Pórek s uzeným masem a sýrovou omáčkou

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
25min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

464 kalorií
10.0g cukrů
17.0g tuků
13.0g bílkovin


Příprava

Očistený a umytý pór uvaríme do mäkka v posolenej vode. Pokrájame ho na kúsky dlhé 4-6 cm.
V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku, za stáleho miešania popražíme, zalejeme vývarom a mliekom. Pridáme syr, ktorý sa pri miešani celkom roztopí. Prilejeme víno, ochutíme štipkou strúhaného muškátového orecha a čiernym mletým korením, prisolíme.
Plátky údeného mäsa opečieme na oleji a spolu s pórom uložíme na misu, na ktorej sa jedlo prináša na stôl. Zalejeme syrovou omáčkou.

Tip k receptu

Podávame s varenými zemiakmi a so štvrtkami posolených rajčiakov, ozdobené zelenou petržlenovou vňaťou.

přidejte na:
Chybí obrázek

10. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi dobré jedlo

11. 11. 2015, 10:54

Chybí obrázek
vyskúšala som tento recept a možem povedať, že je to veľmi chutné

10. 07. 2017, 20:48

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.