Chybějící obrázek

Kaštanová kolečka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

50min
Čas vaření
20min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1350 kalorií
3.0g cukrů
72.0g tuků
21.0g bílkovin


Příprava

Preosiatu múku zmiešame so 70 g práškového cukru a vanilínovým cukrom, pridáme žĺtok, rum, 150 g gaštanového pyré a pokrájaný studený tuk. Rukou vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka. Dáme odpočinúť na hodinu do chladu.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a vykrojíme kolieska s priemerom cca 6 cm. Kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polovicu z nich potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zmesou kryštálového cukru a orechov. Kolieska pečieme vo vyhriatej rúre asi 12 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
Medzitým si pripravíme krém. V miske dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom šľahačky a s 30 g práškového cukru, potom opatrne primiešame zvyšné gaštanové pyré (250 g).
Upečené kolieska necháme vychladnúť, pomocou cukrárenského vrecka naplníme gaštanovým krémom a spojíme.

přidejte na:
oriestok

04. 01. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborne gaštanové kolieska

katka16031 17. 11. 2016, 18:57

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept sa mi páči, dobré kolieska

Svetlana 10. 07. 2017, 19:27

Přidat komentář