Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 137

Tvarohové suflé s malinovou omáčkou

Tvarohové suflé s malinovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 30 g cukru krupice + 3 lžíce na karamel, 30 g cukru moučka, 250 g tvarohu, 100 ml červeného vína, talíř malin

Z vajec oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s krupicovým cukrem do světlé pěny, pak přišleháme tvaroh. Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do tvarohové směsi. Hmotu rozdělíme do malých formiček, které jsm...

Fondant au chocolat (Čokoládový fondant)

Fondant au chocolat (Čokoládový fondant)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořké čokolády, 100 g másla, 100 g cukru krupice, 40 g hladké mouky, 2 vejce

Z trouby vyndáme rošt a předehřejeme ji na 200°C. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem. Odstavíme z ohně a vmícháme cukr, vejce a po částech prosejeme hladkou mouku. Promícháme a nalijeme do formiček na muffiny, které jsme si dopředu...

Rybízový koláč s vaječným krémem

Rybízový koláč s vaječným krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g másla, 150 g cukru krupice, 6 vajec, špetka soli, 350 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 150 g mletých mandlí, 2 sáčky (40 g) vanilkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání , rybíz (množství podle chuti)

Změklé máslo ušleháme s krupicovým cukrem a špetkou soli do pěny. Po chvíli postupně přišleháme 4 vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a mandlemi a vmícháme do našlehané pěny. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech....

Dvoubarevný tvarohový věnec

Dvoubarevný tvarohový věnec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 280 g cukru moučka, 2 lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 250 g másla, 4 vejce, 750 g jemného tvarohu, 1 pudinkový prášek, špetka citronové kůry

Mouku smícháme s kakaem, práškem do pečiva, solí a 80 g moučkového cukru, přidáme 1 vejce a 100 g změklého másla a vypracujeme vláčné těsto. Necháme je odpočinout, vložíme do formy na věnec a rukou je rozprostřeme po stěnách.. Zvlášť ušleháme tvar...

Vepřová rychlovka s hořčicí

Vepřová rychlovka s hořčicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, špetka soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce kremžské hořčice, olej na osmažení

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí. Hned je osmažíme na oleji. Je to výborný recept bez nakládání. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Jemný srnčí hřbet se smetanou

Jemný srnčí hřbet se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg srnčího hřbetu, 1/2 celeru, 1 petržel, 1 mrkev, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky jalovce, 2 dcl červeného vína, 1/4 másla, trocha oleje, 100 g slaniny, 1 balení sladké smetany, 150 g žampionů

Ze hřbetu vykrojíme maso, dáme je do pekáče i s vykrojeným hřbetem, očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme a maso v pekáči jí zasypeme, potom přidáme koření, zalijeme vše červeným vínem a dáme na 24 hodin do chladu odležet. Maso vyjmeme a zprudka...

Jehněčí závitky

Jehněčí závitky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty, 100 g anglické slaniny, sůl a pepř dle chuti, 4 stroužky česneku, 2 jarní cibulky s natí, 2 brambory, 120 ml bílého jogurtu, trocha oleje

Cibuli očistíme a nať nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a utřeme, brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky (asi 1cm), slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme a...

Zajímavá příloha

Zajímavá příloha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 brambory, 2 vejce (žloutky oddělíme od bílků), 1 lžička škrobové moučky, 3 lžíce oleje na osmažení, 1 hrst nasekaných mandlí, 1/2 lžičky soli

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, smícháme se lžičkou škrobové moučky, 1/2 lžičkou soli a přidáme dva žloutky. To vše promícháme, uděláme válečky a obalíme v rozšlehaných bílcích a potom ještě v sekaných mandlích. Takto upravené smažíme na ...

Placičky ze syrového květáku a uzeného sýra

Placičky ze syrového květáku a uzeného sýra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 květáku, 100 g uzeného sýra, 2 vejce, 1/2 šálku mléka, 1/2 šálku hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, hrst strouhanky, sůl, pepř, nasekaná pažitka, olej na smažení

Omytý květák nastrouháme na hrubé slzy, přidáme k němu uzený sýr nakrájený na malé kostičky, vklepneme vejce, přimícháme mléko, mouku s kypřícím práškem, strouhanku, sůl, pepř a pažitku. Vše dobře promícháme a na rozehřátém oleji pečeme malé plac...

Brusinkovo-rozinkoví šneci

Brusinkovo-rozinkoví šneci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 hrsti rozinek (modré i žluté), 6 lžic brusinkového kompotu, 2 skořicové cukry, 1 vejce

Těsto rozválíme a rovnoměrně potřeme brusinkovým kompotem, posypeme rozinkami a skořicovým cukrem. Pak zamotáme v ruličku, kterou pomažeme rozmíchaným vejcem a nakrájíme na stejnoměrné kousky a poklademe na pečící papír. V rozehřáté troubě pečeme ...

Švestkový kompot

Švestkový kompot

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

švestky, 1 l vody, 350-400 g cukru krystal, celá skořice, hřebíčky

Švestky důkladně opláchneme a rozdělíme do sklenic. Do každé sklenice dáme 2-3 hřebíčky, kousek skořice a 1-2 pecky ze švestek. Uvaříme nálev, na 1 litr vody dáme asi 350 g krystalového cukru a nalijeme do sklenic. Uzavřeme a sterilujeme je při 90...

Voňavý ovocný kompot

Voňavý ovocný kompot

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

ovoce - jablka, hrušky, švestky, 1 l vody, 350 g cukru krystal, hřebíčky, celá skořice

Ovoce probereme, opláchneme, jablka a hrušky zbavíme jádřinců a nakrájíme je na přibližně tak velké kousky, jako jsou švestky. Ovoce střídavě uložíme do čistých sklenic. Do každé sklenice dáme 2-3 hřebíčky a kousek skořice. Uvaříme nálev. Na litr ...

Banánovo-jablkový krém

Banánovo-jablkový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší banán, 1 větší jablko, 3 lžíce pomletého máku, 1,5 lžíce mletých ořechů, 1 lžíce medu, 1 lžička vanilkové esence

Všechny suroviny vložíme do mixéru, vymixujeme na jemný krém a podáváme s čerstvým pečivem.

Kokosovo-rozinková pomazánka

Kokosovo-rozinková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek nakrájeného banánu, 1 hrnek nastrouhaného tofu, 1/2 hrnečku rozinek, 2 lžíce medu, 4 lžíce kokosové moučky, 2 lžíce másla, trochu nastrouhaných mandlí

Všechny suroviny kromě mandlí vložíme do mixéru a rozmixujeme. Potřeme sladké pečivo a můžeme posypat strouhanými mandlemi.

Třešňový kompot

Třešňový kompot

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

třešně, 2,5 l vody, 1125 g cukru krystal

Třešně probereme, propereme a rozdělíme do čistých 7 dl sklenic. Z vody a cukru uvaříme nálev, kterým třešně zalijeme. Z tohoto množstva nálevu vyjde 16 sklenic. Sterilujeme je při 85-90°c 20-25 minut.

Ovocno-žloutkové tartaletky

Ovocno-žloutkové tartaletky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 2 sáčky vanilkového cukru, 6 žloutků, 300 g hladké mouky, 150 g másla, 250 g tvarohu, ovoce dle vlastní chuti, 1/2 balení mandlových lupínků

Ze všeho nejdříve si připravíme těsto. Z másla, mouky, 2 žloutků, 100 g cukru moučka a vanilkového cukru vypracujeme rukama hladké vláčné těsto, které zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 30 minut do lednice. Mezitím co se nám chladí těsto...

Maďarská slepičí polévka II.

Maďarská slepičí polévka II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší slepice, 1 mrkev, 100 g žampionů, 1 lžička rajčatové šťávy, 2-3 stroužky česneku, 1 cibule, 200 g hladké mouky, 2 vejce, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce oleje, mnletá paprika dle chuti

Slepici dobře omyjeme a vložíme ji do vyššího hrnce, který naplníme studenou vodou. Když voda začne vřít, plamen zmírníme a vaříme dál, vytvařející pěnu však sbíráme. Žampiony očistíme a rozkrájíme. Rozkrájené houby vložíme do slepičího vývaru, př...

Tukožroutská polévka

Tukožroutská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší hlávka bílého zelí, 6 cibulí, 5 rajčat, 2 velké zelené papriky, 1 svazek petrželové nebo celerové natě, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl a pepř dle chuti

Cibuli oloupeme, rajčata, papriky, nať a zelí dobře omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Vše vsypeme do velkého hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme čtyřmi litry vody. Přidáme rozdrobenou zeleninovou kostku a vaříme asi 15 minut. Poté zmírníme pla...

Thajské banány z pánve

Thajské banány z pánve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce polohrubé mouky, 4 pevné banány, 150 g kokosové moučky, 50 g piniových ořechů

Z vejce, medu a hladké mouky ušleháme hladké těstíčko. Banány podélně rozpůlíme a každou polovinu rozřízneme ještě napůl. Několikrát je obrátíme v těstíčku a nakonec obalíme ve strouhaném kokosu smíchaném s piniovými jadérky. Smažíme na vysoké vr...

Indické džaldí-džaldí

Indické džaldí-džaldí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g oloupaných a nakrájených jablek, 1 hrneček cukru krupice, 1 hrneček krupice, 1 hrneček polohrubé mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g rozpuštěného másla, 2 zralé banány, 250 g sušených švestek, 1 lžíce mleté skořice

Jablka pokrájíme na kousky a smícháme s pokrájenými švestkami a skořicí. V jiné míse smícháme mouku, cukr a skořici. Do hlubokého pekáče nasypeme polovinu směsi a navrch dáme jablečnou směs. Pak oloupeme oba banány, rozřízneme je podélně na polovi...

Kokosové frappé

Kokosové frappé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky instantní kávy, 100 ml vody, 100 ml kokosového mléka, 4 kostky ledu, 1 lžíce kokosové zmrzliny

Kávu zalijeme horkou vodu a připravíme středně silné espresso. Necháme chvíli vychladnout. Do mixéru nalijeme kokosové mléko, espresso a přihodíme led. Vše rozmixujeme. Na dno sklenice vložíme kokosovou zmrzlinu a přelijeme rozmixovanou směsí.

Indické brambory s pečeným kořením

Indické brambory s pečeným kořením

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 2 lžičky černého hořčičného semínka, 4 lžičky koření garam masala, 2 lžičky kurkumy, 1,5 lžičky soli, 3 stroužky česneku, 1 lžička chilli koření

Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na osminky. Předehřejeme si troubu na 150°C. Na pekáček dáme máslo a necháme ho rozpustit. Vsypeme do něj koření a vložíme do vyhřáté trouby. Pražíme asi 3 minuty. Poté pekáček vyndáme, přidáme nakrájené bramb...

Lívanečky z cukety s malinovým přelivem

Lívanečky z cukety s malinovým přelivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 150 ml mléka, 50 g cukru krupice, špetka soli, 250 g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 střední cuketa, olej na smažení, 250 g měkkého tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 kelímek zakysané smetany, troška cukru moučka, talířek malin

V míse rozšleháme vejce s mlékem, krupicovým cukrem a špetkou soli. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme oloupanou nastrouhanou cuketu. (Strouháme na velké slzy.) Na lívanečníku na rozehřátém oleji smažíme lívanečky. Tvaroh prom...

Flíčky zapečené s masem

Flíčky zapečené s masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřového jazyku, 150 g vepřového mletého masa, 150 g vepřových jater, 1 cibule, sůl a pepř dle chuti, špetka kmínu, špetka sladké mleté papriky, 100 g másla, 100 ml hovězího vývaru, 350 g těstovinových flíčků, 100 g zakysané smetany, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, špetka muškátového květu

Vařený vepřový jazyk nadrobno posekáme. Vepřová játra odblaníme, nakrájíme na hranolky, opepříme, opaprikujeme a pokmínujeme. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na třetině rozehřátého másla. Poté přidáme játra a opečeme ze všech stra...

Tarte amandine aux poires (Mandlový koláč s hruškami)

Tarte amandine aux poires (Mandlový koláč s hruškami)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení křehkého těsta, 100 g másla nebo Hery, 100 g cukru moučka, 1 plechovka hruškového kompotu, 100 g hořké čokolády, 100 g mletých mandlí, 2 vejce

Koláčovou formu si vymažeme a vysypeme moukou. Křehké těsto si na formu rozprostřeme a navlhčenýma rukama jej zatlačíme do formy. Ve vodní lázni si rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu a odstavíme. Necháme ji mírně vychladit, aby byla vlažná. ...

stránka: