

Řízky v bramborové babě

Řízky v bramborové babě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí svíčkové nebo roštěné ( cca po150 gr), 400 g syrových brambor, 2-3 vejce, 100 g strouhaného uzeného sýru, 4 -5 lžíc strouhanky, špetka mletého pepře, 100 ml olivového oleje, 2 stroužky potřeného česneku, 1 citrón a trochu zelené petržlenové nati na ozdobu, sůl podle potřeby

Rezne zo sviečkovice alebo z roštenky dobre naklepeme a posolíme. Zemiaky očistíme a postrúhame. Vmiešame do nich vajcia, strúhanku, rozotretý cesnak, a postrúhaný údený sýr. Okoreníme a posolíme. Do sku posypeme strúhankou a zo zemiakovej masy ...

Kachní prsa s mangem

Kachní prsa s mangem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kachní prsa (cca 400g), sůl dle chuti, 400 g brambor, 50 g másla, špetka strouhaného muškátového oříšku, 2 žloutky, 1 mango, 50 ml rostlinného oleje, 2 cibule, 200 ml masového vývaru, 1 lžíce pomerančového likéru

Kachní prsa omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl. V pekáčku maso po obou stranách nasucho zprudka opečeme. Podlijeme a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 220°C. Pečeme přikryté, na poslední půlhodinku odkryjeme, podléváme horkou vodou a přelé...

Makovec s čokoládovou polevou

Makovec s čokoládovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 g hrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 120 g mletého máku, 30 g čokolády, 100 g másla, 130 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení čokoládové polevy, 1 balení ovocné marmelády na potření

Oddělíme žloutky a bílky. Do mísy prosejeme hrubou mouku s kypřícím práškem a smícháme je s mletým mákem. Čokoládu najemno nastrouháme. Troubu rozehřejeme na 180°C. Máslo napěníme se 100 g cukru, postupně přidáváme žloutky a dobře utřeme. Za stálé...

Filé v zelenině

Filé v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rybího filé, sůl a pepř dle chuti, 3 lžíce hladké mouky, 100 ml oleje, 3 mrkve, 3 cibule, 200 ml rajčatového pyré, 1 bobkový list, 3 hřebíčky, kousek celé skořice, 200 ml rybího vývaru, 2 lžíce petrželky

Rybí filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousky filé na něm opečeme po obou stranách doměkka. Vyjmeme, narovnáme do servírovací mísy a připravíme si zeleninovou omáčku...

Pečený bramborák se zelím a anglickou slaninou

Pečený bramborák se zelím a anglickou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce sádla, 200 g anglické slaniny nakrájené na kostičky (může být i zbytek uzeného masa z předešlého dne), 1 najemno nakrájená cibule, 1 sáček kyselého zelí (slitého a vyždímaného), 2 lžičky kmínu, 800 g brambor, 2 vejce, 4 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku (utřené), 1 menší hrst majoránky, pepř, sůl

Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmažíme cibulku a anglickou slaninku. Přidáme propláchnuté a vyždímané zelí a posypeme kmínem. Můžeme podlít troškou vody. Dusíme cca 10 minut. Mezitím zahřejeme troubu na 200°C. Brambory oloupeme, nastrouhám...

Těstoviny s nivou a pórkem

Těstoviny s nivou a pórkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 1 pórek, špetka soli , 2 lžíce olivového oleje, 200 g Nivy, troška bazalky, 215 g smetany

Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Mezitím si připravíme omáčku. Na oleji podusíme pórek nakrájený na kolečka. Když změkne, rozdrobíme nivu, okořeníme bazalkou a zalijeme smetanou. Povaříme, až se nám niva rozpustí. Hotovou omáčku nalijem...

Vepřové kotlety s hlívovo - hovězí nádivkou

Vepřové kotlety s hlívovo - hovězí nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vyšší vepřové kotlety, 100 g mletého hovězího masa, sůl, pepř, kmín, 2 žloutky, 2 lžíce strouhanky, asi 4 lžíce mléka, 4 jarní cibulky, 120 g hlívy , 1 kostka hovězího bujónu, olej

Maso omyjeme a ostrým špičatým nožem do každé kotlety nakrojíme kapsu. Dvě cibulky nasekáme najemno a spolu s drobně pokrájenou hlívou je osmahneme na lžičce oleje. Do strouhanky vlijeme horké mléko, necháme nasáknout, osolíme, opepříme, přimích...

Jahodové šátečky s vanilkovým krémem

Jahodové šátečky s vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1/4 l mléka, 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 30 g másla, 3 lžíce cukru , 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 1 žloutek, 200 g jahod, vejce na potření

Z mléka, pudinku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Do ještě vlažného pudinku zamícháme rum, máslo a žloutek. Listové těsto rozválíme a nakrájíme rádýlkem na čtverečky, na které rovnoměrně rozdělíme studený pudinkový krém. Jahody omyjeme, přepů...

Polévka z polníčku

Polévka z polníčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pórky, 50 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 střední celer, 1,5 l zeleninového vývaru, 200 g polníčku, 100 g měkkého kozího sýru

Pórky nakrájíme na tenká kolečka. Máslo i olej rozehřejeme v hrnci, vsypeme pórek a pět minut opékáme. Přidáme nudličky celeru, minutu opékáme, poté zalijeme vývarem, přivedeme k varu a necháme zeleninu změknout. Vsypeme polníček a rozmixujeme tyč...

Štrůdl s jarní zeleninou

Štrůdl s jarní zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g másla, 1 pórek nakrájený na kolečka, 4 jarní mrkvičky, 300 g špenátu (nejlépe baby špenát), 1 svazek petrželky , 300 g Lučiny, 2 vejce, 500 g listového těsta

Máslo rozpustíme na velké pánvi, přidáme na kolečka nakrájený pórek a pět minut opékáme. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a za dalších pět minut i špenát. Necháme zavadnout, vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku, osolíme a opepříme a necháme...

Šunkoví šneci

Šunkoví šneci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 200 g sendvičové šunky, 2 svazky jarní cibulky, troška sezamového semínka

Těsto rozválíme, poklademe šunkou a posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou. Vše pevně zarolujeme jako roládu. Závin potřeme vodou a posypeme semínky. Těsto nakrájíme na 3 cm vysoké kotoučky. Kotoučky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a je...

Jahodovo - třešňová polévka

Jahodovo - třešňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 200 g třešní, 3-4 lžíce cukru krupice, 3 lžičky Solamylu, pár lístků máty , 200 ml červeného vermutu

Do 250 ml vody dáme jahody, vypeckované třešně, cukr a pár lístků máty. Vše přivedeme k varu, malou chvilku povaříme, ale jen tak, aby ovoce zůstalo nerozvařené, zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody, vypneme a necháme vychladnout. Přelij...

Kedlubny na smetaně s brokolicí

Kedlubny na smetaně s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední kedlubny, 1/2 hlávky brokolice, 1 cibule, 2 stroužky česneku, lžíce Solamylu, 100 g šunky, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, hrneček mléka, 150 ml smetany, petrželka, 1 lžíce oleje

Oloupané kedlubny nakrájíme na malé kostičky, brokolici rozebereme na menší růžičky a oboje spolu povaříme do poloměkka. Na rozehřátém olejiosmažíme nasekanou cibuli a česnek, zaprášíme Solamylem, lehounce necháme osmahnout a podlijeme mlékem a s...

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové  marinádě

Grilovaná panenka v paprikovo - česnekové marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 3 stroužky česneku, 4 lžíce bylinkového oleje, 1 lžička nasekaného tymiánu, 1 lžička nasekaného oregana, 1 lžička nasekaného rozmarýnu, 2 bobkové listy, 1 lžíce uzené papriky, pepř, sůl

Suroviny na marinádu smícháme dohromady a namočíme do ní panenku na 24 hodin. Grilujeme zvolna na grilovacím tácku nebo pánvi.

Tvarůžkový závin

Tvarůžkový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 balení olomouckých tvarůžků, 100 g anglické slaniny, 1 vejce na potření

Troubu si rozehřejeme na 180°C. Rozválíme si listové těsto na plát a doprostřed plátu poklademe na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na kousky nakrájené tvarůžky. Těsto z obou delších stran přeložíme do středu a kraje zmáčkeneme k sobě. Opat...

Pečené plněné pomeranče

Pečené plněné pomeranče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 stejně velkých pomerančů, 40 g hladké mouky, 40 g másla, 50 g cukru krupice, 3 bílky, cukr moučka na posypání, hrst mandlí na ozdobu

Troubu předehřejeme na 200°C. Jeden pomeranč důkladně omyjeme a okartáčujeme, osušíme, ostrouháme z něj kůru a nakonec vymačkáme šťávu. Z ostatních čtyř pomerančů seřízneme vršky a vydlabeme z nich dužinu. Vydlabané pomeranče zabalíme po jednom do...

Kuře ala kachna

Kuře ala kachna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 sáček kysaného zelí, sůl, špetka koření na kuře

Kuřecí stehna opláchneme, osolíme a posypeme kořením na kuře. Na dno pekáčku rozložíme zelí a navrch dáme kuřecí stehna, podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě 45 minut při 220°C zakryté a pak ještě 20 minut v otevřeném pekáčku, aby se vytvořila ...

Salát z pekingského zelí

Salát z pekingského zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka pekingského zelí, 3 rajčata, 1 okurka, 200 g tvrdého sýra, 1 malá konzerva kukuřice, 5 lžíc tatarské omáčky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce octa, špetka soli

Zeleninu očistíme a omyjeme. Zelí a rajčata nakrájíme na kousky a salátovou okurku na kolečka. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, kukuřici scedíme a necháme okapat. Nakrájenou zeleninu dáme do mísy, přidáme kukuřice a strouhaný sýr, osolíme. V misce s...

Marináda na pečený bůček

Marináda na pečený bůček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,7 kg vepřového boku s kostí, 1 cibule (nasekaná najemno nebo umletá), 3 stroužky česneku, 3 lžíce slunečnicového oleje, špetka chilli, 2 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce medu, citronová šťáva dle chuti, pepř, sůl

Všechny ingredience smícháme dohromady (včetně česneku utřeného se solí) a potřeme tím vepřový bok. Necháme den uležet v lednici a pak pečeme v troubě na 180°C cca 2 h.

Kuře s brokolicí

Kuře s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 2 kuřecí prsa, 100 g brokolice, 50 g sterilovaných žampionů, 150 ml mléka, 3 trojúhelníčky taveného sýru, špetka soli, špetka pepře, 5 lžíc rostlinného oleje

Těstoviny uvaříme al dente ve vroucí osolené vodě. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a smažíme v hlubší pánvi. Vyjmeme je a do výpeku nalijeme mléko a do něj dáme rozpustit tavený sýr. V osolené vodě uvaříme do poloměkka brokolici. Žampiony proplá...

Léčivá česnečka

Léčivá česnečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 4 stroužky česneku, 1 kostka zeleninového bujónu, 0,5 kostky hovězího bujónu, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce majoránky, špetka soli, špetka pepře, 2 plátky chléba

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme vodu, bujóny a vaříme do změknutí. Do vařící polévky přidáme olej a majoránku. Necháme probublat, okořeníme. Těsně před podáním přidáme prolisovaný česnek. Chleba nakrájíme na kostičky a dáme na su...

Vepřová kýta na šalvěji

Vepřová kýta na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 3 lžíce hladké mouky, 400 g vepřové kýty, 4 snítky čerstvé šalvěje, barevný pepř, sůl

Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka, která obalíme v mouce. Dozlatova pak kroužky osmahneme na oleji a necháme řádně okapat nebo je dáme na kuchyňské utěrky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíčky cca 5x5x10 cm. Osolíme a opepří...

Bramborové knedlíky s ovocem

Bramborové knedlíky s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g uvařených brambor, 120 g hrubé mouky, špetka soli, 60 g krupice, 1 vejce, 300 g ovoce, 5 lžíc strouhanky, 4 lžíce másla, 4 lžíce cukru moučka

Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Mouku prosijeme do mísy společně s krupicí. Vmícháme vejce, sůl, brambory a zpracujeme v tuhé těsto. Vytvoříme váleček, který nakrájíme na plátky. Do středu každého dáme ovoce a zakulatí...

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové koleno, 4 vepřové nožičky, 1 větší mrkev, 2 cibule, 2-3 bobkové listy, sůl dle chuti, 6 zrnek černého pepře, 2-3 sterilované okurky, 2 natvrdo uvařená vejce, snítky petrželky

Vepřové nožičky a koleno očistíme, omyjeme, podélně rozsekneme, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou (hladina by měla být asi 5 cm nad masem). Přidáme omytou a oloupanou mrkev a cibuli vcelku, bobkový list, sůl a celý pepř. Hrnec u...

Rozpečený hermelín

Rozpečený hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 smetanové Hermelíny, 1/2 skleničky omáčky Spak Chilli-česnek , 100 g šunky, 4 rajčata, 1 naťová cibulka, petrželka, bazalka, drcený pepř, sůl

Hermelíny dáme na pečicí papír na 5 minut pod gril. Opatrně přendáme na talíř a ještě horké uprostřed nakrojíme do kříže a otevřeme. Lžičkou opatrně vydlabeme. Do vzniklého otvoru vložíme kornoutek ze šunky a kapsu naplníme zeleninovou směsí s koř...

stránka: