Pařížské řezy s jablky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cukr krupici, 130g Hery a 3 celé vejce utřeme do pěny. Poté do směsi zašleháme mléko, mouku, 2 lžíce kakaa, citronovou šťávu, vanilkový cukr a kypřící prášek do pečiva. Do vymazaného a vysypaného plechu tuto smeš nalijeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 40 minut. Těsto ale zkusíme špejlí a pokud po zapíchnutí do těsta zůstává suchá, těsto je upečeno. Vyjmeme tedy z trouby a necháme vychladnout. Mezitím si oloupeme a očistíme jablka od jadřinců a nastrouháme je na jemném struhadle. V míse nad parou si utřeme zbylé vejce, zbylé máslo, zbylé kakao a cukr moučku. Smícháme s jablky a natřeme na ještě teplou (ale ne horkou) buchtu.
Podáváme nakrájené vychladlé na malé kostičky.
Tip k receptu
Vidličkou můžeme na polevě vytvořit různé ozdobné tvary.
Sonia00504. 08. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: dle receptu
Sonia005 04. 01. 2013, 11:51