Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 136

Tarte aux poires a la Michele (Hruškový koláč podle Michele)

Tarte aux poires a la Michele (Hruškový koláč podle Michele)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 2-3 hrušky, 200 ml smetany ke šlehání, 2-3 lžíce cukru moučka, 3 lžíce mletých mandlí, 3 vejce, 1 lžíce rumu

Nejdříve si nachystáme hrušky, které oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Nakrájenou hrušku uvaříme a necháme okapat a vychladnout. Mezitím co nám chladnou hrušky, si vymažeme koláčovou formu máslem a křehkým těstem tuto formu vyložíme. Zmáčkneme ok...

Brusinkový koláč naruby

Brusinkový koláč naruby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g Hery, hrneček cukru, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého nového koření, 1 a 1/2 hrnku brusinek, 1 vejce, 1 1/4 hrnku polohrubé mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 125 ml mléka

Dno plechu si vyložíme pečícím papírem. Půl hrnku cukru smícháme se skořicí a novým kořením. Cukr rovnoměrně nasypeme na pečící papír. Na cukr nasypeme opláchnuté brusinky. Zbylý cukr si vyšleháme s máslem, postupně přidáváme vejce a vanilkový c...

Deli řezy

Deli řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Hery, 120 g cukru krupice, 4 vejce, vanilkový cukr, 200 g hladké mouky, 40 g kakaa, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 3 Deli - čokoládové tyčinky nejlépe různých příchutí

Povolenou heru vyšleháme společně s cukrem a vanilkovým cukrem. Po jednom přidáváme vejce. Smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao a přisypáváme k vaječné směsi. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto poklademe na plátky nakráj...

Kuřátko pečené na fazolkách a rajčatech

Kuřátko pečené na fazolkách a rajčatech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, sůl, koření na kuře, 2 plátky másla, 4 hrsti fazolek (zelených fazolových lusků), 2 rajčata, 3 stroužku česneku, 60 g Schwarzwaldské šunky, pepř

Kuře naporcujeme, osolíme a okořeníme. Dno pekáčku vymažeme plátkem másla. Na dno rozložíme fazolky nakrájené na kratší kousky. Na fazolky přidáme rajčata nakrájená na kostičky, česnek nasekaný na plátky a Schwarzwaldskou šunku pokrájenou nadrobn...

Letní polévka s rajčaty a bazalkou

Letní polévka s rajčaty a bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 3 rajčata, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 50 g strouhaného sýra, bazalka, 3 stroužky česneku

Rajčata nařízneme do kříže, na malou chvilku vložíme do vroucí vody, vyndáme, sloupneme slupku a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, česnek na plátky. Na rozehřátý olej vložíme cibuli, osmahneme, přidáme rajčata a česnek, krá...

Kuře na kokosu

Kuře na kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 konzerva žampionů, 1 lžíce kokosové moučky, 200 g sladké smetany, špetka soli, špetka kari koření, 1,5 dcl slunečnicového oleje

Kuřecí prsa osolíme, okořeníme kari kořením a naložíme do oleje. Necháme asi 1 hodinu marinovat. Na pánvi opečeme maso doměkka, vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Na výpeku orestujeme žampiony a strouhaný kokos, krátce podusíme, přidáme smetanu a ...

Zeleninový nákyp s ravioli

Zeleninový nákyp s ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ravioli se zeleninou, 1 lilek, 1 stroužek česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička koření na pizzu, 4 rajčata, 2 cukety, 1 lžička másla, 125 g goudy, 1 hrneček bešamelové omáčky, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového květu, 1 svazek tymiánu

Ravioli uvaříme dle návodu, scedíme a necháme odkapat. Troubu si předehřejeme na gril. Oloupaný a opláchnutý lilek nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a přidáme ho k oleji a koření na pizzu, které jsme si smíchali v misce. Touto směsí potřeme...

Vepřové v míse

Vepřové v míse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků vepřového masa, 1/2 balení masoxu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 200 g junior salámu, 3 debrecínské párky, 3 trojúhelníčky taveného sýru, 3 plátky sýru eidam, špetka soli, špetka mletého pepře, špetka grilovacího koření, špetka mleté papriky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a paprikou. Cibuli, česnek, salám a párky pokrájíme na kolečka, sýry na plátky. Pekáček vytřeme olejem, dáme kolečka cibule, česneku, řadu masa, salámu, sýru a párků. Střídáme, dokud m...

Grilovaný kapr s pikantní cuketovou přílohou

Grilovaný kapr s pikantní cuketovou přílohou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, sůl, drcený kmín, koření na ryby, 1/2 citrónu, 2-3 mladé cuketky, 2 velká rajčata, 2-4 chilli papričky, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, troška oregana, pár snítek tymiánu , 100 ml vody, olivový olej

Porce ryby osolíme, posypeme kmínem, kořením na ryby nebo jinou oblíbenou směsí koření, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli v chladu odležet. Cuketky nakrájíme na plátky, smícháme s rajčaty nakrájenými na malé kostičky a lehce osolíme. D...

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 šálky masového vývaru, 2 žloutky, 1/2 citrónu, špetka soli, špetka pepře

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Necháme trochu vychladnout a pánvičku přemístíme do vodní lázně. Myslíme proto na to už při tvoření jíšky a volíme malou pánvičku. Jíšku zalijeme vroucím vývarem a dobře rozšleháme. Necháme odstát asi 3 m...

Jehněčí bílé

Jehněčí bílé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g jehněčích kotlet, 100 g másla, 2 žloutky, 1 citrón, špetka soli, špetka pepře, 2 šálky vody

Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme a důkladně opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso lehce osmahneme. Poté podlijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud se polovina vody neodpaří. Pak ušleháme žloutky spolu s vymačkanou ci...

Liptovský sýr

Liptovský sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 80 g másla, 1 menší cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička rajčatového protlaku, 1/2 lžičky mleté papriky, 1 lžička kmínu, špetka soli

Povolené máslo dobře rozšleháme s tvarohem. Cibuli nakrájíme najemno nebo nastrouháme a přidáme ke směsi. Pak přisypeme papriku, kmín a sůl a dochutíme hořčicí a rajčatovým protlakem. Vše dobře zamícháme, přendáme do čisté misky a přikryjeme potra...

Špagety s pečenou zeleninou

Špagety s pečenou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti špaget, 2 mladé střední cuketky, 1/2 cibule, 1/2 červené cibule, 1/2 červené, 1/2 zelené a 1/2 žluté papriky, 2 střední mrkve, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, snítky čerstvého tymiánu , asi 4 lžíce olivového oleje, strouhaný parmazán

Všechnu zeleninu nakrájíme - cukety na půlkolečka, mrkev na kolečka, papriky na menší kousky, cibuli na kostičky a stroužky česneků překrojíme napůl. Zeleninu dáme do pekáčku, pokropíme olejem, osolíme, opepříme a poklademe snítkami čerstvého tymi...

Vaječné příšerky nejen na dětskou party

Vaječné příšerky nejen na dětskou party

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 2 kostičky smetanového sýra KIRI, 2 lžíce majonézy, špetka soli, lžíce nadrobno nasekané pažitky, několik oliv (můžou být i plněné třeba paprikou), kousek červené papriky, kousek zelené natě z jarní cibulky

Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme je zchladnout. Studená je oloupeme a přepůlíme. Žloutky opatrně vyndáme, vložíme je do misky, přidáme sýr a majonézu a vše utřeme dohladka. Přidáme špetku soli a pažitku. Důlky ve vejcích naplníme připravenou ná...

Kuřecí plátek v sýrové omáčce

Kuřecí plátek v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehenní řízky nebo prsa, sůl, pepř, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 50 ml drůbežího vývaru, asi 250 ml mléka, 1 lžíce sojové omáčky, 80 g strouhaného sýra, olej na smažení, 1 čerstvý žloutek

Každou porci masa překrojíme na polovinu, abychom měli dva menší plátky na jednu porci. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme doměkka. Měkké plátky odložíme stranou do tepla. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalij...

Pestrý salát Harlekýn

Pestrý salát Harlekýn

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rýže, 2 salátové okurky, 30 g másla, 1 paprika, 50 g oliv bez pecek, 2 rajčata, 2 lžíce hrášku z konzervy, 2 lžíce oleje, šťáva z jednoho citronu, sůl a pepř dle chuti, bylinky dle vlastní chuti

Ryží pořádně opláchneme a uvaříme v osolené vodě s kouskem másla. Uvařenou rýži slijeme, propláchneme a po okapání přemístíme do velké mísy, kde necháme vychladnout. Okurky oloupeme a nakrájíme na kousky, papriku očistíme a také nakrájíme na kou...

Hovězí guláš na pivu se silnou šťávou

Hovězí guláš na pivu se silnou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí klížky, 800 g cibule, 2 lžíce sádla, 4 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce sladké mleté papriky, 5 dcl silného hovězího vývaru, 2 sardelky, 200 ml piva, 3 stroužky česneku, 1 menší hrst majoránky, pepř, sůl

Cibuli nakrájíme na kostičky. Nebojte se toho množství, zmenší se na třetinu :-) Na sádle ji pak restujte, až získá tmavě hnědou barvu. Nesmí zčernat, jinak ji musíte vyhodit, protože by guláš zhořkl. Pak orestujeme maso, které předtím nasoléme a ...

Rybíz jako brusinky

Rybíz jako brusinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červeného rybízu, 265 ml vody, 250 ml octa, 650 g cukru krupice, 1 celá skořice, 5 hřebíčků

Rybíz zbavíme stopek, opereme. 250 ml vody svaříme s octem a přelejeme na rybíz. Necháme 5 minut a scedíme. Do hrnce nalijeme 1,5 dl vody, přidáme cukr a přivedeme do varu. Vložíme rybíz, koření a ještě 10 minut povaříme. Horké plníme do skleniček...

Ovarové koleno na červeném víně

Ovarové koleno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového kolena, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře celého, 1 bobkový list, 1 lžička kmínu, 1 cibule, 2 dcl červeného vína, sůl

Koleno omyjeme a nařízneme až ke kosti. Vložíme jej do hrnce, přidáme koření a celou (neoloupanou!) cibuli. Přilijeme víno a vodu (koleno musí být celé zakryté). Vaříme cca 2 hodiny, ale záleží na velikosti kolena. Po uvaření servírujeme s křenem,...

Krkovička na zelí

Krkovička na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 silnější plátky vepřové krkovice, 1 lžíce sádla, 100 g slaniny, 1 cibule, 300 g kyselého zelí, pepř, sůl

Troubu rozehřejeme na 200°C. Maso osolíme a opepříme. Cibuli a slaninu nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a maso opečeme. Pak maso vyjmeme a rozpustíme slaninu. Po chvíli k ní přidáme i cibulku a restujeme do měkka. Propláchneme ...

Pomalu pečený bůček

Pomalu pečený bůček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového boku, 3 cibule, 1 mrkev, 0,5 menšího celeru, 1 česnek, 2 snítky tymiánu, pepř, sůl

Troubu rozehřejeme na 220°C. Do pekáčku vložíme bůžek (můžeme nařezat kůži i sádlo pod ní, aby se vše hezky vyškvařilo), který potřeme solí a pepřem. Pečeme cca 15 minut a pak při snížené teplotě na 140°C pečeme dále přiklopené cca 1,5 hodiny. Odk...

Osvěžující letní ovocný dezert "Jen se zapráší"

Osvěžující letní ovocný dezert "Jen se zapráší"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml bílého neochuceného jogurtu, nejlepší je Hollandia, 2 větší banány, 2 broskve, 2 jablka, 2 pomeranče, 3 kiwi, 1 lžíce cukru

Veškeré ovoce omyjeme, banány, pomeranče, kiwi, možno i jablka oloupeme či okrájíme, nakrájíme na malé kostičky a zalijeme jogurtem. Podle toho, jak veliké je ovoce, je lépe si připravit jogurt navíc, abychom dosáhli správné konzistence. Pomeranč...

Muffiny s ovocem

Muffiny s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 150 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 300 g bílý jogurt, 1 dcl rostlinného oleje, 3 vejce, 300 g ovoce

Celá vejce smícháme s cukrem, postupně přidáme olej, jogurt a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme hladké těsto. Formičky na muffiny naplníme do jedné třetiny, poklademe ovocem a přikryjeme těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 2...

Vepřové dušené maso

Vepřové dušené maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 celé mrkve, 2 cibule, 1 petržel, 50 g sádla, 50 g rajčatového protlaku, 50 g pšeničné mouky, 2 červené nepálivé papriky, 5 kuliček celého černého pepře, trocha bobkového listu, sůl dle chuti

Z vepřového masa nakrájíme plátky, které krátce opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a zavineme do ruliček, které převážeme provázkem aby se neuvolnili. Na pánvi rozpálíme trochu sádla a závitky na něm ze všech stran dozlatova opečeme. P...

Malířova pochoutka

Malířova pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 8 tenkých plátků anglické slaniny, sůl, pepř, 100 g mletého hovězího masa, 30 g trvanlivého salámu (Poličan), hrst hrášku z konzervy, po 1/4 červené, zelené a žluté papriky , 2-3 stroužky česneku, 1/2 lžíce sekané petrželové natě, 1/2 lžíce sekaného libečku, 1 žloutek, 1 velká cibule, 2 lžíce kečupu, 1 lžička octa, 1 kostka hovězího bujónu, olej, 2 lžíce smetany, 1 lžíce hladké mouky

Nejprve si připravíme náplň: mleté hovězí maso dáme do misky, přimícháme salám nakrájený na proužky, papriky nakrájené na malé kostičky, hrášek, sekanou petrželku, libeček, žloutek, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše promícháme a na chvilku odlož...

stránka: