Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 267

Rejnok na másle

Rejnok na másle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rejnoka, 1 ks cibule, 6 kuliček pepře, troška petrželky, špetka soli, 4 lžíce másla, 2 lžíce octa, 1 lžíce kaparů

Rejnoka dáme do hrnce, vlijeme vodu, přidáme plátek cibule, trošku petrželky, osolíme, přidáme kuličky pepře a přivedeme k varu. Necháme povařit cca 20 minut. Když je rejnok hotový, vyjmeme ho, odstraníme kůži a kosti. Máslo rozpustíme na pánvi, p...

Salát z Nice

Salát z Nice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkového salátu, 2 ks natvrdo uvařených vajec, 2 ks rajčat, 6 plátků ančoviček, 10 ks oliv, 1 lžíce kaparů, 1 ks sterilované okurky, 1 konzerva tuňáka, 1 artyčok, 6 lžic olivového oleje, 2 lžíce octa, 1 stroužek česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Salát omyjeme a natrháme na malé kousky. Přidáme na 1/4 nakrájená uvařená vejce, na kostičky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené ančovičky, olivy, kapary, na kostičky nakrájenou okurku, tuňáka z konzervy nakrájeného na kousky, na kousky nakrá...

Dauphinské brambory

Dauphinské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 150 ml smetany, 2 stroužky česneku, 100 g másla, 200 g Eidamu, špetka pepře, špetka soli

Brambory si oloupeme, uvaříme doměkka, necháme vychladnout a poté je nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme směsí, kterou jsme si připravili tak, že jsme smíchali najemno nastrouhaný česnek a máslo. Poté dáme do misky polovinu brambor, přikr...

Languedoská rajčata

Languedoská rajčata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rajčat, 2 plátky bílého chleba, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce nasekané petrželové natě, 2 lžičky majoránky, špetka pepře, špetka soli

Rajčata překrájíme na půlku, vydlabeme z nich dužinu a poté je necháme cca 2 hodiny usušit. Mezitím si smícháme olivový olej s utřeným česnekem, přidáme na kostičky nakrájené plátky bílého chleba a promícháme. Touto náplní poté plníme půlky rajčat...

Fazole se šunkou a smetanou

Fazole se šunkou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg fazolí, 150 ml smetany, 100 g šunky, 1 lžíce nasekané petrželové natě, špetka soli

Fazole uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. V hrnci si smícháme smetanu se šunkou, kterou jsme nakrájeli na nudličky, osolíme a přivedeme k varu, povaříme cca 5 minut. Poté přidáme měkké fazole, dle chuti osolíme, promícháme a při podávání posy...

Roussillonská omeleta

Roussillonská omeleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 2 lžíce másla, 1 ks papriky, 2 ks rajčat, 50 g šunky, špetka pepře, špetka soli

Vejce si rozklepneme do misky, opepříme, osolíme a rozšleháme. Na pánvi si rozpustíme máslo, poté přidáme na proužky nakrájenou papriku a na nudličky nakrájenou šunku. Necháme osmahnout cca 2 minuty a poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata a t...

Kaštanová kolečka

Kaštanová kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 žloutek, 2 lžíce rumu, 400 g kaštanového pyré, 180 g Hery, 1 bílek na potření, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 balení ztužovače šlehačky, 1/2 hrnečku cukru krystal, 1/2 hrnečku vlašských ořechů

Preosiatu múku zmiešame so 70 g práškového cukru a vanilínovým cukrom, pridáme žĺtok, rum, 150 g gaštanového pyré a pokrájaný studený tuk. Rukou vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka. Dáme odpočinúť na hodinu do chladu. Vychlad...

Dort s sherry krémem a čepicí ze sněhových pusinek

Dort s sherry krémem a čepicí ze sněhových pusinek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g listového těsta, 7 plátků želatiny, 1 sklenka meruňkového kompot (850g), 125 ml polosuchého sherry, 80 g cukru krupice, 400 ml smetany, 1 pomeranč - šťáva z něj, 3 žloutky, Sněhové pusinky: 200 g cukru krupice, 4 bílky, 100 g mandlových lupínků

Listové těsto rozválíme na kruh o průměru 28cm.Přeneseme do rozevírací dortové formy,povrch několikrát propíchneme a těsto necháme 30min.odpočinout.Troubu předehřejeme na 200 stupnů.Listové těsto pečeme asi 20min.do světle hněda. Meruňky scedíme....

Těstovinový nákyp s tvarohem

Těstovinový nákyp s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 250 g tvarohu, 3 vejce, 6 lžic cukru, 1 balení vanilkového cukru, 1 citrón, 100 ml smetany, 100 g rozinek, 1/2 kostky másla

Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu.Když jsou uvařené,rychle je propláchneme pod proudem studené vody,aby se neslepily a promícháme je s trochou másla.Žloutky opatrně vyšleháme se 3 lžícemi moučkového cukru a s vanilkovým cukrem do hladké...

Velká bábovka z tatranek

Velká bábovka z tatranek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krupice, 250 g Hery, 4 žloutky, 2 tatranky, 350 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 300 ml mléka, 4 bílky - sníh

Cukr, tuk a žloutky utřeme do pěny. Přidáme nahrubo nastouhané tatranky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec opatrně vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Dáme do velké bábovkové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 stupňů.

Husarská roláda

Husarská roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 300 g mletého masa (vepřového a hovězího), 1 ks domácí klobásy, 2-3 stroužky česneku, 1 menší cibule, 2-3 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička pepře, 2 lžičky hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme tak,abychom dostali velký plát masa. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na chvíli do chladu. Zatím si připravíme náplň: mleté maso dáme do mísy, přidáme klobásu, kterou si nakrájíme na opravd...

Malé piškotové bábovky

Malé piškotové bábovky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g rozinek, 2 lžíce rumu, 4 slepičí vejce, 160 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička citrónové kůry, 160 g polohrubé mouky, 100 g mléčné čokolády, 30 g ztuženého pokrmového tuku

Malé bábovkové formy (6 ks) vymastíme a vysypeme múkou. Hrozienka umyjeme a namočíme do rumu. Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom a citrónovou šľavou vyšľaháme do peny, pridáme postrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Potom postupne primiešame m...

Ananasový dort II.

Ananasový dort II.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 4 bílky, 110 g polohrubé mouky, 230 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 200 g másla, 1 konzerva ananasu (8 koleček + 50 g kousků), 500 ml ananasového džusu (šťávy), 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Žĺtky so 75 g cukru vymiešame do peny. Z bielkov a 75 g cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do vymiešaných žĺtkov súčasne s múkou a vanilkovým cukrom. Cesto nalejeme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou a v stredne vy...

Pihatá bábovka

Pihatá bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks slepičích vajec, 250 g cukru moučka, 200 ml mléka, 150 ml rostlinného oleje, 250 g polohrubé mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 80 g čokolády na vaření

Žĺtky vymiešame do penista s cukrom, za stáleho miešania pridáme mlieko a olej. Prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom, dotuha vyšľaháme bielky a zľahka ich primiešame do redšieho cesta. Čokoládu nastrúhame na strúhadle najemno a veľmi opat...

Bramborová roláda

Bramborová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 8 ks ve slupce uvařených brambor, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, pepř, majoránka, 1 lžíce Solamylu, sůl, Náplň: 250 g mletého masa (napůl hovězí a vepřové), 1 cibule, pepř, sůl, 1 stroužek česneku, 1 vejce, 1 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno,přidáme vejce,mouku,sůl,pepř,majoránku a solamyl.Vypracujeme těsto,které rozdělíme na 4 části.Na válu pokrytém potravinovou folií je opatrně rozválíme na obdélníky.Na každý z nich rozetřeme náplň,kterou jsme...

Salámové špejle

Salámové špejle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g pikantního suchého salámu, 200 g paprikové klobásy, 100 g Ementalu, 100 g Nivy, sterilované okurky, ředkvičky, cherry rajčátka, olivy

Sýry nakrájíme na malé kostky.Každou kostku balíme do salámu.Střídavě napichujeme na špejle v salámu obalené sýry,kolečka ředkviček,půlky rajčat,kolečka klobásy,okurek a nakonec napíchneme olivu.Špejle by měly být dlouhé 10-12cm.

Dressing ze zázvoru

Dressing ze zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 1 kelímek bílého jogurtu, špetka soli

Jogurt smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, olivovým olejem, nastrouhaným zázvorem, osolíme, promícháme a podáváme k zeleninovým salátům.

Sladký dressing

Sladký dressing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce octa, 1 lžíce nasekané petrželové natě, špetka soli

Olej smícháme s cukrem, citrónovou šťávou, rajčatovým protlakem, octem, osolíme, promícháme a při podávání posypeme nasekanou petrželovou natí.

Čertův dressing

Čertův dressing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 dcl vývaru z kostí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce octa, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička chilli koření, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka soli

K vývaru přidáme rajčatový protlak, ocet, olivový olej, chilli koření, citrónovou šťávu, osolíme, promícháme. Podáváme k těstovinovým salátům.

Rajčatový dressing

Rajčatový dressing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks rajčat, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kaparů, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octa, špetka pepře, špetka soli

Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostičky, dáme do mixéru, přidáme česnek, kapary, olivový olej, ocet a rozmixujeme. Poté dle chuti osolíme, opepříme. Podáváme k zeleninovým salátům.

Medová zálivka s oříšky

Medová zálivka s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce medu, 2 lžíce octa, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Med smícháme s octem, hořčicí, olejem, opepříme, osolíme, promícháme. Podáváme k zeleninovým salátům.

Pomerančový dressing

Pomerančový dressing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml smetany, 100 ml majonézy, 2 ks pomeranče, špetka soli

Smetanu smícháme s majonézou, pomeranče oloupeme, namixujeme v mixéru, přilijeme ke smetaně s majonézou, osolíme, promícháme a podáváme k salátům.

Dressing z jogurtu

Dressing z jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g bílého jogurtu, 4 lžíce smetany, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nasekané petrželové natě, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Bílý jogurt smícháme se smetanou, přidáme citrónovou šťávu, olivový olej, opepříme, osolíme a promícháme. Při podávání posypeme nasekanou petrželovou natí.

Dressing z citrónu a sýru

Dressing z citrónu a sýru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce octa, 4 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané petrželové natě, 100 g nastrouhaného Eidamu, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Citrónovou šťávu dáme do mixéru, přidáme ocet, stroužky česneku, nastrouhaný Eidam, olivový olej, opepříme, osolíme a rozmixujeme. Při podávání posypeme nasekanou petrželovou natí.

Zálivka z citrónů

Zálivka z citrónů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, 2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce smetany, 2 lžíce majonézy, 4 lžíce bílého jogurtu, špetka pepře, špetka soli

Smetanu smícháme s majonézou, bílým jogurtem, přidáme citronovou šťávu, citrónovou kůru, opepříme, osolíme, promícháme a podáváme k zeleninovým salátům.

stránka: