Drábské maso
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso nakrájíme na menší kostky, přidáme nahrubo nakrájenou cibule, kopřivy, pórek, na proužky nakrájenou papriku, rajčátka nakrájená na čtvrtky a klobásu na kolečka, pokrájený česnek. Osolíme, okořeníme, přidáme olej a zalijeme pivem. Vše promícháme (doporučuji nechat chvíli odležet a je-li čas, tak do druhého dne, leč není to nutné) a zabalíme do alobalu. Pečeme asi hodinu v troubě nebo v horkém popelu na ohništi. Jako příloha jsou možné brambory na různý způsob, nejlépe bramborové medaile či opékané brambory, i topinky jsou dobré.... zejména pivo chutná znamenitě.
Tip k receptu
1) lze to celé i dusit na sporáku a pak nechat krátce zapéct v troubě nebo klasicky péci v troubě (zprvu pod pokličkou či pod alobalem)
2) pokud nám této dobroty zbude a máme i dost šťávy, pak lze přidat podle potřeby trochu vývaru a zahustit (instantní bramborovou kaší, chlebem, jíškou) – budeme mít variantu, které můžeme říkat drábský guláš (chutná zejména s bramborovými nočky)
04. 01. 2010
Ingredience
- 1 paprika (kapie)
- 1 větší cibule
- 1 ostravská klobása
- 3-4 cherry rajčátka
- 400 g libového vepřového masa
- 2 dcl piva
- 4 lžíce oleje
- sůl
- kari koření
- chilli koření
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 3 hrsti kopřivových listů (možno i cokoli zeleného - čerstvý špenát, polníček, v nejhorším cibulovou nať)
- pepř
- pórek
- 3 stroužky česneku