Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 126

Cukeťáčky se sójou

Cukeťáčky se sójou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček sojového granulátu, 1 hrnek nastrouhaných brambor, 1 hrnek nastrouhané cukety, 100 g hladké mouky, 2 vejce, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžíce majoránky, 5 nastrouhaných stroužků česneku, 5 ml slunečnicového oleje na smažení

Odměříme si 1 hrnek suchého sójového granulátu a uvaříme ho 15 minut v osolené vodě. Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubo. Oškrábané brambory nastrouháme na jemné nudličky. Granulát, cuketu a brambory dáme na síto a vymačkáme přebytečnou vodu. ...

Jablkový koláč II.

Jablkový koláč II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

230 g změklého másla, 1 sáček vanilkového cukru, 350 g hladké mouky, 150 g třtinového cukru, 4 vejce, 500 g jablek, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců, nakrájíme na plátky a zakápneme citronovou šťávou. Dáme stranou. Plech o délce 27 cm si vyložíme pečícím papírem. Elektrickým šlehačem vyšleháme vejce, změklé máslo, třtinový i vanilkový cukr do hladké hmoty. Po...

Lahůdkový cheeseburger

Lahůdkový cheeseburger

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 housky posypané sezamem, 500 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce aceto balsamico, 150 g Nivy, 100 ml mléka, 2 rajčata, 150 g plátkové goudy, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky worcesterové omáčky, sůl a pepř dle chuti

Ze všeho nejdřív si oloupeme cibuli, nakrájíme na plátky a na pánvi potřené olivovým olejem smažíme 10-15 minut. Cibule jakoby "zhadrovatí" a lehce se připéká, poté zalijeme acetem a zasypeme třtinovým cukrem a smažíme dalších 5 minut. Mezitím co ...

Zeleninový salát s mozzarellovými sousty

Zeleninový salát s mozzarellovými sousty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jarní cibulky, 1/2 červené cibule, 1 stroužek česneku, 3 barevné papriky , 2 lžíce bylinkového octa, 80 ml bílého vína, hrst černých oliv, 6 lžic olivového oleje, 1/2 lžičky cukru krupice, sůl, pepř, 1/2 svazečku čerstvého oregana, 1 malá cuketka, 1 balení polníčku, 200 g malých mozzarellových kuliček, 100 g plátků anglické slaniny

Cibulku nakrájíme na kolečka, červenou cibuli na půlkolečka, česnek a cuketku na plátky, papriky na proužky. Na pánev dáme 2 lžíce oleje a zeleninu na něm 3 minuty opékáme. Pak zalijeme vínem a octem a ještě asi 5 minut dusíme. Oregano nasekáme ...

Hruškový koláč francouzské mámy podle Apetitu

Hruškový koláč francouzské mámy podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g másla, 70 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka mořské soli, 2 vejce, 150 g cukru krupice, 2 velké hrušky

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přisypeme mouku s kypřícím práškem, špetku soli a nakonec vmícháme rozpuštěné máslo. Formu vyložíme pečícím papírem. Hrušky oloupeme, rozkrájíme na osminy a rovnoměrně je rozložíme na dno vyložené formy. Na hrušk...

Mrkvová polévka s jogurtem a zázvorem

Mrkvová polévka s jogurtem a zázvorem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g mrkve, 1 cibule, 1 l zeleninového vývaru, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky najemno nasekaného čerstvého zázvoru, 100 ml mléka, sůl a pepř dle chuti, 100 ml hustého bílého jogurtu

Mrkev si omyjeme a očistíme, neloupeme. Slupka mrkve má nejvíc živin, proto mrkev pouze pořádně očistíme. Nakrájíme si ji na kolečka a dáme prozatím stranou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ve větším hrnci si rozpustíme máslo a dáme na něj...

Cikánské řízky

Cikánské řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 lžička soli, 0,5 lžičky pepře, 1 lžička mleté sladké papriky a 1 lžička pálivé papriky , 0,5 lžičky kari koření, 0,5 lžičky cukru krupice, 1 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce Solamylu, 2 vejce, 2 cibule, olej na smažení

Maso nakrájíme na nudličky a cibuli na malé kousky. Všechny ingredience (vyjma oleje) smícháme do nálevu, do něhož pak zamícháme cibuli a maso a necháme v lednici odstát minimálně hodinu (nejlépe však déle). Na rozpáleném oleji pak smažíme placičk...

Česnekové knedlíky

Česnekové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 syrový brambor, 1 rohlík, 1 stroužek česneku, 1 vejce, špetka soli, dle potřeby hrubá mouka

Syrový brambor jemně nastrouháme, přidáme na kostičky nakrájený rohlík, rozetřený česnek, vejce a osolíme. Přidáme hrubou mouku, tolik aby vzniklo polotuhé těsto. Tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vroucí vodě asi 20 minut. Podáváme ...

Grilovaný ananas s ovčím sýrem

Grilovaný ananas s ovčím sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 10 lžic ovčího sýra (brynzy), 10 menších rajčat

Ananas oloupeme a nakrájíme na asi deset 1/2 - 1 centimetrových plátků. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Na grilu nebo vroubkované pánvi zprudka opečeme ananas a rajčata. Měl by být na povrchu zbarvený od pečení, ale v podstatě syrový. Plátky opečené...

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové panenky, 150 g sušených švestek, 150 ml portského vína, 100 g anglické slaniny, 1 pomeranč, 150 g švestkových povidel, 0,5 dcl rostlinného oleje, 1 hrst pražených rozdrcených mandlí, 30 g soli, 10 g pepře, 1 lžička chilli koření, 1 dcl masového vývaru, 50 g másla, 1 lžíce cukru krystal

Švestky naložíme na hodinu do části portského (lepší je přes noc - doba naložení švestek není započítána v době přípravy). Protáhneme jimi panenku (50 g odložíme), ochutíme solí a pepřem, pokapeme olejem a dáme odležet 5-10 min. Maso zprudka ope...

Ostrá směs na topinky

Ostrá směs na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg rajčat, 1 kg paprik, 6 cibulí, 150 ml slunečnicového oleje, 2 hlávky česneku, 6 feferonek, 1/2 balení Deka, 1/2 balení mletého černého pepře, 1 konzerva hovězího ve vlastní štávě, 1 konzerva Vepřového ve vlastní šťávě

Rajčata spaříme a oloupeme. Očistíme papriky, feferonky, oloupeme cibule a česnek. Zeleninu si nakrájíme na menší kusy a pomeleme na mlýnku na maso. Nakladač Deko prosijeme. Masové konzervy rozehřejeme a rozmačkáme. Pomletou zeleninu si dáme do k...

Knedlíčky z tvarohu s jahodovou omáčkou

Knedlíčky z tvarohu s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 250 g hrubé mouky, 2 vejce, 3 lžíce cukru moučka, mléko dle hustoty těsta - cca 300 ml, špetka soli, Omáčka: 1 sáček mražených jahod, 3 lžíce cukru moučka (dle chuti), 1 dcl vody, 1 lžíce Solamylu (dle požadované hustoty)

Všechny ingredience na knedlíčky promícháme abychom měli hutnější těsto. Těsto se trochu lepí, na vytváření knedlíčků je dobré si ruce obalit v mouce. Poté z těsta tvarujeme malé knedlíčky, které klademe na talíř. Mezitím si dáme vařit vodu do hrn...

Frankfurtská vepřová kýta

Frankfurtská vepřová kýta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřové kýty, 4 nožky frankfurtských párků, 1 velká cibule, 3 lžíce oleje, mletá paprika , sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany

Maso prošpikujeme třemi nožkami párků. Nejlépe se to dělá tak, že párky dáme na chvíli do mrazáku, pak je ztuhlé snadno zasuneme do zářezů v mase. Připravený špalík masa opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Maso vyndáme, odložíme stranou a...

Salát z párků

Salát z párků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 nožiček dietních párků, 1 cibule, 1/2 skleničky sterilované papriky (kapie), sůl, dle chuti mletý pepř, dle chuti cukr krupice, dle chuti ocet, 200 ml majonézy

Párky ohřejeme ve vařící vodě, oloupeme a nakrájíme na drobná kolečka. Dáme do mísy a necháme vychladnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené kapie. Promícháme, dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem a nakonec vmícháme majo...

Melounová marmeláda

Melounová marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l šťávy z melounu, 1 kg cukru krystal, 2 sáčky Želírfixu 2:1, 1 lžička kyseliny citronové

Dužinu melounu pomeleme na mlýnku na ovoce. Pecičky nemusíme vybírat. Nejlepší je vnitřek melounu vybírat lžící asi 1 cm od zeleného okraje. Získanou šťávu dáme vařit. V troše cukru si rozmícháme oba Želírfixy a povaříme asi 3 minuty. Potom po čás...

Vepřové řízky obalené v polentě a sýru

Vepřové řízky obalené v polentě a sýru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 5 lžic polenty, 3 lžíce nastrouhaného parmazánu, sůl, rostlinný olej na smažení

Řízky lehce naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Protáhneme rozšlehaným vejcem a nakonec obalíme ve směsi polenty a parmazánu. Smažíme na rozpáleném oleji a dáváme pozor, aby se sýr moc neroztekl. Podáváme s bramborovou kaší nebo dietním z...

Pečený bůček na zelí

Pečený bůček na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového boku, 1 sáček kyselého zelí, 1 lžíce cukru, 1 červená cibule, 5 šalotek, kmín, sůl, pepř

Zelí propereme, necháme okapat a dochutíme cukrem a solí. Rozprostřeme na dno pekáče. Na zelí klademe osolený, opepřený a nakmínovaný bůček. Úplně nahoru pak naskládáme na kolečka nakrájenou červenou cibuli a šalotky. Pečeme, dokud není maso měkké...

Ledvinky na smetaně s česnekem

Ledvinky na smetaně s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ledvinky, 1 cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 hlávka česneku, 1 zeleninový bujón, 3 lžičky polohrubé mouky, 250 ml sladké smetany 10%

Středně velkou cibuli usmažíme do růžova na lžíci oleje, přidáme očištěné a nakrájené ledvinky a česnek nakrájený na plátky. Dusíme pod pokličkou doměkka. Ochutíme bujónem a zahustíme polohrubou moukou, rozmíchané v troše studené vody. Povaříme, d...

Vepřové medailonky pečené s pikantní zálivkou

Vepřové medailonky pečené s pikantní zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, sůl, 2 stroužky česneku, 1 velká cibule, Zálivka: 2 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky worcesterské omáčky, 3 lžíce kečupu, lžička mleté papriky , 1/2 lžičky pepře, 100 ml vody

Z vepřové kýty nakrájíme menší medailonky, dva na porci. Lehce je naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí. Připravené medailonky naskládáme do pekáčku vymazaného olejem. Na maso dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Ze všech ingrediencí vym...

Vepřové ledvinky s hlívou

Vepřové ledvinky s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg ledvinek, 30 dkg hlívy ústřičné, 1 větší cibule, 1 - 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 2 špetky kmínu, 2 špetky mletého pepře, 1 kostka zeleninového bujónu

Ledvinky opláchneme pod tekoucí vodou. Rozřízneme je na polovinu a vykrojíme nežádoucí vnitřek. Nakrájíme je na kousky, opět opláchneme a necháme okapat. Oloupeme cibuli a nakrájíme omytou hlívu nadrobno. Cibuli nakrájíme najemno a usmažíme na ole...

Jablková bábovka s pudinkem

Jablková bábovka s pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nahrubo nastrouhaných jablek, 300 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 2 vejce, 150 ml rostlinného oleje, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček pudinkového prášku karamelového, podle potřeby mléko, dle chuti rozinky

Do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva, pudink a smícháme. Přidáme nahrubo nakrájená jablka, olej, vejce, dle chuti rozinky a tolik mléka, aby vzniklo středně husté těsto. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě ...

Myslivecké kotlety s borovičkou

Myslivecké kotlety s borovičkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 libové vepřové kotlety bez kosti, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 200 g lišek, lžíce másla, 2 lžíce kečupu, 4 lžíce brusinkového kompotu, 100 ml suchého červeného vína, 2 lžíce worcesterské omáčky, 30 ml borovičky, 1-2 lžičky citronové šťávy

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji je po obou stranách opečeme doměkka. Na druhé pánvi zatím rozpustíme lžíci másla a podusíme na něm doměkka očištěné lišky. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme k...

Sterilovaná cuketa s rajčaty a okurkami

Sterilovaná cuketa s rajčaty a okurkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cukety, rajčata, okurky, mrkev, cibule, Nálev: 1 balení Deka, 5 kuliček pepře, 2 kuličky nového koření, 1,75 l vody, 0,5 l octa, 1/4 litrový šálek cukru

Rajčata spaříme a oloupeme. Okurky salátovky a cukety umyjeme. Cuketu rozkrojíme na polovinu a vydlabeme vnitřek se semeny. Zeleninu si nakrájíme na tak velké kousky, jaké chceme mít. Na dno sklenice dáme trochu nakrájené mrkve a cibule, naskládám...

Vepřový guláš zase jinak

Vepřový guláš zase jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 300 g uzeného masa, 1 velká cibule, 3 lžíce oleje, mletá paprika , 150 - 200 g lišek, sůl, 1-2 lžíce hladké mouky, pepř, drcený kmín, sušený česnek , majoránka

Na rozehřátém oleji restujeme kostičky cibule, až budou zlatohnědé. K cibuli přidáme kostky vepřového a dobře orestujeme, zasypeme moukou, krátce opražíme, přisypeme papriku, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme uzené maso nakrájené na kousky a o...

Medvídci pro dospělé

Medvídci pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst gumových medvídků, 2 dcl vodky, 1 dcl horké vody

Hrst medvídků dáme do skleničky a zalijeme horkou vodou, kterou po půl minutě slijeme. Do rozteklých medvídků nalijeme vodku, zamícháme a dáme přes noc do ledničky ztuhnout. Můžeme podávat přímo ve skleničce nebo pro slavnostní příležitost želé...

stránka: