Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 132

Kokosové korunky

Kokosové korunky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kokosu, 250 g cukru moučka, 1-2 bílky, 2-3 lžíce sušeného mléka, 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku

Do mísy si dáme kokos, cukr moučku, bílky a sušené mléko. Vypracujeme hmotu, kterou ihned vtlačujeme do malých formiček, protože rychle zasychá. Necháme zaschnout a pak vyklopíme. Povrch ozdobíme čokoládou. Můžeme slepit na linecké kolečko jak s k...

Sádlové medvědí tlapky - ihned měkké

Sádlové medvědí tlapky - ihned měkké

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 150 g cukru moučky, 150 g sádla, 1 lžíce kakaa

Z mouky, cukru a sádla vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Do 1 dílu dáme kakao. Vezneme si kousek hmoty světlé a tmavé a uděláme kuličku, kterou obalíme v hladké mouce a vtlačíme do formiček na tlapky. Pečeme při 180°C asi 10 minut. Při...

Čokoládové hrudky

Čokoládové hrudky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mléčné čokolády, 150 g hořké čokolády, 15 g ztuženého pokrmového tuku, 1 vanilkový cukr, 100 g kukuřičných lupínků

Čokoládu, tuk a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Lupínky rozdrtíme a vmícháme do směsi. Z hmoty tvoříme lžičkou hrudky, pokládáme na pečící papír a necháme ztuhnout.

Rajčatová marmeláda s rumem

Rajčatová marmeláda s rumem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

necelé 2 kg rajčat, 1 sáček Želírfixu 2:1, 60 dkg cukru krystal, 3 sáčky vanilkového cukru (vanilínového), 1 lžička kyseliny citronové, 25 ml rumu

Rajčata odšťavníme v mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr šťávy. Želírfix promícháme s trochou cukru. Do vařící šťávy vsypeme Želírfix promíchaný s cukrem a povaříme 5 minut, potom po částech přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut. Přid...

Angreštová marmeláda s rumem

Angreštová marmeláda s rumem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg nezralého angreštu, 90 dkg cukru krystal, 5 - 10 sáčků vanilkového cukru ( vanilínový ), 50 ml rumu

Nezralý angrešt pomeleme na mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr vylisované šťávy. Získanou šťávu z angreštu zahřejeme k bodu varu. Po částech vsypeme cukr a snažíme se, abychom nepřerušili bod varu. Povaříme asi 5 minut, vmícháme vani...

Kořeněné Lassií

Kořeněné Lassií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml bílého jogurtu, 1 hrst čerstvé máty, 10 listů koriandru, sůl dle chuti, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžička garam masala nebo chat masala, 1/2 sklenky ledu, 1 čerstvé zelené chilli

Do mixeru vložíme mátu, koriandr a ½ dávky jogurtu a dobře promixujeme. Přidáme zbytek jogurtu a koření a znovu mixujeme nakonec přidáme led a na kousky překrájené zelené čili a dobře rozmixujeme. Ihned podáváme nejlépe v tumbleru nebo ve skleni...

Zeleninový salát sterilovaný

Zeleninový salát sterilovaný

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg paprik, 1 kg cibule, 1 kg rajčat, 1 kg salátových okurek, 750 ml vody, 250 ml octa, 25 dkg cukru krupice, 5 dkg soli, 1 hrneček oleje

Nejprve si nakrájíme zeleninu na takovou velikost, jakou chceme mít. Ve větším hrnci, kde nám vleze všechna zelenina si uvaříme zálivku. Do vroucí zálivky vsypeme nejprve cibuli a necháme přejít varem. Přidáme papriku a opět necháme přejít varem a...

Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení Cremefine zakysaného krému, 2 vanilkové cukry, 3 lžíce kakaa, 1 sklenka ovocného kompotu, 1 balení piškotů

Do zakysaného krému vmícháme vanilkový cukr a kakao, aby nám vznikl jemný tmavý krém. Kousky ovoce si nakrájíme na malé kostičky a nálev si nalijeme do misky. Připravíme si mísu, do které budeme dezert připravovat. Piškoty namočíme v nálevu a polo...

Marcipánové hvězdičky

Marcipánové hvězdičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g cukru krupice, 250 g jemně mletých loupaných mandlí, 1 lžička citronové šťávy, troška bílku

Cukr, mandle, citronovou šťávu a bílek zpracujeme na hladkou, měkkou hmotu, kterou odložíme do chladna. Vál poprášíme cukrem, hmotu vyválíme na plát 4-5-mm silný a vykrajujeme hvězdičky nebo srdíčka. Pečeme při 180°C 5-10 minut. Po upečení necháme...

Borůvková marmeláda

Borůvková marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sklenky borůvek = 1/2 l šťávy, 500 ml vody, 1 lžička kyseliny citronové, 1 kg cukru krystal, 1 sáček Želírfixu 2:1

Borůvky pomeleme na mlýnku na ovoce nebo odšťavníme. Získanou šťávu smícháme s vodou a dáme vařit. V trošce odebraného cukru rozmícháme Želírfix a nasypeme do vařící šťávy. Povaříme asi 3 minuty a přidáme zbývající cukr, opět povaříme na mírném pl...

Domácí ovocné želé

Domácí ovocné želé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml bílého jogurtu, 1 vanilkový cukr, 1 sklenka broskovového kompotu, 1 sáček pudinkového prášku

Do misek vyrovnáme kompotované broskve. Nálev z broskví doplníme vodou na 500 ml, přidáme vanikový puding, uvařenou hmotou přelijeme broskve a necháme vychladnout. Do jogurtu zamícháme vanilkový cukr a přelijeme již vychladlé ovoce s pudinkem. Ovo...

Vánoční podkovy

Vánoční podkovy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Hery, 170 g cukru moučka, 1 vejce, 650 g hladké mouky

Tuk, cukr moučka a vejce utřeme, pak zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku. Těsto necháme odležet a pak na masovém strojku vytlačujeme pásky a stáčíme do podkovy nebo i jiné tvary. Pečeme při 200°C asi 10 minut. Po upečení konce máčíme v čokoládo...

Strojkové cukroví s jogurtem

Strojkové cukroví s jogurtem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky hladké mouky, 1/3 hrnečku cukru moučka, 1/2 kostky másla, 3-4 lžíce bílého jogurtu, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva

Do mísy si dáme mouku, cukr, máslo, jogurt, žloutek, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vypracujeme hladké těsto, které masovým strojkem vytlačujeme do různých tvary´ů. Pečeme při 180°C asi 10 minut. Po upečení obalujeme v cukru.

Smažené nudle

Smažené nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čínských nebo vietnamských nudlí (např. zn. Lucky), 50 g černých hub (ucho Jidášovo), 1 mrkev, 100 g hlávkového zelí, 1 cibule, 100 g mletého tučného vepřového masa (bok, ořez), (vietnamci používají i prsní sádlo), 4 lžíce rybí omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 50 g oleje nebo sádla, 2-3 lžíce sezamového oleje, sůl, pepř, voda nebo vývar dle potřeby

Uvaříme dle návodu nudle, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V kastrolu rozehřejeme olej nebo sádlo, vložíme na něj mleté maso a dobře mícháme aby se kousky neslepily a dobře opečeme (můžeme trochu osolit a opepřit), vznikne taková haš...

Ovocná vitamínová bomba

Ovocná vitamínová bomba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pomeranče, 1 banán, 2 jablka, hrst lískových ořechů, hrst para ořechů, hrst datlí, 1 citrón, 1 lžíce včelího medu

Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a nakrájíme na kousky. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený banán a vše zakapeme šťávou z citronu. Promícháme s lískovými oříšky, pokrájenými para ořechy a da...

Tvarohová pomazánka s mrkví

Tvarohová pomazánka s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mrkve, 250 g tučného tvarohu, 300 g Lučiny, 50 g másla, 1 jablko

Očištěnou mrkev jemně nastrouháme a vyšleháme s měkkým tvarohem, lučinou, máslem a nastrouhaným jablkem. Dle chuti osolíme a promícháme.

Šunka se zeleným hráškem

Šunka se zeleným hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hrachu, 300 g uvařené uzené šunky, 2 cibule, 1 hrst petrželové nati, 50 g másla, špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 1 lžička cukru krupice

Zelený hrášek propláchneme studenou vodou. Uvaříme doměkka ve slané vodě a necháme odkapat. Pokud je hrášek sterilizovaný není třeba jej vařit, stačí jen propláchnout. Do hrnce dáme máslo a na něm podusíme nakrájenou cibulku. Přidáme na malé nudli...

Mrkev v sýrové omáčce

Mrkev v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g mrkve, 60 g másla, 1 cibule, 50 g slaniny, 20 g hladké mouky, 3 dcl smetany, 150 g tvrdého sýra, špetka soli, 1 lžíce cukru krupice, špetka muškátového květu

Opláchnutou mrkev pokrájíme na nudličky. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme mrkev, osmahneme a zalijeme trochou vody. Přidáme sůl a cukr. Pod pokličkou dusíme doměkka a do vypaření vody. Ze zbytku másla a mouky připravíme...

Domácí krovky

Domácí krovky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg cukru krupice, 1 konzerva Salka, 1 sáček vanilkového cukru, 5 dcl mléka, 125 g ztuženého pokrmového tuku

Vše, kromě tuku vaříme v hrnci 1 a 1/2 hodiny. Potom přidáme ztužený tuk a vaříme za stálého míchání 15 minut - chvíli trvá než se tuk vpije. Plech vylejeme studenou vodou a hned nalejeme hustou hmotu. Dáme do ledničky vychladnout přes noc a krájí...

Rajčatová marmeláda ochucená

Rajčatová marmeláda ochucená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg rajčat, 1150 g cukru krystal, 5 sáčků ovocného čaje, 2 dcl vody, 2 sáčky Želírfixu 2 : 1, 3 lžičky kyseliny citronové

Dáme si do sklenky spařit 5 sáčků ovocného čaje. Doporučuji použít višňový, malinový, nebo jiný silně aromatický. Rajčata odšťavníme na mlýnku na ovoce. Získané 2 litry šťávy z rajčat smícháme s čajem a dáme vařit. V troše cukru rozmícháme oba Že...

Jablečná přesnídávka pro nejmenší

Jablečná přesnídávka pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 kg jablek, 1 tyčinka skořice, 1 necelé malé balení glukopuru (dle chuti)

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce s nepřilnavým povrchem. Podlijeme troškou vody a přidáme skořici. Přiklopíme. Vaříme na mírném plameni, dokud jablka nezměknou a nezačnou se měnit v kašovitou směs. Ke konc...

Angreštová marmeláda s ananasem

Angreštová marmeláda s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg angreštu, 50 dkg bílého rybízu, 1 konzerva ananasového kompotu, 1500 g cukru krystal, 1 lžička kyseliny citronové, 2 Želírfixy 1:1

Angrešt, rybíz a ananas pomeleme na mlýnku na ovoce. Šťávu z kompotu doplníme do 2 litrů vylisovanou šťávou z angreštu a ananasu. Želírfixy promícháme s troškou cukru a přidáme do vařící šťávy. Povaříme 3 minuty a potom přidáme zbývající cukr a op...

Kuřecí prsa Tikka Masala

Kuřecí prsa Tikka Masala

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 6 lžíc rostlinného oleje, 3-4 cm skořice celé, 2 cibule větší, 3 lžičky drceného česneku, 3 lžičky strouhaného zázvoru, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička mleté chilli papričky, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky garam masala, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 rajčata, sůl, 2,5 dcl kokosového mléka, hrst čerstvých listů koriandru, 1 zelené chilli, 2-3 kardamony

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky(asi jako na guláš), osolíme. V kastrolu na malém plameni ořejeme olej a přidáme do něj celou skořici a kardamon a chvilku mícháme, aby se olej provoněl. Pak přidáme maso a opečeme, stačí jen chvíli, aby se z...

Perníkové mléčné řezy

Perníkové mléčné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce včelího medu, 2 vejce, 200 g cukru krupice, 100 g másla, 1 sklenka mléka, 300 g hladké mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva

Utřeme cukr, máslo a vejce a pak přidáme ostatní suroviny. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme slabé proužky nebo kostičky a namáčíme celé v čokoládě a obalíme v k...

Vánoční oříšky do formiček

Vánoční oříšky do formiček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 g hladké mouky, 100 g cukru moučky, 210 g Hery, 100 g strouhaných ořechů

Propracujeme těsto. Naplníme do formiček ve tvaru oříšků a upečeme při 150°C přibližně 20 minut.

stránka: