Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 128

Bábovka Margot

Bábovka Margot

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Margot - čokoláda - větší balení, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrneček cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 350 ml mléka, 4 lžíce kakaa

Z bílků ušleháme sníh, čokoládu Margot (kokosová, obyčejná) nastrouháme. Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej a dáme do mísy s moukou, vanilkovým cukrem a kypřicím práškem, přilijeme mléko a dobře promícháme. Lehce vmícháme sníh z bílků a vylij...

Rajče s vejci a salátem

Rajče s vejci a salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké rajče, 1 vejce, 10 dkg pařížského salátu, sůl

Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme a oloupeme. Velké rajče omyjeme a osušíme. Rozkrájíme na dílky, ale nedokrojíme. Vejce nakrájíme na kráječi na vejce a plátky nepatrně osolíme. Do zářezů v rajčeti vložíme plátky vejce. Na dezertní talířek rozpros...

Kuřecí stehno smažené

Kuřecí stehno smažené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí stehno, 1 vejce, 1 lžíce tatarské omáčky, kousek Camembertu, sůl, hladká mouka, strouhanka, směs sádla a oleje na smažení

Ze stehna odstřihneme kloub a stáhneme kůži. Odsraníme tučné kousky a stehna z obou stran 3 - 4x nařízneme. Do zářezů vtlačíme po troškách sýr nastrouhaný najemno a zářezy urovnáme. Obalíme v hladké mouce. Do rozšlehaného vejce dáme zbytek nastrou...

Balkánská švestková omáčka ke stejkům

Balkánská švestková omáčka ke stejkům

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vypeckovaných švestek, 1 lžíce sterilovaného kopru, 1 lžíce octa, 2 snítky estragonu, 1/2 paličky česneku, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžíce soli

Rozpůlené švestky podlijeme troškou vody a pod pokličkou chvíli podusíme. Měkké švestky rozmixujeme, přidáme kopr, ocet, nadrobno nasekaný estragon a vaříme dál. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek. Nakonec do houstnoucí omáčky přidáme oba druhy ...

Mandlové tartaletky s jablky a švestkami

Mandlové tartaletky s jablky a švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

240 g polohrubé mouky, 2 lžíce cukru moučka, 3 lžíce mletých mandlí, 125 g Hery, 2 lžíce vody, 300 g švestek, 3 jablka, 4 lžíce medu, 2 lžíce másla, hrst mandlových lupínků

Z mouky, cukru moučky, vody, hery a mletých mandlí vytvoříme těsto, které rozdělíme na 8 částí. Sedm z nich namačkáme do formiček na tartaletky. Jablka oloupeme a nastrouháme do mísy, přidáme švestky nakrájené na kostičky, med, měkké máslo a man...

Červený rybíz á la brusinky

Červený rybíz á la brusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červeného rybízu, 70 dkg cukru krupice, 2 lžičky mleté skořice, 2 lžičky kyseliny citronové, 4-6 hřebíčků, 5 lžic rumu

Zralý červený rybíz obereme na jednotlivé kuličky a pečlivě odstraníme špatné plody. Opereme, necháme okapat a přidáme cukr. Smícháme dohromady a v chladnu necháme do druhého dne uležet. Pak přidáme skořici, kyselinu citronovou, hřebíčky a asi č...

Kung-Pao

Kung-Pao

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové kýty, 1/5 rozšlehaného vejce vejce, 1 lžíce máčeného Solamylu, 1/3 lžičky soli, olej na smažení, 40 g arašídů , 1/2 čerstvé chilli papričky, 1/4 lžičky mletého chilli , 2-3 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru, špetka Aji-moto, wei-su nebo glutasolu, 1 lžíce rýžového vína, voda nebo vývar podle potřeby

Maso nakrájíme na kostičky (1 x 1 cm), osolíme, v misce zamícháme s vejcem, pak přidáme máčený škrob a znovu dobře promícháme,(nejlépe rukou - čistou). Připravíme si všechny suroviny co nejblíže k pánvi a kastrol s cedníkem. Do pánve nalijeme ol...

Ementálové kuličky

Ementálové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

šálek oleje, 1/2 l mléka, 25 dkg ementalu, 1 vejce, troška pepře, hrneček strouhanky, 4 lžíce hladké mouky

K nastrouhanému sýru přidáme pepř, mléko, rozšlehané vejce a zahustíme moukou a strouhankou. Z hmoty uděláme kuličky, které obalíme ve strouhance. Kuličky smažíme na rozpáleném oleji.

Netradiční omelety

Netradiční omelety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 brambory, 2 lžíce másla, 1/2 cibule, 3 vejce, sůl, troška pepře, troška kmínu, troška kečupu

Brambory si uvaříme ve slupce, necháme trochu vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a osmahneme. Na cibuli rozložíme nakrájené brambory, posypeme kmínem a zalijeme vejci roz...

Zeleninové šátky

Zeleninové šátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkového zelí, 0,5 kg brambor, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, 1 rohlík, 2 vejce, 4 stroužky česneku, 1 cibule, sůl, troška pepře, 2 lžíce oleje, 1 sklenka rajčatového protlaku, 2 lžíce zakysané smetany

Odstraníme zvadlé listy a oddělíme 8 největších. Omyjeme je, spaříme ve vroucí vodě a vykrojíme z nich nejsilěnjší část listových žeber. Polovinu zbylého zelí nakrájíme nadrobno. Omyté brambory nastrouháme nahrubo a dáme do mísy. Bramborovou šťávu...

Slanina se zelím

Slanina se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic citronové šťávy, sůl, pepř, 0,5 dkg hlávkového zelí, 1 cibule, 0,4 kg brambor, 10 dkg slaniny, kostka masoxu, 2 lžíce hladké mouky

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní nakrouhané zelí, brambory nakrájené na kostky a vyškvařenou slaninu. Směs zalijeme malým množstvím vody, osolíme, přidáme masox a asi 30 minut dusíme.

Zelí s ořechy

Zelí s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

sůl, kmín, 150 ml smetany, 30 vlašských ořechů, 20 g včelího medu, 40 g ztuženého pokrmového tuku, 10 dkg cibule, 60 dkg bílého zelí

Zelí nakrájíme na kostky, osolíme a spaříme ve vroucí vodě. Potom ho scedíme a přidáme nakrájenou, předem na sádle osmaženou cibuli. Přidáme kmín a nasekané ořechy a dusíme, dokud zelí nezměkne. Měkké zelí zalijeme smetanou, dochutíme medem a octe...

Kuřecí roláda tentokrát po slovensku

Kuřecí roláda tentokrát po slovensku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední kuře, sůl, kmín, olivový olej, 150 g slovenského uzeného oštiepku, 1 menší cuketa, 2 nožky spišského párku

Kuře vykostíme, vzniklý plát masa upravíme, lehce naklepeme, osolíme, pokmínujeme, pokapeme olejem, zavineme a odložíme do chladu, nejlépe přes noc. Druhý den maso rozbalíme a poklademe plátky sýra. Z cukety nakrouháme tenké plátky a rozložíme na...

Řízky z krabích tyčinek

Řízky z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krabích tyčinek, hrneček hladké mouky, 2 vejce, hrneček strouhanky, sůl, 1,5 dcl rostlinného oleje

Krabí tyčinky necháme rozmrazit, osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vajíčkách a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Ořechové dortíčky

Ořechové dortíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukru krupice, 250 g másla, 3 vejce, 250 ml mléka, 500 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 100 g strouhaných ořechů, 6 lžic ovocné marmelády, 1 balení čokoládové polevy, 1 balení bílé čokolády, sklenka kandovaných třešní

Cukr utřeme se změklým máslem, žloutky a mlékem do pěny. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a nastrouhané ořechy. Nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Vychlad...

Omáčka ze sýra se zeleninou

Omáčka ze sýra se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg ementálu, 1 dcl mléka, 50 dkg brokolice, 2 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, špetka soli, 1 lžička Worcesterové omáčky

Dáme si do kastrolu osolenou vodu, kterou přivedeme k varu. Pak přidáme brokolici a zakryjeme. Mírným varem vaříme zhruba 10 min. Mezitím připravíme omáčku ze sýra - na pánvičku přidáme mléko, sýr, worcesterovou omáčku, česnek a papriku. Na mírném...

Brambory na německý způsob

Brambory na německý způsob

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 l masového vývaru, 2 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 šálek rostlinného oleje, špetka soli

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme drobně nakrájené cibule, přidáme brambory, podlijeme je vývarem a dusíme do poloměkka. Potom přidáme omyté, očištěné a na proužky nakrájené papriky, podlijeme trochou vývar...

Dvoubarevná majonézová bábovka

Dvoubarevná majonézová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

260 g majonézy, 400 g polohrubé mouky, 250 g cukru krystal, 325 ml mléka, 100 g hrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 troška citronové kůry, 1 - 2 lžíce kakaa

Do mísy dáme majonézu a přidáme cukr. Zamícháme a mezitím si vymažeme bábovkovou formu. Smícháme polohrubou mouku s hrubou, vanilkovým cukrem a kypřícím práškem. Dále si připravíme mléko (odebereme 25 ml) a kakao. Do majonézového základu postupn...

Řezy s jablky a tvarohem

Řezy s jablky a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 slepičí vejce, 9 dkg rozpuštěného másla, 15 dkg cukru krupice, 6 lžic oleje, 3 lžíce kakaa, 20 dkg polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1,2 dcl vody, 1 kg jablek, 250 ml mléka, 1 sáček pudinkového prášku vanilkového, 1 šálek cukru krupice - dle chuti, 1 balení tvarohu, 8 dkg másla, 10 g čokolády na vaření, 8 dkg Hery, 2 lžíce mléka

Na vyšší plech dáme pečící papír, který vymažeme tukem, posypeme mletými ořechy nebo kokosem. Na to dáme plátky jablek, procukrujeme, na ně nalijeme třené těsto a upečeme. Po vychladnutí vyklopíme řezy na jiný plech - takže jablka jsou nahoře. Šle...

Kakaový závin

Kakaový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg piškotů dětských, 5 dkg strouhanky, 12 dkg cukru krupice, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 2 lžíce vařené kávy, 14 dkg másla, 12 dkg cukru krupice, 5 dkg kokosové moučky

Z piškotů, strouhanky, cukru, kakaa, rumu a kávy vytvoříme hmotu. Vyválíme z ní na folii plát, který potřeme náplní (máslo, 12 dkg cukru, kokos), stočíme roládu a dáme do ledničky ztuhnout.

Lemond Caipi

Lemond Caipi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Becherovky Lemond, 1/2 čerstvé limety, 2 lžičky třtinového cukru, ledová tříšť

Nakrájíme limetku na menší kousky a dáme společně s cukrem do skleničky. Jemně rozmačkáme, abychom dostali šťávu z limetek. Přidáme menší dávku ledu a Lemond. Promícháme lžičkou tak, aby se cukr rozpustil a doplníme čerstvým ledem. Můžeme ozdobit ...

Lemond Frozen

Lemond Frozen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Becherovky Lemond, 3 cl Rose´s lime juice, drcený led

Připravíme si elektrický mixér, do kterého dáme led a požadované suroviny. Rozmixovaný obsah přelijeme do sklenice a můžeme ozdobit snítkou máty, plátkem limetky nebo jiného citrusu.

Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 - 600 g hovězího předního nebo kližky, 2 palice česneku, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička soli, 2 větší cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na kostky. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli na oleji usmažíme lehce do růžova v tlakovém hrnci. Přidáme nakrájené maso a pomalu opékáme, dokud se šťáva z masa nevydusí a tuk se neodděluje od šťávy. Přidáme plnotučnou hořčici, sů...

Cukroví z mrkve

Cukroví z mrkve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hladké mouky, 25 dkg ztuženého pokrmového tuku, 150 g strouhané mrkve, 1 hrst strouhané citronové kůry, troška citronové šťávy z 1/2 citronu, troška cukru moučka na obalení

Z mouky, tuku, strouhané mrkve a citronové kůry a šťávy vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Pak je vyválíme na 1 cm, vykrajujeme různé tvary, které upečeme v horké troubě (200 °C). Ještě horké mrkvové cukroví obalíme v moučkovém ...

Nepečený salámek

Nepečený salámek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g dětských piškotů, 70 g kandovaného ovoce, 50 g kokosové moučky, 40 g cukru moučka, 50 g másla, 1 troška citronové šťávy

Smícháme 100 g mletých piškotů, 70 g kandovaného ovoce, 50 g kokosu a 40 g moučkového cukru. Přidáme 50 g másla a šťávu z půlky citronu. Směs rozdrobíme jako na žmolenku, zalijeme 50 g rozpuštěného tuku a uhněteme. Vytvarujeme salámek, pevně zabal...

stránka: