Pórek s uzeným masem a sýrovou omáčkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
25min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

464 kalorií
10.0g cukrů
17.0g tuků
13.0g bílkovin


Příprava

Očistený a umytý pór uvaríme do mäkka v posolenej vode. Pokrájame ho na kúsky dlhé 4-6 cm.
V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku, za stáleho miešania popražíme, zalejeme vývarom a mliekom. Pridáme syr, ktorý sa pri miešani celkom roztopí. Prilejeme víno, ochutíme štipkou strúhaného muškátového orecha a čiernym mletým korením, prisolíme.
Plátky údeného mäsa opečieme na oleji a spolu s pórom uložíme na misu, na ktorej sa jedlo prináša na stôl. Zalejeme syrovou omáčkou.

Tip k receptu

Podávame s varenými zemiakmi a so štvrtkami posolených rajčiakov, ozdobené zelenou petržlenovou vňaťou.

přidejte na:
Jozef

10. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobré jedlo

Svetlana 11. 11. 2015, 10:54

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšala som tento recept a možem povedať, že je to veľmi chutné

hanka 10. 07. 2017, 20:48

Přidat komentář