Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 265

Havana dort

Havana dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce vody, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 kelímek smetany, 125 g cukru krupice, 4 lžíce vody, 8 ks bílků, 300 g moučkového cukru

Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a vodou do husté pěny, poté přimícháme postupně mouku s práškem do pečiva a postupně přimícháme tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků a vytvoříme těsto. Toto těsto si nalijeme do tukem vymazané a moukou vysy...

Bánovský dort

Bánovský dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks vajec, 100 g moučkového cukru, 1 balení vanilkového cukru, 2 lžíce hrubé mouky, 4 lžíce strouhanky, 100 g mletých vlašských ořechů, 200 ml zakysané smetany, 150 g moučkového cukru na náplň, 1/2 balení vanilkového cukru na náplň, 250 g mletých vlašských ořechů na náplň, 300 g moučkového cukru na polevu, 3 lžíce vařícího mléka, 2 lžíce rumu, 1 lžíce olivového oleje, 50 g vlašských ořechů vcelku na ozdobu

Žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme mleté ořechy (100 g), strouhanku, mouku a tuhý sníh, který jsme si ušlehali z bílků a uděláme těsto. Toto těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a dáme péct do tro...

Pivní pomazánka s olomouckými syrečky

Pivní pomazánka s olomouckými syrečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení tvarůžků (tyčinek), 1 ks Smetanového sýru, kousek másla, trocha světlého piva 10°, sůl, pepř, mletá paprika

Syrečky nakrájíme na malé kousíčky, sýr rozetřeme s pivem a promícháme se syrečky. Osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou a hlavně necháme v přikryté misce odležet.

Ostrá pomazánka s nivou

Ostrá pomazánka s nivou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Nivy, 1 ks Lučiny, 3 vejce, 100 g másla, 100 ml zakysané smetany, několik nakládaných chilli papriček, špetka soli

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nivu rovněž jemně nastrouháme. Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme lučinu, nastrouhanou nivu a vejce. Přidáme zakysanou smetanu a vše ušleháme na hladký krém. Podle...

Žloutková poleva

Žloutková poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 150 g moučkového cukru, 1 lžíce citrónové šťávy

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme citrónovou šťávu a vyšleháme v lehkou polevu.

Krevetová rýže

Krevetová rýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže basmati, 1 balení krevet, 1 ks pórku, 1 hrst čínských hub, 1 hrst lusků cukrového hrášku, 1 hrst bambusových výhonků, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce rostlinného oleje

Rýži dáme vařit podle návodu. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme krevety, bílou část pórku, nakrájenou na nudličky, předem namočené čínské houby, pokrájené na menší kousky, lusky cukrového hrášku, bambusové výhonky a vše krátce restujeme, zelenina...

Grenadýrmarš

Grenadýrmarš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrachu, 300 g kysaného zelí, 1 kg cibule, 100 g sádla, špetka soli

Hrách dáme přes noc namočit do vody a druhý den ho uvaříme doměkka, poté scedíme. Cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a zpěníme ji na rozpuštěném sádle, poté přidáme překrájené zelí na menší kousky a podusíme doměkka. Když je zelí měkké, přidáme uv...

Plovdivské maso s rýží

Plovdivské maso s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa , 2 větší cibule, 3 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička grilovacího koření, špetka soli, 1 větší konzerva rajčatového protlaku

Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce osmažíme na troše tuku. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až cibulka zrůžoví, přidáme papriku a grilovací koření, podlijeme vodou a dusíme. Až maso změkne, přidáme rajský protlak, do...

Slaninové brambory

Slaninové brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 150 g selské (zauzené) slaniny, 1 velká cibule, olej

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 3-4 mm silné, poklademe na plech a upečeme v troubě (viz http://www.srecepty.cz/recept/bramborove-medaile). Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na velmi hrubo, případně na půlměsíčky či čtvrtměsíčk...

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřového masa na roládu (libová špička bůčku, krkovička), 2 párky, 2 vejce, 2 sterilované okurky, 4 plátky šunky (či libovolného salámu), 1 lžíce kapie nakrájené na proužky, 1 lžíce hořčice, pepř, sůl, 3 stroužky česneku, 100 g másla

Maso rozkrojíme na plát (nebo o to požádáme řezníka již při jeho nákupu) a naklepeme, lehce posolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Pak poklademe plátky šunky (není nezbytné, ale je to užitečné zejména tam, kde se nám nepodařilo maso rozkrojit, aniž ...

Máslovo-rumový jablkový koláč

Máslovo-rumový jablkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg polohrubé mouky, 15 dkg cukru krupice, 15 dkg másla, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 50 ml rumu, 2 velká jablka, 6-8 dkg mandlových lupínků, cukr moučka na posypání

Necháme povolit máslo na pokojovou teplotu a stejně tak i vejce. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je buď na kousky, nebo na plátky cca 5 mm silné. Pak máslo utřeme s cukrem – krupicovým i vanilkovým, a to na hladký krém (stačí dobře roztírat...

Kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou

Kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí řízky z prsou, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžíce oleje, 1 lžička oregana, 100 ml zeleninového vývaru, 1 lžička Dijonské hořčice, 1 lžička podrcených hořčičných semínek, 1 lžička škrobové moučky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky cukru

Kuřecí řízky opláchneme,osušíme,osolíme,opepříme,potřeme olejem a posypeme oregánem.Zabalíme je do alobalu,vložíme do trouby vyhřáté na 180C a pečeme cca 20min.Vývar smícháme v malém rendlíku s hořčicí,podrcenými semínky,citronovou štávu,škrobovou...

Pečené brambory s tvarohem a nivou

Pečené brambory s tvarohem a nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 středně velkých brambor, 1 balení nízkotučného tvarohu, 100 g Nivy, 1 stroužek česneku, zelená petrželka nebo pažitka, pepř, sůl

Brambory pod tekoucí vodou dobře vydrhneme houbičkou nebo kartáčem.Položíme je po dvou na plátky alobalu,dobře zabalíme,vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40min.do měka.Do misky nastrouháme nivu,přidáme tvaroh,utřený česnek,jemně nasekanou zel...

Čtvrthodinková knedlíčková polévka

Čtvrthodinková knedlíčková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

troška másla, 1 kostka masoxu nebo 1-2 hotového vývaru, sůl, pepř, troška muškátového květu, 1 hrst nudlí do polévky, 1 balení játrové zavářky, 1 sáček mražené zeleniny (Francouzská směs, Směs pod svíčkovou - nejlépe nudličky)

V hrnci rozpustíme máslo a lehce na něm osmahneme mraženou zeleninu. Mezitím si rozpustíme v troše horké vody masox (pokud použijeme hotový vývar, masox již nedáváme), přidáme k zelenině a zalijeme vodou, osolíme a okořením. Jakmile začne voda vař...

Kávová vařená náplň

Kávová vařená náplň

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 250 g cukru krupice, 4 lžíce černé kávy, 250 g másla

Připravíme si vodní lázeň a poté vejce, cukr krupici a kávu šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Poté sejmeme z ohně, přišleháme změklé máslo a vyšleháme v hladkou náplň.

Náplň z čokolády

Náplň z čokolády

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 200 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení čokolády na vaření, 4 lžíce kakaa, 250 g másla

Připravíme si vodní lázeň a poté vejce, cukr krupici, vanilkový cukr a kakao šleháme do zhoustnutí ve vodní lázni, když je to husté, přidáme na kostičky nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Poté sejmeme z ohně, přišleháme změklé máslo a vyšl...

Náplň z vajec

Náplň z vajec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 4 lžíce cukru krupice, 250 g másla, 150 g moučkového cukru

Vejce a cukr krupici ušleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a postupně přišleháváme vaječnou směs a vyšleháme v hladkou náplň.

Náplň z kávy

Náplň z kávy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 lžičky kávy, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 2 ks žloutků, 250 g másla, 150 g moučkového cukru

Mléko dáme vařit, když vře, přidáme 2 lžíce kávy a uděláme bílou kávu. Poté přišleháme maizenu, žloutek a polovinu cukru, a za stálého míchání uvaříme ve vodní lázni do husté kaše. Máslo utřeme s polovinou moučkového cukru a poté postupně přišlehá...

Náplň z kondenzovaného mléka

Náplň z kondenzovaného mléka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kondenzovaného mléka, 250 g másla

Konzervu s mlékem neotvíráme, ponoříme ji do hrnce s vodou a necháme vařit cca 2 hodiny. Po 2 hodinách konzervu vyjmeme, dáme do studené vody, aby vychladla a až vychladne, tak ji otevřeme. Máslo utřeme a po malých částech přišleháváme kondenzovan...

Náplň z Bešamelu

Náplň z Bešamelu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g másla, 250 g hladké mouky, 500 ml mléka, 1 hrnek moučkového cukru, 100 g kakaa

100 g másla necháme rozpustit v hrnci, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Když je jíška hotová, přilijeme mléko a uvaříme hustou kaši. Tuto kaši poté sejmeme z ohně a necháme vychladnout. 200 g másla ušleháme s moučkovým cukrem, poté přišlehám...

Náplň s moučnou kaší

Náplň s moučnou kaší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml mléka, 4 lžíce polohrubé mouky, 200 g másla, 150 g moučkového cukru, 1 balení vanilkového cukru

Mléko si dáme chvilku prohřát, aby bylo vlažné. Nesundaváme z ohně, vaříme dál, jen si v tom vlažném mléku rozmícháme polohrubou mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Když je kaše hotová, necháme ji vychladnout a mezitím si utřeme máslo ...

Náplň z pudinku

Náplň z pudinku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml mléka, 2 lžíce vanilkového pudinku v prášku, 250 g másla, 200 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu

Dáme vařit většinu mléka, trochu mléka odlijeme do hrníčku. Do mléka, které máme v hrníčku, přisypeme vanilkový pudink v prášku a promícháme. Když se mléko v hrnci vaří, přilijeme mléko smíchané s vanilkovým práškem a mícháme, dokud nemáme kaši. P...

Náplň ze žloutků

Náplň ze žloutků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 150 g moučkového cukru, 2 ks žloutků, 1 balení vanilkového cukru

Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr a ušleháme v lehkou pěnu. Poté vmícháme postupně žloutky a vyšleháme v hladkou náplň.

Krůtí směs po uzenářsku

Krůtí směs po uzenářsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 200 g uzeného masa, 1 ks domácí klobásy, 200 g žampiónů, 1 velká cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky včelího medu, 1 ks jarní cibulky

Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme na chvilku do chladu. Zatím si nakrájíme uzené maso na nudličky, klobásku na půlkolečka, cibuli na proužky a žampióny na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme krůtí maso a restujeme...

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce olivového oleje, 5 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl bílého vína, asi 1 lžíce soli, 1 troška pepře, 1-2 bobkové listy, 1 lžička tymiánu, 150 g strouhaného Eidamu (Edam), 1 troška petrželky, bageta

Oloupanou cibuli nakrájíme na silná kolečka a lehce osmažíme na oleji. Zasypeme hladkou moukou a důkladne rozmícháme. Zalijeme vývarem, přidáme koření, celé stroužky česneku a víno. Vaříme asi půl hodiny. Mezitím opražíme plátky bagety (nešlo mi z...

stránka: