Králičí závitek se špenátovo - žampiónovou náplní
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Zadní stehna z králíka vykostíme, rozklepeme na plátek, osolíme a opepříme.
Na lžíci másla zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přimícháme nasekaný česnek a přihodíme žampióny nakrájené na plátky. Houby restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Omyté listy špenátu překrájíme na proužky a přihodíme k podušeným houbám. Necháme krátce zavadnout, pak směs osolíme, opepříme a vmícháme vejce. Když se vejce srazí a směs zhoustne, odstavíme z tepla.
Připravené plátky masa poklademe směsí a zavineme. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Osmažíme je dozlatova na rozehřátém oleji. Osmažené závitky přendáme do pekáčku a v troubě rozehřáté na 150°C necháme asi 20 minut dopéct.
Tip k receptu
Jestliže použijeme špenát mražený, koupíme si sekané listy, ne protlak.
Angel 66608. 11. 2011