Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 261

Oplatky s karamelovou náplní

Oplatky s karamelovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukru krupice, 250 g másla, 1 konzerva kondenzovaného mléka, 250 g mletých vlašských ořechů, 1 balení obdélníkových oplatek

Cukr necháme v hluboké pánvi zkaramelizovat, poté přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Když je máslo rozpuštěné, přilijeme kondenzované mléko a mleté ořechy. Krátce povaříme za stálého míchání, vaříme, dokud se všechny suroviny nespojí. Tuto směs...

Ořechový nugát

Ořechový nugát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g moučkového cukru, 2 lžíce včelího medu, 8 lžic vody, 1 balení vanilkového cukru, 4 ks bílků, 250 g mletých vlašských ořechů, 2 balení obdélníkových oplatek

Moučkový cukr smícháme s medem, vodou a vanilkovým cukrem a dáme vařit. Když je směs uvařená na „nit“, přidáme ušlehaný sníh z bílků a vaříme za stálého míchání cca 5 minut. Poté přidáme mleté vlašské oříšky a za stálého míchání vaříme dalších 5 m...

Salám z ořechů

Salám z ořechů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g moučkového cukru, 2 ks vajec, 250 g vlašských ořechů, 250 g čokolády na vaření

Moučkový cukr smícháme s vejci, mletými ořechy a s rozpuštěnou čokoládou a vypracujeme těsto, vyválíme ho do válečku, zabalíme do alobalu a dáme do chladu odležet na 2 hodiny. Poté krájíme na plátky jako běžný salám.

Placky z fazolí

Placky z fazolí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uvařených fazolí, 300 g moučkového cukru, 1 balení vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 1 čokoláda na vaření, 100 g másla

Do moučkového cukru přidáme trochu vody a povaříme, poté přidáme prolisované fazole, vanilkový cukr, rum a vyšleháme hladkou hmotu. Z této hmoty poté tvoříme placky a necháme je vychladnout. Poté placky polijeme čokoládovou polevou, kterou jsme si...

Čertovy kuličky

Čertovy kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rozinek, 250 g mletých vlašských ořechů, 125 g moučkového cukru, 1 čokoláda na vaření, 10 lžic rumu

Rozinky si přes noc namočíme do rumu. Další den k namočeným rozinkám přidáme namleté ořechy, moučkový cukr, rozpuštěnou čokoládu, promícháme a vypracujeme těsto. Z tohoto těsta poté tvarujeme kuličky. Můžeme obalit v nastrouhaném kokosu.

Bomba

Bomba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 250 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 2 ks vajec, 1 sáček vanilkového cukru, 2 balíčky kandovaného ovoce, 1 balení mandlí, 1 balení rozinek, 250 g vlašských ořechů, 2 hrsti kokosové moučky na obalení

Vejce, moučkový cukr a kakao šleháme do pěny, poté přidáme pudinkové prášky, nasekané mandle, vanilkový cukr, nasekané kandované ovoce, nasekané rozinky a vypracujeme těsto, které poté necháme v chladu ztuhnout a poté tvarujeme kuličky, do které v...

Indiánské dortíčky

Indiánské dortíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 150 g másla, 125 g moučkového cukru, 1 balení vanilkového cukru, 2 ks žloutků, 2 lžíce mléka, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 ks bílků, 200 g moučkového cukru na sníh, 1 čokoláda na vaření, 100 g másla na polevu

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, mléko, žloutky a vypracujeme těsto. Z tohoto těsta poté skleničkou vykrajujeme kolečka, která dáme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme je upéct. ...

Dvojbarevný bochník

Dvojbarevný bochník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky hladké mouky, 2 hrnečky hrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 250 g másla, 1 hrneček cukru krystal, 1 balení vanilkového cukru, 1 hrneček mléko, 4 lžíce kakaa, špetka soli, 5 ks vajec

Maslo vyšľaháme so soľou, s kryštálovým a vanilkovým cukrom dopenista, potom po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme oba druhy múky s práškom do pečiva a dobre premiešame. Prilejeme mlieko a vypracujeme hladké cesto. Tretinu odoberieme a odložíme nabo...

Fazolová polévka  III., rychlá verze

Fazolová polévka III., rychlá verze

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

uzené maso, 2 konzervy bílých fazolí ve slaném nálevu, 3 velké brambory, sůl, 3-4 bobkové listy, 4-6 kuliček nového koření, máslo na jíšku, hladká mouka na jíšku, voda

Dáme vařit uzené maso, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Fazole z konzervy vlijeme na síto a propláchneme. Oloupeme si brambory a nakrájíme je na kostičky. Když je maso měkké (podle druhu zvoleného masa někdy stačí 3O minut), vyndáme je a p...

Fazolová polévka  II.

Fazolová polévka II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzené koleno, 0,5 kg bílých malých fazolí, 4 velké brambory, sůl, 3-4 bobkové listy, 4-6 kuliček nového koření, voda

V tlakovém hrnci dáme vařit uzené koleno a fazole - vložíme vše do hrnce, zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořeno - musíme počítat s tím, že fazole "nabydou". Přidáme nové koření a bobkový list. Celková doba varu, tedy až do otevření hrnce, je 3...

Bramborový dortíček

Bramborový dortíček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 velké brambory, 1 velká cibule, sůl, pepř, tymián, oregano, 1 vejce, smetana

Brambory oloupeme a na struhadle je nastrouháme na tenké plátky, dáme do mísy a ochutíme, důkladně promícháme. Pak je naskládáme do zapékací misky, můžeme použít i malou dortovou formu. Smícháme vejce a smetanu a nalijeme na brambory. Pečeme do rů...

Muffiny s pekanovými ořechy

Muffiny s pekanovými ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 85 g hrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 120 g jemného hnědého cukru, 1 lžička mleté skořice, 3 lžíce pšeničných otrub, 1/2 lžičky nastrouhané citrónové kůry, 250 ml polotučného mléka, 2 vejce, 55 g másla, 250 g meruněk na kostičky, 50 g pekanových ořechů nejlépe nasekaných

Troubu předehřejeme na 200 C. Hluboký plech na pečení vytřeme kouskem másla. Do misky nasypeme oba druhy mouky, kypřící prášek, sůl, cukr a skořici. Vmícháme pšeničné otruby a citrónovou kůru. Do džbánu nalijeme mléko, přidáme vejce a přepuštěné m...

Tříšť s ananasem a jahodami

Tříšť s ananasem a jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kostek ledu, 250 g mražených jahod, 250 g mražených kostiček čerstvého ananasu, 120 ml ananasové šťávy, 2 lžíce nízkotučného sušeného mléka, 1 lžíce vanilkového cukru

Ledové kostky vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou tříšt. Přidáme jahody, kousky ananasu, ananasovou šťávu a nízkotučné sušené mléko. Všechno rozmixujeme s ledovou tříští tak, aby zůstaly zachovány malé kousky ovoce i ledu. Ovocnou tříšt ochu...

Citrusový životabudič

Citrusový životabudič

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pomeranče, 1 citrón, 1 limeta, nastrouhaná kůra z limetky, 1 lžíce cukru krystal, 4 lžíce vody

Pomeranče, grapefruit, citron a limetku příčně rozpůlíme. Z ovoce rozmačkáme šťávu. Šťávu z citrusů nalijeme do džbánu a smícháme s limetkovou kůrou. Přidáme 4 lžíce vody, cukr a dobře promícháme. Podáváme nejlépe ledově vychlazený.

Banánový koktejl s mangem

Banánový koktejl s mangem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 1 na kolečka nakrájený banán, 150 ml polotučného mléka, 120 ml pomerančové šťávy, 2 lžičky limetkové šťávy, 2 lžíce mraženého vanilkového jogurtu

Mango oloupeme, dužinu odkrojíme od pecky, nasekáme nahrubo a vložíme spolu s banánem do mixéru. Přidáme mléko, pomerančovou šťávu, cukr a mražený jogurt a mixujeme při nejvyšších otáčkách asi 30 vteřin nebo tak dlouho dokud není koktejl hladký a ...

Nápoj z broskví, manga a meruněk

Nápoj z broskví, manga a meruněk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 zralé mango, 1 zralá broskev, 2 velké zralé meruňky, 500 ml zázvorové limonády, lístky čerstvé máty peprné na ozdobu

Mango oloupeme, dužinu odkrojíme od pecky, nasekáme nahrubo a vložíme do mixéru. Broskev a meruňky zalijeme vroucí vodou a necháme zhruba půl minuty odstát. Scedíme a propláchneme pod tekoucí vodou. Ovoce oloupeme. Dužinu nasekáme nahrubo, odstran...

Jahodový jogurtový nápoj

Jahodový jogurtový nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g jahod, 1 velký pomeranč - nastrouhaná kůra a šťáva z něj, 150 g nízkotučného jogurtu, 1 lžíce cukru krystal, Na ozdobení: 4 malé jahody, 4 malé plátky pomeranče

Do kuchyňského robotu nebo mixéru nasypeme jahody a přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu a jogurt. Všechny přísady rozmixujeme na jemné pyré. Stěny mixéru setřeme stěrkou. Směs ochutnáme a pokud je třeba, přidáme cukr. Pro ho...

Rybízová omáčka

Rybízová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g ze stopek obraného červeného rybízu, 125 g černého rybízu, 50 g cukru krystal, pomerančová šťáva

Ovoce s cukrem dáme do středně velkého hrnce. Za občasného míchání ho povaříme při mírné teplotě, až se cukr rozpustí. Ovoce změkne a pustí šťávu. Podle chuti ho dosladíme cukrem. Ovocnou směs propasírujeme skrz síto. Pro ostřejší chuť můžeme přid...

Quesadillas s brokolicí

Quesadillas s brokolicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g Eidamu (Edam), 2 tortily (tortillas), 1 vejce, 1/4 brokolice

Jednu tortilu si potřeme vajíčkem, posypeme ji lehce(cca 4 min) podušenou brokolicí rozkrájenou na drobné kousky, zasypeme nastrouhaným eidamem a přikryjeme druhou tortilou. Pečeme v (horkovzdušné) předehřáté troubě asi 10 minut na 175 stupňů. ...

Brněnské řízky

Brněnské řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky vepřové kýty, 1 lžička soli - spíš dle potřeby, 1 lžíce másla, 10 dkg libové šunky, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 3 ks vajec, 2 hrnečky strouhanky - zase dle potřeby, 2 hrnečky hladké mouky, 5 lžic sádla - dle potřeby, 2 ks rajčat, paprika, citron....

Řízky posolíme a tence naklepeme. Na másle opečeme drobně nakrájenou šunku, hrášek, je možno i mražený, 1 vejce, osolíme, popř. opepříme a necháme zhoustnout. Hotovou směs naklademe na řízky, přeložíme je v půli, sepneme párátkem, aby se směs ...

Kuře a lá bažant

Kuře a lá bažant

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře - vcelku, 15 dkg slaniny, možno i anglické, 1 lžíce másla, 1 ks větší cibule, 10 kuliček pepře, 10 ks nového koření, 10 ks jalovce - kuličky sušené

Kuře protkneme plátky slaniny a osolíme. Křidýlka zaklesneme nazad. Na zbytku pokrájené slaniny na kostičky osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme máslo - pokud je slanina méně libová, máslo vynecháme úplně. Do břišní dutiny dáme od každého koření p...

 Rajčatová omáčka se šmakounem

Rajčatová omáčka se šmakounem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rajčatového protlaku, lžička tymiánu, špetka soli, lžička oregana, 1 cibule, 1 jarní cibulka, 1 plátek Šmakouna (Shmaky), 1 stroužek česneku, lžička olivového oleje, 40 g Eidamu (Edam)

Na pánvičce si necháme rozehřát olivový olej, na něm necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na kostičky nakrájené jarní cibulku a šmakouna, zalijeme je rajčatovým protlakem a ochutíme nadrobno nakrájeným česnekem, tymiánem, or...

Pikantní kuřecí křidélka

Pikantní kuřecí křidélka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 ks kuřecích křídel, pikantní směs koření dle vlastního výběru, strouhanka

Křidélka očistíme od případných zbytků peří, omyjeme a osušíme. Posypeme a promneme je kořenící směsí dle vlastního výběru (např. ostrá grilovací apod.), naskládáme do mísy, přikryjeme potravinovou fólií a necháme odležet (nejlépe do druhého dne)....

Námořnický grog

Námořnický grog

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 dcl červeného vína, 0,5 dl rumu, 3 lžičky cukru, 1 malý ks skořice vcelku, kousek citrónové kůry, můžeme přidat i badyán

Svaříme červené víno s cukrem, citronovou kůrou a se skořicí. Pak vyndáme skořici i citronovou kůru a víno nalijeme do sklenice a přidáme rum. Podáváme horké.

Krupicová polévka

Krupicová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce jemné krupice, 2 lžíce másla, sůl, 1 vejce, Vegeta, 100 g hrášku, petrželová nať

V hrnci rozpustíme maslo,pridáme krupicu a opražíme ju.Vajce rozšlaháme,vylejeme na krupicu a rozmiešame. Zalejeme vodou,pridáme vegetu a soľ a chvíľu varíme.Potom pridáme hrášok,ak bude mäkký tak pridáme posekanú petržlenovú vňať.A polievka je z...

stránka: