Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 266

Ovocný smajlík

Ovocný smajlík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení bílého či ovocného jogurtu dle chuti dítěte, banán, borůvky, jablko, mandarinka, jahody, kukuřičné lupínky - CornFlakes

Na talířek nalijeme jogurt. Kolem dokola vytvoříme vlásky a obličej pomocí corn flakes. Očička uděláme z jahod, obočí z banánu, nos z kousku mandarinky nebo jablíčka. Pusu uděláme z borůvek. Ovoce různě kombinujeme. Můžeme udělat smějícího nebo mr...

Sladké letadlo

Sladké letadlo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 4 vejce, 200 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 200 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 vanilkový pudink, čokoláda na vaření, sušenky a bonbóny na dozdobení

Půlku másla, žloutky, cukr krupici s vanilkovým cukrem utřeme. Postupně střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh, který jsme vyšlehali z bílků. Těsto nalijeme do formy na biskupsky chlebíček. Peč...

Bleskové rizoto s kari

Bleskové rizoto s kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g rýže, 1 špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička kari , 200 g šunky, 100 g tvrdého sýra, 250 g mražené zeleninové směsi

Propláchnutou rýži zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme bujonovou kostku a vaříme 15 minut. Scedíme a necháme odkapat. V rendlíku rozpálíme olej, nasypeme na něj kari, zeleninu a na kostičky nakrájenou šunku. Krátce vše podusíme, přisypeme rýži...

Kuře v cibuli

Kuře v cibuli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 špetka soli, 3 stroužky česneku, 2 velké cibule

Kuře rozdělíme na porce, kůži stáhneme, maso osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme nahrubo nebo na kolečka. Kuře dáme do ohnivzdorné skleněné nádoby a vložíme zasypané cibulí do mikrovlné trouby. Pečeme na plný výkon trouby 10 ...

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g cukru krystal, 7 vajec, 2 lžíce kakaa, 1-2 lžíce mletých vlašských ořechů, 1 špetka kypřícího prášku do pečiva, 1 balení smetany ke šlehání , 1 balení ztužovače šlehačky

Bílky ušleháme s krystalovým cukrem, zlehka přidáme žloutky, ořechy a kypřící prášek. Těsto nalijeme na plech pokrytý pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut. Po upečení plát těsta svineme a po vychladnutí z něho stáhneme pa...

Zalévaná polévka

Zalévaná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 středně velkých brambor, 1 špetka soli, 1 troška kmínu, 1 hrst sušených (nebo 300g čerstvých) hub, 0,75 ml mléka, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kopru, 0,25 l zakysané smetany

Brambory a houby uvaříme se solí a kmínem doměkka v 1,5l vody. V hrnku mléka rozkvedláme mouku, zahustíme jí polévku, krátce povaříme, zalijeme ji zbytkem mléka a opět povaříme. Nakonec přidáme nasekaný kopr a vlijeme zakysanou smetanou. Již nevař...

Ananasový moučník

Ananasový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 1 a půl hrnečku polohrubé mouky, 1 a půl hrnečku cukru krupice, 2 vejce, 2 lžičky Sody bikarbóny, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 malá konzerva ananasu, Krém: 2 balení pomazánkového másla, 1 lžíce cukru krupice, 1 ks vanilky, 2 dcl mléka, 1/2 sáčku pudinkového prášku

Všechny ingredience na těsto postupně mixerem promixujeme.Ananas rozmixujeme i se šťávou a přidáme do směsi.Upečeme. Uvaříme puding z 2dcl mléka a poloviny pudingu,osladíme 1 lžicí cukru(vychladíme). Vše smícháme a rozetřeme na těsto.Nakonec poli...

Zelenina s kuřecími prsíčky

Zelenina s kuřecími prsíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g lusk§ cukrového hrášku, 1 ks pórku, 300 g kuřecích prsou, 1 lžíce olivového oleje, pepř, 200 ml zeleninového vývaru, 200 g čerstvého sýra

Zeleninu očistíme a omyjeme,mrkev a porek nakrájíme na menší kousky.Zeleninu jednotlivě povaříme asi 2 min.v osolené vodě,poté necháme okapat v sítu.Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky,ve velké pánvi rozehřejeme olej,přidáme maso a opékáme ze všech...

Bramborové noky se špenátem a slaninou

Bramborové noky se špenátem a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Gnocchi (bramborových noků), 3 lžíce oleje, 1 cibule nakrájená nadrobno, 100 g sýru s modrou plísní nakrájeného nadrobno, 200 g zakysané smetany, 250 g čerstvého nasekaného špenátu, 150 g anglické slaniny nakrájené na kostičky

Noky uvaříme podle návodu.V hluboké pánvi opečeme na oleji cibulku,aby zesklovatěla,přidáme plísnový sýr a zakysanou smetanu a při střední teplotě necháme rozpustit.Přidáme špenát a prohřejeme jej.Slaninu opražíme na jiné pánvi nasucho dozlatova.L...

Zelný salát s jablky a vínem

Zelný salát s jablky a vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrového červeného zelí, 200 g hroznového vína, 1 větší jablko, 1 lžíce oleje, 1 lžíce aceto balsamico (balzamikového octa), 100 ml studené vody, 5 tablet Diachromu ( nízkoenergetického sladidla), špetka soli

Červené zelí omyjeme, zbavíme košťálu a nakrouháme na jemné nudličky. Spaříme vroucí vodou, necháme okapat a vychladnout. Zatím připravíme zálivku. V octu rozpustíme tablety Diachromu, přidáme olej, sůl a 100 ml studené vody, vše dobře promícháme....

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g celozrné mouky, 1 lžička mořské soli, 50 g másla, 20 g čerstvého droždí (kvasnic), 80 ml teplé vody, 1 bílek na potření těsta, drcený kmín

Celozrnnou mouku smícháme se solí a změklým máslem a promneme. Droždí rozdrobíme a rozmícháme v teplé vodě. Nalijeme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme a přeneseme na pečící papír. Potřeme ho bílkem, posypeme kmínem a nakrájíme do ...

Banáno-kakaový nápoj

Banáno-kakaový nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 4 banány, kakao dle chuti

Dobře vychlazené mléko nalijeme do mixérové nádoby a potom k němu přidáme nakrájené banány. Po několika sekundách mixování ještě přisypeme kakao. Za chvíli můžeme podávat. Sklenici ozdobíme kolečkem banánu a brčkem.

Fazolová pochoutka

Fazolová pochoutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce oleje na smažení, 2 menší cibule, 500 g měkkého salámu, 4 konzervy bílých fazolí v tomatě, 4 lžíce kečupu

Na pánev nalijeme trochu oleje. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Osmahneme ji na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájený salám. Jakmile je osmažený, přilijeme obsah konzervy. Zamícháme a necháme prohřát. Přidáme trochu ke...

Chutné španělské špagety

Chutné španělské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 50 g tuku, 3 ks cibule, 6 stroužků česneku, 4 trojúhleníčky taveného sýru, koření v kostce bazalka-oregano od Maggi, špetka pepře, špetka soli

Špagety uvaříme dle návodu na obalu.. Na rozpáleném tuku zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhaný česnek a chvíli necháme orestovat. Poté přidáme trojúhelníčky sýru, které necháme rozpustit a přidáme 2 kostky koření. Pořádně pr...

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks zelené cukety, 1 ks žluté cukety, 1/2 papriky, 1 ks cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, špetka tymiánu, hrst nastrouhaného Eidamu, špetka pepře, špetka soli

Cukety nakrájíme na tenká kolečka, cibuli a česnek nadrobno, papriku na nudličky. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a česnek a přidáme cukety s paprikou. Osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu a za stálého míchání opékáme doměkka. Ještě horké ...

Plněné topinky

Plněné topinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky chleba, 1 balení jakékoliv paštiky (výborná je Májka), 2 ks slepičích vajec, 1 ks cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu, 1 kousek sádla na pečení

Z obou plátků chleba vykrojíme střídku vcelku tak, aby zůstala jen opravdu kůrka. Pozor, nerozkrajujeme, kůrka musí být spojená. Na pánvi rozehřejeme kousek sádla a dáme na ni kůrku chleba. Do ní rozklepneme celé vajíčko, vidličkou narušíme žloute...

Rybí filé s rajčaty a paprikami

Rybí filé s rajčaty a paprikami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 5 lžic jablečného octa, 2 cibule, 4 rajčata, 4 žluté papriky, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžičky medu

Rybí filé omyjeme pod tekoucí vodou,osušíme a pokapeme jablečným octem.Cibuli oloupeme.Rajčata a papriky omyjeme a očistíme.Pak rajčata nakrájíme na plátky,cibuli a papriky na nudličky.Ve velké pánvi rozehřejeme olej a cibuli,rajčata i papriky na ...

Mleté maso s bílým hlávkovým zelím

Mleté maso s bílým hlávkovým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého zelí, 1 lžíce oleje, 200 g mletého masa, sůl, pepř, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 sklenka boloňské omáčky, 1/2 svazku kopru

Zelí očistíme,omyjeme a nastrouháme na nudličky.V pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme maso.Přidáme zelí a rovněž orestujeme.Vše osolíme,opepříme a poprášíme paprikou.Přilijeme asi 300 ml studené vody a vmícháme obsah sklenice s boloňskou omáčk...

Domácí hovězí vývar

Domácí hovězí vývar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího masa (hrudí nebo žebírko nejlépe), 1 morková kost, 1 menší celer, 2 střední mrkve, 2 střední petržele (příp. pastiňák), 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 3-4 bobkové listy, pár kuliček pepře, pár kuliček nového koření, sůl, 1/2 moka lžičky muškátového květu, svazek zelené petrželky nebo celerové natě, trocha petrželky na ozdobu talíře

Omyjeme maso a očistíme zeleninu, vše dáme do velkého hrnce (dávám do 9 litrového a postupným varem dojde k redukci asi tak na polovinu), přidáme sůl a ostatní koření, cibuli – neloupeme ji (polévka bude mít pěknou barvu), jen odstraníme špičky, č...

Silvestrovská obložená mísa

Silvestrovská obložená mísa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vlašského salátu, 10 dkg šunky, 10 dkg debrecínky, 10 dkg plátkového sýra, 10 dkg poličanu, 10 dkg čabajkového salámu, 3 vejce uvařená natvrdo, sterilované okurky, nakládaná kapie na nudličky

Doprostřed oválné (ale i jiné) servírovací mísy dáme vlašský salát a vytvarujeme jej podle tvaru mísy. Pak kolem něj a do něj postupně dáváme další suroviny, které stáčíme do kornoutků. Jejich řazení je na naší fantazii, využíváme barevných efektů...

Drábské maso

Drábské maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g libového vepřového masa, 1 větší cibule, 3 hrsti kopřivových listů (možno i cokoli zeleného - čerstvý špenát, polníček, v nejhorším cibulovou nať), 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 dcl piva, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mleté papriky, sůl, pepř, kari koření, chilli koření, pórek, 1 ostravská klobása, 1 paprika (kapie), 3-4 cherry rajčátka

Maso nakrájíme na menší kostky, přidáme nahrubo nakrájenou cibule, kopřivy, pórek, na proužky nakrájenou papriku, rajčátka nakrájená na čtvrtky a klobásu na kolečka, pokrájený česnek. Osolíme, okořeníme, přidáme olej a zalijeme pivem. Vše promíchá...

Griliášové bonbóny

Griliášové bonbóny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukru moučka, 120 g arašídů (burských ořechů)

Cukr rozpustíme do žluta, raději ve vodní lázni, aby se nepřipálil. Přidáme nasekané burské oříšky. Necháme v cukru varem přejít, ale NE zhnědnout. Hmotu vylijeme na pomaštěný pekáč asi do výše prstu a nožem namočeným ve vodě srovnáme. Po chvilce ...

Meloun se šunkou

Meloun se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks žlutého melounu, 16 plátků šunky

Meloun podélně rozpůlíme a vydlabeme semínka. Poté ho nakrájíme na čtvrtky, odkrojíme slupku a každou čtvrtku melounu nakrájíme na plátky. Každý plátek melounu obalíme plátkem šunky a dáme na talíř. Podáváme s pečivem.

Citrónové suflé

Citrónové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce citrónové kůry, 200 ml smetany, 4 ks vajec, 200 g cukru krupice, 1 lžíce želatiny, 4 lžíce vody

Připravíme si misku na suflé, dáme kolem ní dvojitý povoskovaný papír. V míse si ušleháme žloutky do zhoustnutí, poté postupně přisypáváme cukr, citrónovou kůru a přiléváme citrónovou šťávu. Mísu dáme do vodní lázně a šleháme, dokud není směs hust...

Čokoládová pěna z Baskicka

Čokoládová pěna z Baskicka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 75 ml vody, 1 lžíce másla, 4 ks vajec, 2 lžíce rumu

Čokoládu si nasekáme na kostičky, dáme do hrnce, přidáme vodu a vaříme na mírném ohni, dokud se nevytvoří hustý krém. Když je čokoládový krém hustý, odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout, poté přidáme máslo a necháme ho v čokoládě rozpusti...

stránka: