Kuře plněné rýžovo - arašídovou směsí
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do klasický pripravenej ryže pridáme pred koncom varenia nasekané arašidy a odstavíme. Vypitvané kurča naplníme ryžovou zmesou a otvor zašijeme.
V oleji rozmiešame soľ s koreninami a vzniknutou marinádou, kura dôkladne potrieme a pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C asi 60 minút a každých 10 minút potierame marinádou. Na kolieska nakrájaný pór uvaríme v slanej vode. Na oleji urobíme zásmažku z cibule, múky, kari korenia a zalejeme smotanou. Pridáme vývar, dochutíme soľou a korením a varíme, kýme nevznikne bešamel, do ktorého pridáme časť vareného póru.
Tip k receptu
Kurča rozporcujeme a servírujeme preliate omáčkou, obložené pórom a ozdobené petržlenovou vňaťou. Ako prílohu dáme varené zemiaky.
Jozef10. 11. 2011
Ingredience
- 1 kuře cca 1200g
- 1 cibule
- 1 chili paprička
- 750 g pórku
- 125 g dlouhozrnné rýže
- 100 g nasekaných arašídů
- 1 lžička sušené kořenové zeleniny
- 250 ml smetany
- 250 ml drůbežího vývaru
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce polohrubé mouky
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička zelené petrželové nati na ozdobu
- špetka koření na kuře
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 11. 11. 2015, 10:53

katka16031 16. 01. 2016, 19:41