Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kaštanová kolečka

Kaštanová kolečka

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 10min
Nutriční hodnoty
1350 kalorií 3.0g cukrů 72.0g tuků 21.0g bílkovin

Příprava

Preosiatu múku zmiešame so 70 g práškového cukru a vanilínovým cukrom, pridáme žĺtok, rum, 150 g gaštanového pyré a pokrájaný studený tuk. Rukou vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka. Dáme odpočinúť na hodinu do chladu.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a vykrojíme kolieska s priemerom cca 6 cm. Kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polovicu z nich potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zmesou kryštálového cukru a orechov. Kolieska pečieme vo vyhriatej rúre asi 12 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
Medzitým si pripravíme krém. V miske dotuha vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom šľahačky a s 30 g práškového cukru, potom opatrne primiešame zvyšné gaštanové pyré (250 g).
Upečené kolieska necháme vychladnúť, pomocou cukrárenského vrecka naplníme gaštanovým krémom a spojíme.


oriestok

04. 01. 2010, Recept navštíven: 2073x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne gaštanové kolieska

17. 11. 2016, 18:57

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept sa mi páči, dobré kolieska

10. 07. 2017, 19:27

Přidat komentář

Facebook komentáře