Dršťková polévka s kapií
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 10min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1528
kalorií
0.0g
cukrů
38.0g
tuků
153.0g
bílkovin
Příprava
Dršťky očistíme a okrájíme případné nečistoty. Dobře je omyjeme a celé dáme vařit do tlakového hrnce. Jakmile se začnou vařit, tak je vypneme. Vodu slijeme a dáme opět čistou. Jak začnou vařit, tak opět vypneme a vodu slijeme. Ve třetí vodě dršťky vaříme asi 60 minut. Po uvaření dršťky vyjmeme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme jíšku. Vychladlé dršťky nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme najemno a usmažíme na oleji dozlatova. Zalijeme jí čistou vodou, přidáme nakrájené dršťky, sůl, mletý pepř a kmín. Pomeleme kapii s česnekem a přidáme do polévky. Polévku zahustíme jíškou, povaříme a nakonec přidáme mletou sladkou papriku rozmíchanou ve lžičce sádla. Dochutíme 2 masoxy a majoránkou.
JanaB21. 10. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.