Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Drábské maso

Obtížnost Čas přípravy
35min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 35min
Nutriční hodnoty
868 kalorií 40.0g cukrů 60.0g tuků 12.0g bílkovin

Příprava

Maso nakrájíme na menší kostky, přidáme nahrubo nakrájenou cibule, kopřivy, pórek, na proužky nakrájenou papriku, rajčátka nakrájená na čtvrtky a klobásu na kolečka, pokrájený česnek. Osolíme, okořeníme, přidáme olej a zalijeme pivem. Vše promícháme (doporučuji nechat chvíli odležet a je-li čas, tak do druhého dne, leč není to nutné) a zabalíme do alobalu. Pečeme asi hodinu v troubě nebo v horkém popelu na ohništi. Jako příloha jsou možné brambory na různý způsob, nejlépe bramborové medaile či opékané brambory, i topinky jsou dobré.... zejména pivo chutná znamenitě.

Bulb Tip k receptu

1) lze to celé i dusit na sporáku a pak nechat krátce zapéct v troubě nebo klasicky péci v troubě (zprvu pod pokličkou či pod alobalem)
2) pokud nám této dobroty zbude a máme i dost šťávy, pak lze přidat podle potřeby trochu vývaru a zahustit (instantní bramborovou kaší, chlebem, jíškou) – budeme mít variantu, které můžeme říkat drábský guláš (chutná zejména s bramborovými nočky)


Přidat na Pinterest
Ajaja

04. 01. 2010, Recept navštíven: 2398x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Roxana
Mňam a já já pořád jaké drábské maso...tak tohle ano! Akorát nevím kde teď seženu kopřivy, taky je dávám i do bramboráků,ale ještě si musíme počkat.

Roxana 04. 01. 2010, 10:47

Beruska64
velmi chutné

Beruska64 04. 01. 2010, 18:52

Ajaja
Když nejsou kopřivy, tak se tak moc nestane, ostatně máš tam i náhrady - špenátové listy... nať jarní petrželky...

Ajaja 04. 01. 2010, 19:31

Ajaja
Ach jo, prsty nestihly myšlenku - nať jarní cibulky, trocha (ale opravdu jen trocha) petrželky....

Ajaja 24. 01. 2010, 07:45

Roxana
Tak jsem to dneska vařila! mňam! Jenže, jak jsme jednou říkaly...to nemám tak tam dám to, to nemám, vrazím tam tohle, to je skoro stejné, tak si nejsem dvakrát jistá, zda jsem vařila co Ty a pro jistotu k tomu dala kaši. Ale bylo to mňam,jen kořením ještě víc a s tou zeleninou to bylo slabé, vybrala jsem kdeco...skončila tam i brokolice a jaká byla! Příště si prvně vytisknu recept a půjdu nakoupit.Pak se budu striktně držet receptu. Inu, jako vždy, začnu naprosto přesně, v půli jsem už někde jinde a koncem vaření už to nikdo nepozná!

Roxana 24. 01. 2010, 17:28

Roxana
Čtu si tip, je fakt, že mi šťáva, tedy pivo trochu zbylo, nemyslím v láhvi, ale pokrmu, takže nabízím ještě variantu - přidáme vodu, kousek masoxu a máme Drábskou polévku. :D))))))))))))))))))))

Roxana 24. 01. 2010, 17:33

Ajaja
:-)) Taky dobrý, tak daleko jsem se ještě nedostala... Hlavně že chutná...

Ajaja 24. 01. 2010, 17:47

Roxana
Nikdy neříkej nikdy! dobré je to asi i s menšími obměnami, jak jsem učinila já....

Roxana 24. 01. 2010, 18:13

Ajaja
Obměny jsou nutné - já tam naposledy přidala i ostravskou klobásu, co mi tak nějak zbyla a nevěděla jsem co s ní.... A taky dobrý, šťáva zase měla trochu jiný šmrnc...

Ajaja 24. 01. 2010, 18:15

ostrowid
Tak jste mne tady naladily, zítra jsem doma , tak jdu do toho

ostrowid 27. 01. 2010, 16:35

Ajaja
Držím palce, aby všem chutnalo. U nás se po tomhle jídle vždycky jen zapráší. A když se rozvonívá z trouby, tak i pes si přijde lehnout do kuchyně, aby to měl pěkně pod dohledem a aby se na něj nezapomnělo :-)

Ajaja 27. 01. 2010, 17:29

Roxana
Ani se nedivím, jak Tě znám, já bych si lehla vedle něj.

Roxana 27. 01. 2010, 18:04

Ajaja
No však i já někdy k němu "zakleknu" a drbu mu čelíčko, aby se mu lépe odpočívalo... :-)

Ajaja 29. 01. 2010, 16:34

Facebook komentáře