Kuře plněné rýžovo - arašídovou směsí
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1812
kalorií
15.0g
cukrů
89.0g
tuků
41.0g
bílkovin
Příprava
Do klasický pripravenej ryže pridáme pred koncom varenia nasekané arašidy a odstavíme. Vypitvané kurča naplníme ryžovou zmesou a otvor zašijeme.
V oleji rozmiešame soľ s koreninami a vzniknutou marinádou, kura dôkladne potrieme a pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C asi 60 minút a každých 10 minút potierame marinádou. Na kolieska nakrájaný pór uvaríme v slanej vode. Na oleji urobíme zásmažku z cibule, múky, kari korenia a zalejeme smotanou. Pridáme vývar, dochutíme soľou a korením a varíme, kýme nevznikne bešamel, do ktorého pridáme časť vareného póru.
Tip k receptu
Kurča rozporcujeme a servírujeme preliate omáčkou, obložené pórom a ozdobené petržlenovou vňaťou. Ako prílohu dáme varené zemiaky.
Jozef10. 11. 2011
Ingredience
- 1 kuře cca 1200g
- 1 cibule
- 1 chili paprička
- 750 g pórku
- 125 g dlouhozrnné rýže
- 100 g nasekaných arašídů
- 1 lžička sušené kořenové zeleniny
- 250 ml smetany
- 250 ml drůbežího vývaru
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce polohrubé mouky
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička zelené petrželové nati na ozdobu
- špetka koření na kuře
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.