Pórek s uzeným masem a sýrovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
25min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
464
kalorií
10.0g
cukrů
17.0g
tuků
13.0g
bílkovin
Příprava
Očistený a umytý pór uvaríme do mäkka v posolenej vode. Pokrájame ho na kúsky dlhé 4-6 cm.
V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme múku, za stáleho miešania popražíme, zalejeme vývarom a mliekom. Pridáme syr, ktorý sa pri miešani celkom roztopí. Prilejeme víno, ochutíme štipkou strúhaného muškátového orecha a čiernym mletým korením, prisolíme.
Plátky údeného mäsa opečieme na oleji a spolu s pórom uložíme na misu, na ktorej sa jedlo prináša na stôl. Zalejeme syrovou omáčkou.
Tip k receptu
Podávame s varenými zemiakmi a so štvrtkami posolených rajčiakov, ozdobené zelenou petržlenovou vňaťou.
Jozef10. 11. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.